"Légy a pszichológusod, és ne a gyengéken töltsd ki a mérged!"
Az Intelligens Csajozási Pua Fórum
 
Bővített keresés
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
2019. Szeptember 15. Vasárnap, 10:52:56
Hírek: Kontakt telefon: +36/20-516-4576
Regisztrálási probléma, megosztani való: akkor kérlek írj az info@puafestival.com címre. Ha új topikot, témát nyitnál a fórumon: Kérdésed van, vagy segítséget kérsz, akkor ezt a topikot (katt!) mindenképp olvasd végig!

FULL Tréningre jönnél: Legközelebbi szabad "Intenzív Barátnőszerzési és Ismerkedési Tréningre": Jelentkezz most! Katt!
Jimmivel itt tudod biztosan felvenni a kapcsolatot:jimmi@puafestival.com.
collapse
Üdvözlünk a PUA fórumon, Intelligens Csajozási Fórum!
Miért érdemes regisztrálni az Intelligens Csajozás Fórumra? 035
Avagy Amit Látogatóként, Vendégként nem láthatsz!

- ISMERKEDŐS, MOTIVÁCIÓS VIDEÓK!
- HALADÓBB FELSZEDÉSI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA
- ONLINE (IWIW, FACEBOOK, MSN) CSAJOZÁS, ISMERKEDÉS
- AZONNAL LETÖLTHETŐ ISMERKEDÉSI, ÖNFEJLESZTŐ KÖNYVEK, ANYAGOK, DVD-k!
- HITEK, TÉVHITEK AZ ISMERKEDÉSBEN, CSAJOZÁSBAN
- DOMINÁNS ALFA FÉRFI
- CSAJOZÓSTÁRS és WINGPARTNERKERESŐ FÓRUMRÉSZ
...
És Még legalább 10 IZGALMAS Fórumrész!
Szeretnéd, hogy meggyőzzünk? Katt!Csajozás Kezdőknek és Haladóknak!Oldalak: [1]   Le
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában Téma Eszközök  
Read 2013. Május 13. Hétfő, 10:47:01 #0
Frézia

"Légy a pszichológusod, és ne a gyengéken töltsd ki a mérged!"

Bevallom mostanában érdekel ez a téma, találtam egy cikket és kíváncsi lennék a véleményetekre.

Idézet
http://www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/legy_a_pszichologusod_es_ne_a_gyengeken_toltsd_ki_a_merged/20060614112618

A haragot általában csak akkor vesszük észre, amikor már bedurrant az agyunk. De mit kezdjünk vele? Az elfojtott harag ártalmas dolog, ez azonban nem jelenti azt, hogy a "gőz" bármilyen formában való kiengedése egyformán ajánlatos lenne.

Amikor nagyon dühösek vagyunk valakire, és indulatainkat például egy jó erős szövetből varrt párnába bokszoljuk bele, nem mindegy, hogy közben kire-mire gondolunk. Ha minden ütésnél a haragunkat kiváltott személyt ütjük képletesen, akkor a párnapofozás végén feltehetően még agresszívabbak és még feszültebbek leszünk, legfeljebb a karunk fárad el. De, ha ugyanezt a gyakorlatot pusztán a fizikai energiánk levezetésére végezzük, akkor ellenséges indulataink nem tevődnek át, és képesek leszünk a fizikai elfáradással együtt jobban megérteni a kialakult helyzetet, sőt bizonyos megbocsátás is ébredhet bennünk az illető személy iránt. Ez a látszólag apró különbség, nevezetesen, hogy a katarzist a dühünk fokozására vagy elpárologtatására használjuk, nagyon fontos, hiszen az ellenséges érzelmektől való biztonságos megszabadulás a lelki és a testi egészség egyik előfeltétele is.

Az előítélet is harag
A harag és az agresszió egy másik felfogása szerint a mindennapi élethez szükséges dologról van szó. Az agressziót mások megfigyelésével tanuljuk el, mivel azt tapasztaljuk, hogy erre szükségünk van. Mégpedig azért van rá szükségünk, mert enélkül nem tudunk fellépni mások agressziójával szemben, és a társadalmi együttélés során agresszió nélkül nem vagyunk képesek elérni bizonyos célokat. Kétségkívül ebben az elméletben is van racionális mag. Tény, hogy ha hirtelen találjuk magunkat valamilyen kellemetlen helyzetben, akkor a negatív érzelmeink - beleértve a haragot is - hamarabb kezdenek el hatni, mielőtt egyáltalán gondolkozni tudnánk a történtekről. Ebben az értelemben talán még ösztönösnek is lehet nevezni a haragot, ami azonban nem jelenti azt, hogy egyszerűen a szabadjára lehet engedni.

A harag egyik különös megnyilvánulási formájaként a hozzánk hasonlókat kedveljük, és többé-kevésbé ellenségesek vagyunk a tőlünk eltérő tulajdonságokkal rendelkező emberekkel szemben - ez az előítélet. Gyakran egész kultúrák között fedezhetünk fel ilyen ellenségeskedést, máskor a szegények és a jómódúak között vagy a társadalomba jól, illetve kevésbé jól beilleszkedő emberek között. Számos kutatást végeztek annak kiderítésére, miként alakul ki az emberek zárt csoportjában az agresszió, az előítéletesség. Ezeknek a legfőbb tanulsága az, hogy mindnyájan hajlamosak vagyunk arra, hogy egy csoport hatása alá kerülve másokat ellenségesen, igazságtalanul ítéljünk meg. Ez egészen az erőszakosságig és a fizikai támadásig is elmehet.

Acsarkodó szülők célpontja a gyerek
Azt is kísérletek bizonyítják, hogy külső tényezők is jelentős agressziót képesek az emberekből kiváltani. Ilyen például a magas hőmérséklet, a cigarettafüst, a testszag, az undorító látványok, a másokkal való kellemetlen beszélgetés, továbbá a félelem és az általános rossz közérzet.

Eric Berne, Magyarországon is több kiadást megért könyvében, az Emberi játszmákban szemléletesen mutatja be azt a nagyon elterjedt "játszmát", amelyik mások lebecsülésére épül, és valójában a harag és az agresszivitás kifejezésére szolgál. Ilyenkor az összes többi emberrel szemben ellenséges álláspontot foglalunk el. A saját ügyeinkért való felelősségvállalás helyett teljes egészében mások vélt vagy valós hiányosságaival magyarázzuk mindazt, ami nekünk nem tetszik a világban. Eric Berne szerint ilyenkor a mindnyájunkban élő örök gyermek, a lényünk szerves része játssza ezt a nagyon kártékony játékot. Az ugyancsak bennünk rejlő értelmes, felelős felnőtt személyiség többnyire sosem ébred rá ennek a káros, bomlasztó játéknak a lényegére. Sokszor kiváló "játszótársakat" találunk a világ pocskondiázásához. Nem ritkán például az egymástól már igen távol került házastársak között egyetlen összekötő kapocs a saját gyerekük közös becsmérlése. Nyilván, ha ez a házaspár egyszer felismerné, hogy a saját kapcsolatukkal való őszinte szembenézés elől menekülnek a gyerek folyamatos leszólásába, akkor igen nagy stresszt kellene elviselniük.

Jól leszólni másokat...
A másik ember leszólásának rejtettebb, de nem kevésbé káros formája, amikor botcsinálta pszichológusként megpróbáljuk megmagyarázni mások viselkedését. Ezzel az a baj, hogy többnyire kéretlen elemzésről van szó, ráadásul mindig az illető valamilyen fogyatékosságát, hibáját vesézzük ki. Látszólag csak segíteni akarunk, de eközben elfelejtjük, hogy még a legjobb szándék is a visszájára fordulhat, ha ő nem kérte a segítségünket. A pszichologizálás legtöbbször egyébként szándékaiban sem több, mint a másik fél "tudományos formába öntött pocskondiázása". Íme néhány tipikus példa: "Kicsit hipochonder vagy", "Lehet, hogy ez rejtett homoszexuális vonás nálad", "Azért nem változol meg, hogy engem bosszants", "Direkt keresed a szerencsétlen helyzeteket, ez már betegség nálad", "A feleségem kóros érzékenységben szenved", "A férfiakból hiányzik mindenfajta érzelem". A harag és más érzelmeink között nagyon bonyolult összefüggés és kölcsönhatás van. Ha elönt minket a düh, ez a legtöbbünkből azonnal némi szorongást is kivált, hiszen félünk, hogy végképp elveszítjük a kontrollt önmagunk felett. Ha valaki szóban vagy tettlegesen nekünk támad, először esetleg félünk, aztán ez átvált haragba, ami segít nekünk, hogy kivágjuk magunkat a nehéz helyzetből. Ha mások erőszakosak velünk, bántalmaznak, ez többek között agressziót vált ki belőlünk, ami fokozza dühünket. Ez a düh azonban a másik ember agresszióját tovább erősítheti.

Szex és agresszió
Kevésbé ismert összefüggés, hogy a nők sírása mögött nagyon gyakran - körülbelül az esetek háromnegyedében - valójában csak düh van. Érdekes, gyakran összefüggéseket lehet felfedezni a szexualitás és az agresszió között. A szadizmus, a mazochizmus, a nemiséghez kötődő erőszak minden formája valójában a haraggal áll kapcsolatban. Az impotencia és a frigiditás az esetek többségében valamilyen félelmet tükröz vissza. Kutatások bizonyították, hogy a férfiak pornográf filmek hatására erőszakosabbak a szexben. Érdekes ugyanakkor, hogy a mérsékelten erotikus ingerek - például a Playboy típusú újságok csökkentik az agressziót. Az egymással rendszeresen konfliktusa keveredő házaspárok sokszor a veszekedés után szerzik a legkellemesebb szexuális tapasztalataikat. De az is gyakori, hogy a veszekedést a szextől vonakodó fél arra használja, hogy ezzel elterelje a figyelmet a testi intimitásról.

A társadalmi és kulturális tényezőknek igen nagy szerepük van az erőszak terjedésében. Az Egyesült Államokban nyolcszor magasabb a gyilkosságok aránya, mint Európában vagy Japánban. Egyes elméletek szerint ez azért van így, mert a személyes siker első számú - sőt kizárólagos mérce az Egyesült Államokban, ezért ott a sikertelenség is sokkal nehezebben viselhető. Egy sikerorientált társadalomban azok, akiknek szinte semmi felemelkedési esélyük nincs, hamarabb nyúlnak erőszakos eszközökhöz.

Nem elérhető  
Read 2013. Június 08. Szombat, 16:58:12 #1
Infernal

Re:"Légy a pszichológusod, és ne a gyengéken töltsd ki a mérged!"

Szeretném elolvasni, de kiugrik a szemem Sad
Valamit tudtok vele csinálni?


X
Nem elérhető  
Read 2013. Június 08. Szombat, 17:45:34 #2
Frézia

Re:"Légy a pszichológusod, és ne a gyengéken töltsd ki a mérged!"

Szeretném elolvasni, de kiugrik a szemem Sad
Valamit tudtok vele csinálni?

Ott az elején az eredeti cikk linkje. Nekem működik, Te probáltad és akkor jobb minőségben tudod olvasni.
Nem elérhető  
Read 2013. Június 08. Szombat, 18:17:27 #3
Infernal

Re:"Légy a pszichológusod, és ne a gyengéken töltsd ki a mérged!"

Köszi.


X
Nem elérhető  
Read 2019. Január 06. Vasárnap, 12:59:39 #4
Safi69

Re:"Légy a pszichológusod, és ne a gyengéken töltsd ki a mérged!"

Vagy próbáld meg szöveg felolvasó programmal: pl.: SpeakBoard
Hasznos, nem folyik ki a szemed és közben tudsz mást csinálni.
Nem elérhető  
Oldalak: [1]   Fel
Ugrás:  Copyright: Puafesztivál 2009-2019 / - / Csajozás, személyiségfejlesztés, életstílus már 11ik éve

Preexpertek vagy felfele Fórumrész: csak tagok láthatják
Nem találhatóak hozzászólások.

Új Tagok, Kezdő Kérdések, Aktuális Információk
topic Hogyan kezeljek egy olyan lányt aki érdeklődik de mégsem ír?
[Felszedési és Párkapcsolati Nehézségek Konkrét Lány Esetén - Segítsetek!]
huncutpasi
2019. Augusztus 24. Szombat, 17:11:22
topic Vid: Deák téri CA este, bunkó(?) hölgyválasz, mi volt a hiba?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
Jimmi
2019. Augusztus 21. Szerda, 15:21:43
topic Szokszor előfordul velem hogy a csajok
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
Sabre
2019. Augusztus 19. Hétfő, 23:47:11
topic Siker vagy bukás, más kimenetelem nem lehet
[MUTATKOZZ BE]
Békés_harcos
2019. Augusztus 10. Szombat, 00:01:06
topic Kik a könnyen megdugható csajok?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
szex
2019. Július 14. Vasárnap, 19:13:06
topic Lány meghívott italra, mit gondoltok erről? Fojtatas masodik resz
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
szex
2019. Június 20. Csütörtök, 16:30:41
topic tudtok valami könyvet ami a nökel valo beszelgetesrol szol,es hogy mirol hogya?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
szex
2019. Június 20. Csütörtök, 15:54:05
topic Csajozási Fórum észrevétel - Van javaslatod?
[INTELLIGENS ISMERKEDÉSI FÓRUM - ÉSZREVÉTELEK - SZÓTÁR]
Jimmi
2019. Június 14. Péntek, 18:26:34
topic Lány meghívott italra, mit gondoltok erről?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
Sabre
2019. Június 03. Hétfő, 00:29:59
topic Ki milyen technikat,hasznal hogy nemenjen el hamar ismeretlen lanyoknal sex köz
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
J.D.
2019. Május 28. Kedd, 15:49:06


Facebook Like! Smiley

* Üdv Újra itt!
 
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

* Szavazz!
 • Mennyi pénzt keresel havonta? (Ft, nettó)
 • Pont eltartanak, nincs saját jövedelmem
 • 1 (5%)
 • -
 • Pont 99 ezer Ft (minimálbér) alatt
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont 99-130 ezer Ft
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont 131-200 ezer Ft
 • 3 (15%)
 • -
 • Pont 201-300 ezer Ft
 • 3 (15%)
 • -
 • Pont 301-500 ezer Ft
 • 8 (42%)
 • -
 • Pont 501 ezer -1 millió Ft
 • 4 (21%)
 • -
 • Pont 1 millió Ft felett
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont a megtakarításaimból élek
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont külföldön dolgozom, külön válaszolok
 • 0 (0%)
 • -
 • Összes szavazó: 19
 • Témakör megtekintése

* Új Tagjaink Üdvözlése
Siker vagy bukás, más kimenetelem nem lehet írta Békés_harcos
[2019. Augusztus 10. Szombat, 00:01:06]


* Legfrissebb OFF Stuff
Milyen kedved van Ma? - Esti kocsmafeeling - Bazi Nagy OFF-Topic írta metal
[2019. Szeptember 13. Péntek, 18:03:53]


Mi a hegedű van a fórummal? írta Jimmi
[2019. Augusztus 21. Szerda, 15:17:14]


Tegyük fel, hogy nyertél a lottón... írta Robi95
[2019. Augusztus 19. Hétfő, 12:57:41]


Nők félrelépnek? - megcsalás máshogy írta szex
[2019. Augusztus 17. Szombat, 22:56:24]Calendar
szeptember 2019
vas hét kedd sze csüt pén szo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
[15] 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


* Havi top hsz.ó
Jimmi Jimmi
8 üzenet
metal
6 üzenet
Sabre Sabre
5 üzenet
huncutpasi
4 üzenet
Piezo
4 üzenet
szex
3 üzenet
Robi95 Robi95
3 üzenet
Békés_harcos
2 üzenet
Andreas
2 üzenet
mozilla
1 üzenet
Shinobi Shinobi
1 üzenet
Eszeveszett Vash Eszeveszett Vash
1 üzenet
Question!
1 üzenet

* Nézd meg mire szavazol!
 • Mi a kedvenc melltipusod?
 • Pont Mindegy csak ne lógjon.
 • 25 (13%)
 • -
 • Pont Mindegy, csak lógjon.
 • 2 (1%)
 • -
 • Pont Kicsi, tenyeremnél akár kisebb
 • 9 (4%)
 • -
 • Pont Pont tenyerembe illő
 • 69 (35%)
 • -
 • Pont Tenyeremtől kicsit nagyobb
 • 73 (38%)
 • -
 • Pont Nálam a nagyon nagy a nyerő
 • 14 (7%)
 • -
 • Összes szavazó: 190
 • Témakör megtekintése

* FórumTagsági szintek
Elite - Legjobb, legtapasztaltabb fórumtagjaink
Pua Expert - 90%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad
Pua PreExpert - 70-80%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad, majdnem Expert.
Elegant - 200 hsz. felett, legtöbb jogot élvezi
Special - 100 hsz. felett
Power - 25 hsz felett
Részletesen katt!

Theme Update by Runic Warrior Originally created by m3talc0re
Az oldal 0.212 másodperc alatt készült el 52 lekéréssel. (Pretty URLs adds 0.105s, 27q)

Google visited last this page Tegnap - 11:04:29