A tudatosság tudománya
Az Intelligens Csajozási Pua Fórum
 
Bővített keresés
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
2019. Szeptember 15. Vasárnap, 10:49:07
Hírek: Kontakt telefon: +36/20-516-4576
Regisztrálási probléma, megosztani való: akkor kérlek írj az info@puafestival.com címre. Ha új topikot, témát nyitnál a fórumon: Kérdésed van, vagy segítséget kérsz, akkor ezt a topikot (katt!) mindenképp olvasd végig!

FULL Tréningre jönnél: Legközelebbi szabad "Intenzív Barátnőszerzési és Ismerkedési Tréningre": Jelentkezz most! Katt!
Jimmivel itt tudod biztosan felvenni a kapcsolatot:jimmi@puafestival.com.
collapse
Üdvözlünk a PUA fórumon, Intelligens Csajozási Fórum!
Miért érdemes regisztrálni az Intelligens Csajozás Fórumra? 035
Avagy Amit Látogatóként, Vendégként nem láthatsz!

- ISMERKEDŐS, MOTIVÁCIÓS VIDEÓK!
- HALADÓBB FELSZEDÉSI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA
- ONLINE (IWIW, FACEBOOK, MSN) CSAJOZÁS, ISMERKEDÉS
- AZONNAL LETÖLTHETŐ ISMERKEDÉSI, ÖNFEJLESZTŐ KÖNYVEK, ANYAGOK, DVD-k!
- HITEK, TÉVHITEK AZ ISMERKEDÉSBEN, CSAJOZÁSBAN
- DOMINÁNS ALFA FÉRFI
- CSAJOZÓSTÁRS és WINGPARTNERKERESŐ FÓRUMRÉSZ
...
És Még legalább 10 IZGALMAS Fórumrész!
Szeretnéd, hogy meggyőzzünk? Katt!Csajozás Kezdőknek és Haladóknak!Oldalak: [1] 2 3   Le
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában Téma Eszközök  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 13:17:54 #0
tibour

A tudatosság tudománya

Dr. David R. Hawkins M.D, Ph.D
Elismert pszichiáter, a tudatosság tudományának (Science of Consciousness) úttörője.
Gyakorlati újítása, hogy felállította az emberi létélmény különböző minőségeit magába foglaló táblázatot, "tudattérképet". Benne minden leellenőrizhető kineziológia izomteszteléssel.

IstenfelfogásÉletfelfogásSzintÉrtékÉrzelemFolyamat
ÖnvalóLétezésMegvilágosultság700-1000KimondhatatlanSzíntiszta tudat
MindenlétTökéletesBéke600ÁldottságMegvilágosultság
EgyTeljesÖröm540DerűMegdicsőülés
SzeretőJóindulatúSzeretet500ÁhítatKinyilatkoztatás
BölcsJelentőségteliÉsszerűség400MegértésElvonatkoztatás
KönyörületesHarmonikusElfogadás350MegbocsátásTranszcendencia
InspirálóReményteliHajlandóság310DerűlátásSzándék
Képessé tevőKielégítőPártatlanság250BizalomFelszabadulás
MegengedőMegvalósíthatóBátorság200MegerősítésKépessé tétel
KözönyösKövetelőBüszkeség175LekicsinylésFelfuvalkodás
BosszúállóSzembenállóHarag150GyűlöletAgresszió
MegtagadóCsalódóVágyakozás125SóvárgásBehódolás
BüntetőFenyegetőFélelem100SzorongásVisszahúzódás
LenézőTragikusBánat75SajnálkozásCsüggedés
ElitélőReménytelenFásultság50KétségbeesésLemondás
GyűlölködőGonoszBűntudat30SzemrehányásPusztítás
MegvetőNyomorúságosSzégyen20MegaláztatásKirekesztés

“E munka a tudati energiamezők gyakorlati célú feltérképezése törekszik, hogy körvonalazza az emberi lét egy eddig ismeretlen területének kiterjedését és általános “földrajzát”. Az érthetőség kedvéért a különböző energiamezőkre kapott számszerű értékeket könnyen kezelhető, összehasonlító értékekre kerekítettük. Ha megvizsgáljuk a Tudattérképet, nyilvánvalóvá válik, hogy a kalibrált szintek a tudat konkrét folyamatainak felelnek meg: érzelmeknek, észleléseknek vagy hozzáállásoknak, világnézeteknek és spirituális hiteknek. Elegendő hely birtokában e térképen akár az emberi viselkedés megerősítették egymást; s minél részletesebb és kiterjedtebb volt a vizsgálat, a megerősítés annál nagyobb mértékűnek bizonyult.

A tudat skáláján a kritikus pont nagyjából 200-nál található, amely szintre az egyenesség és a bátorság jellemző. E kalibrációs szint alatti bármilyen hozzáállásra, gondolatra, érzésre, képzettársításra, entitásra vagy történelmi személyre való gondolás elgyengíti a vizsgált alanyt. Az ennél magasabb kalibrációjú attítűdök, gondolatok, érzések, entitások vagy történelmi személyiségek hatására viszont erős tesztválasz várható. A 200-as érték tehát az egyensúlyi pont a gyenge és az ERŐS attraktorok, a negatív és a pozitív hatások között.

A 200 alatti szinteken az elsődleges késztetés az életben maradás, bár a skála legalján, a reménytelenség és a depresszió zónájában még ez az indíték is hiányzik. A valamivel magasabban lévő félelem- és haragszintekre az egocentrikus impulzusok jellemzőek, amelyek a személyes lét fenntartására irányuló késztetésből fakadnak. A büszkeség szintjén ez a törekvés már más személyek életben maradását is magában foglalhatja. A negatív és a pozitív hatások közti választóvonalat átlépve, a bátorság szintjétől kezdve egyre fontosabbá válik mások jóléte. Az 500-as szintnél már mások boldogsága a fő motiváló erő. Nem sokkal 600 alatt már az énre és a másokra is kiterjedő spirituális tudatosság kerül előtérbe, 600 fölött pedig az emberiség java és a megvilágosodás keresése a fő cél. 700 és 1000 között az illető személy az egész életét az emberiség megváltásának szenteli”

(David R. Hawkins: ERŐ kontra erő 58-59. oldal)

A kutatások és megfigyelések során kiderült, hogy az élet minden megnyilvánulási formája egy – gyengétől az erősig terjedő – adott energiaszinttel rendelkezik ez a spektrum vezetett el aztán egy olyan kalibrálható numerikus skálához, amely végül nem bizonyult praktikusnak, mivel a túl nagy számértékeket nehéz volt követni. Végül a kérdést egy (tízes alapú) logaritmusskálával oldottuk meg, amely lehetővé tette egy 1-1000-ig terjedő tetszőleges skála gyakorlati alkalmazását.

Az egyes kalibrációs szint jelenti az életnek a földön elsőként megfigyelhető energiáját(tudatát), ami a baktériumok szintje. Ez a növény- és állatvilágon át folytatódik egészen az 1000-es szintig, ami földön lehetséges legfelsőbb szint. Az 1000-es szint, amint kiderült az a tudat szint amelyet az emberiség történelmében csak néhányan értek el: az olyan nagy avatárok mint Jézus Krisztus, Buddha, Krisna és Zarathustra.

Az energia spektrum skálája számszerűen tükrözi az állat és ember életének minden lehetséges tudatszint- kalibrációját. A skála használatával a tudatfejlődés útja, annak életként való első megjelenésétől egészen végső kifejeződéséig, ami maga a megvilágosodás.

Sok évnyi kutatás következett, és a tudatszintek kalibrálásának alkalmazása. Személyek, helyek, elvek, írások, hitrendszerek, érzelmek, intellektuális szintek ezreit mértük le, és ami még fontosabb, kalibráltuk minden spirituális állapotot, vallást, spirituális mestert és utat, a szenteket és bölcseket. Minden vallás esetén a misztikusok(azaz megvilágosultak) kalibráltak a tudatskála legtetején, de ők rendkívül kevesen voltak.

A kalibrációs skálán a 600-as volt az a szint, amely elkülönítette a nondualitás megvilágosodott állapotait a feltétel nélküli állapotoktól. Ez utóbbiak a felsőbb 500-as szintekre jellemzőek, ahová sok spirituális mester és ismert szent tartozik. Az 500-as szint olyan paradigmaváltásra utal, amelynél megtörténik a gondolkodásról a tapasztalaton alapuló szubjektivitásra való áttérés, és ami a szeretet különböző szintjeit öleli fel. Figyelemre méltó az is, hogy a világ lakosságának csak a 4%-a éri el az 500-as szintet, és mindössze 0,4%-a éri el az 540-es szintet(Feltétel Nélküli Szeretet). A 600-as tudatszint rendkívül ritka.

A 400-as szint az intellektus, az értelem, a logika, a tudomány és a newtoni paradigma szintje. A tapasztalt spirituális keresők többsége számára a 400-as szintek ugródeszkát jelentenek, azonban gyakran akadályt is. Figyelemre méltó, hogy Einstein, Freud és Newton mind 499-en kalibráltak. A 200-as és 300-as szintek tisztességet, jóindulatot, erkölcsösséget és általános jó szándékot jeleznek.

Ezután jutottunk arra a döntő fontosságú felismerésre, hogy a 200-as tudatszint rendkívül jelentős, mivel elhatárolja a valóságot a hamisságtól. Azt is megfigyeltük, hogy a 200 feletti szintek az Erőt képviselik míg a 200 alattiak az erőt. A 200 alatti szintek alámerülnek a nyilvánvaló önteltségbe, valamint az olyan állati ösztönökbe, mint a büszkeség, vágy, kapzsiság, harag, gyűlölet, bűntudat, szégyenérzet és apátia. A kalibrált szintek összefüggést mutatnak a spirituális felismerések képességével, az érzelemvilággal valamint a világ és önmagunk érzékelésével is. A kalibrációs skála és ezen összefüggések megállapítása tette lehetővé a jól ismert Tudattérkép megalkotását.

David R. Hawkins: Isten jelenlétének felfedezése 25-27. oldal


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 13:52:51 #1
Newguy33

Re:A tudatosság tudománya

A Hawkins-i tudatszintek mennyire egyeztethetőek össze az egyes csakrákkal vagy a zsidó kabbala életfájával?
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 14:01:50 #2
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Teljes mértékben Smiley

Csakrák rezgésszintjei:
korona csakra (7. csakra) 600
harmadik szem (6. csakra) 525
torok csakra (5. csakra) 350
szív csakra (4. csakra) 505
solar plexus (3. csakra) 275
szex csakra (2. csakra) 275
gyökércsakra (1. csakra) 200

kabbala 605
Nem szabad vallásokról beszélgetni a fórumon, bár a kabbala nem vallás tudtommal..


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 14:25:25 #3
Newguy33

Re:A tudatosság tudománya

Köszi! Gondolom, ez csak akkor igaz, ha harmonikus működésű és tökéletesen felébredt az adott csakra. Érdekes, hogy a szívcsakra magasabb rezgésszintű, mint a nála eggyel "magasabb rendű" torok csakra.

A Kabbalán belül az életfa egyes részeire gondoltam, amelyek állítólag megegyeznek az egyes csakraszinteknek. De akkor ezek alapján már be lehet lőni nagyjából.

Ez nem vallás, hanem spiritualitás, amiről a szabályzat szerint lehet beszélni.  Grin-Vigyorog
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 18:00:12 #4
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Köszi! Gondolom, ez csak akkor igaz, ha harmonikus működésű és tökéletesen felébredt az adott csakra. Érdekes, hogy a szívcsakra magasabb rezgésszintű, mint a nála eggyel "magasabb rendű" torok csakra.
Ez is azt mutatja, mennyire fontos a szívcsakra, a szeretet. A szívcsakra energiája képes meggyógyítani a többit (1-5.csakra).
A szeretet és a gyógyulás mindig is kéz a kézben járt Smiley

Gyakorlatilag, ha valamit szerettet csinálsz, óriási ereje van. Mindent lehet szeretettel végezni. Ha ellenállsz ennek a gondolatnak, akkor elmondom, hogy még a krumplipucolást is lehet az Élet iránti legnagyobb odaadással végezni.

"A munka a nemesség szinonimája. Ne vesd meg a munkát, amit végzed az életben. A munka azokat nemesíti, akik lelkesen és szeretettel végzik. Nincsenek alantas munkák. Csak megkülönböztetve, hogy jól vagy rosszul vannak-e végezve. Adj értéket a munkádnak, megtöltve szeretettel így te is értékelni fogod." Gandhi


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 18:01:33 #5
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Az egyes szintek részletezve:
(köszönet Nissifernek a gépelésért)

Energiaszint: 20 - szégyen
A szégyen szintje veszedelmesen közel jár a halálhoz, amelyet az egyének a szégyentől való menekülés eszközeként választhatnak szándékos öngyilkossággal, vagy kevésbé nyilvánvaló módon az életet meghosszabbító lépések meg nem tételével. Ezen a szinten gyakori az elkerülhető balesetből bekövetkező halál. Valamennyien tudatában vagyunk bizonyos mértékig, milyen fájdalmas dolog megszégyenülni, hiteltelenné, személytelenné válni. A szégyen állapotában lehorgasztott fejjel eloldalgunk, azt kívánva, bárcsak láthatatlanok lennénk. A számkivetés a szégyen egyik hagyományos velejárója, s a kezdetleges társadalmakban - amilyenekből mi is származunk - a számkivetés egyet jelent a halállal.
Az élet korai szakaszában átélt szégyent okozó tapasztalatok - például a szexuális bántalmazás - egy életre eltorzíthatják a személyiséget, ha megfelelő terápiával nem orvosolják azokat. Amint azt Freud is megálla-pította, a szégyen neurózist okoz. Az érzelmi és a lelki egészségre nézve egyaránt pusztító hatású, s az igen alacsony szintű önbecsülés miatt hajlamossá tesz a testi betegségekre is. A szégyenalapú személyiség félénk, visszahúzódó és befelé forduló.
A szégyen a kegyetlenkedés eszköze is lehet, s áldozatai gyakran maguk is kegyetlenné válnak. A megszégyenített gyerekek kegyetlenkednek az állatokkal, s egymással szemben is kegyetlenek. A 20-as közeli értéken kalibrált tudatszintű személyek viselkedése veszélyes. Hajlamosak vádaskodó jellegű hallucinációkra és paranoiára; egyesek pszichotikusok lesznek, vagy bizarr bűncselekményeket követnek el.
Némelyik szégyenalapú egyén maximaiizmussal és merevséggel próbál kompenzálni, s megszállottá és intoleránssá válhat. Hírhedt példái ennek az állapotnak azok a morális szélsőségesek, akik erkölcscsősz-egyesületeket alkotnak, és saját tudattalan szégyenüket olyan más személyekre vetítik rá, akiket azután érzésük szerint joggal támadhatnak. A sorozatgyilkosok például gyakran szexuális moralizmustól hajtva cselekszenek, s tetteiket azzal indokolják, hogy meg kell büntetniük a "rossz" nőket.
Mivel a szégyen a személyiség teljes szintjét erősen lehúzza, hajlamossá tesz a többi negatív érzelem iránt, s így gyakran vált ki hamis büszkeséget, haragot és bűntudatot.

Energiaszint: 30 - bűntudat
Társadalmunkban az emberek manipulálására és büntetésére oly gyakran alkalmazott bűntudat számos formában fejeződhet ki, például megbánásként, önvádként, mazochizmusként vagy az áldozati lét széles tünetskálájának valamely más jelenségeként. A többnyire nem tudatos bűntudat pszichoszomatikus betegségeket okoz, növeli a balesetek valószínűségét és az öngyilkossági hajlamot. Sokan egész életükben bűntudattal küszködnek, mások pedig kétségbeesetten igyekeznek megszabadulni tőle azáltal, hogy - erkölcstelen módon - teljesen tagadják bűntudatukat.
A bűntudat-domináltság egyik következménye a "bűn" iránti megszállott érdeklődés. Az a könyörtelen érzelmi hozzáállás, amit gyakran használnak fel a vallási demagógok mások kényszerítésére és irányítására. Ezek a "bűn és megváltás" kufárai, a büntetés megszállottjai, akik valószínűleg a saját bűntudatukat jelenítik így meg, vagy azt vetítik ki másokra.
Az önostorozás aberráns viselkedését tanúsító szubkultúrákban gyakran figyelhetők meg szinte járványos gyakorisággal terjedő másfajta kegyetlenkedések is, például az állatok nyilvános feláldozása. A bűntudat dühöt ébreszt, ami gyakran gyilkolásban fejeződik ki. A halálbüntetés elfogadása jó példa arra, hogy a gyilkolás elégtételt nyújthat a bűntudattal teli lakosságnak. A könyörtelen amerikai társadalom például a sajtóban állítja pellengérre áldozatait, s olyan büntetéseket szab ki, amelyek javító vagy elrettentő értékét még sohasem sikerült bizonyítani.

Energiaszint: 50 - fásultság
Erre a szintre a nyomor, a csüggedés és a reménytelenség jellemző. A világ és a jövő kilátástalannak tűnik; az élet fő témája a szenvedés. A tehetetlenség ezen állapotának áldozatai minden tekintetben segítségre szorulnak, s nem csak a belső erőforrásoknak vannak híján, hanem az energiának is, amellyel elérhetnék azt, ami amúgy pedig elérhető lenne számukra. Ha a róluk gondoskodóktól nem kapnak külső energiát, életük könnyen végződhet passzív öngyilkossággal. Élni vágyás nélkül a reményvesztettek üres tekintettel merednek maguk elé, nem reagálnak az ingerekre, míg végül már a szemük sem követi a mozgást, és arra sem marad erejük, hogy lenyeljék a nekik felkínált ételt.
Ez a hajléktalanok és a társadalom perifériájára szorultak kalibrációs értéke. Sokan kerülnek erre a szintre idős koruk miatt, vagy valamilyen betegség miatti elszigetelődés következtében. A fásultak másoktól függenek: az e szinten megrekedt személyek "nehezek", ezért terhet jelentenek a környezetükben élők számára.
A társadalomból sajnos túl gyakran hiányzik a kellő motiváltság ahhoz, hogy bármiféle valódi segítséget nyújtson az ezen a szinten álló egyéneknek, kultúráknak, amelyekről úgy gondolják, hogy csak elszívják az erőforrásaikat. Ez a kalkuttai utcák szintje, ahová csak az igazi szentek - mint amilyen Teréz anya volt - és követőik merik betenni a lábukat. Ez az a szint, ahol lemondanak minden reményről, s ahol csak nagyon keveseknek van annyi bátorságuk, hogy szembenézzenek az ilyen fásultsággal.

Energiaszint: 75 - bánat
E szintre a szomorúság, a veszteségérzet és a függőség jellemző. A legtöbben már tartózkodtunk itt hosszabb-rövidebb ideig, de azok, akik megrekednek ezen a szinten, állandó sajnálkozásban és levertségben élnek. Ez a búslakodás, a veszteség és a múlt iránti bűntudat foka. Idetartoznak a kudarcot életük részének tekintő örök vesztesek és szenvedélyes szerencsejátékosok, akik elveszítik állásukat, barátaikat, családjukat, lehetőségeiket, sőt pénzüket és egészségüket is.
Az élet korai szakaszában elszenvedett nagy veszteségek hajlamossá tehetnek arra, hogy a bánatot úgy fogadjuk el, mintha az az életért fizetendő ár lenne. A bánat szintjén álló személy mindenütt szomorúságot lát: a kisgyerekek szomorúságát, a világ állapotának szomorúságát, az élet szomorúságát. E szint a létről alkotott képre is rányomja bélyegét. A "bánat szindróma" egyik eleme az elvesztett valami - vagy az általa jelképezett dolgok - pótolhatatlanságának az érzése. A bánatos az egyediből általánosít is, tehát a szeretett személy elvesztését a szeretet elvesztéseként éli meg. Az ilyen komoly érzelmi veszteségek ezen a szinten súlyos depresz-sziót, vagy akár halált is okozhatnak.
Noha a bánat az élet temetője, még így is magasabb az energiaszintje, mint a fásultságé. így ha egy valamikor nagy megrázkódtatáson átesett, fásulttá vált páciens elkezd sírni, tudjuk, hogy kezd jobban lenni, s hamarosan enni is fog...

Energiaszint: 100 - félelem
A 100-as szinten már sokkal több életenergia áll rendelkezésre; a veszélytől való félelem egyenesen egészségesnek mondható. A világ jelentős részét a félelem mozgatja, az embereket állandó ténykedésre serkentve. Félelem az ellenségtől, félelem az öregségtől vagy a haláltól, félelem az elutasítástól, és egy sor egyéb szociális félelem, amelyek a legtöbb ember életében alapvető motivációk.
Ebből a nézőpontból a világ veszélyes hely, tele csapdákkal és fenyegetésekkel. A félelem és a bizonytalanság mind az elnyomó, totalitárius szervezeteknek, mind pedig a piac manipulátorainak kedvenc eszköze. A sajtó és a reklám célja is az, hogy a félelemre alapozva növelje a piaci részesedést.
A félelmek elterjedése éppoly korlátlan, mint az emberi képzelet; ha valaki számára egyszer fókuszba kerül a félelem, a továbbiakban a világ számtalan félelmetes eseménye fogja táplálni azt. A félelem rögeszmés jellegűvé válik, s bármilyen formát felölthet. A kapcsolat elvesztésétől való félelem például féltékenységhez és krónikusan magas stressz-szinthez vezet. A félelemmel teli gondolkozás paranoiává terebélyesedhet, vagy neurotikus, védekező rendszerek kialakulásához vezethet, és - mivel ragályos - domináns szociális irányzattá válhat.
A félelem korlátozza a személyiség fejlődését, és gátlások kialakulásához vezet. Mivel a félelmen való felülemelkedéshez energia kell, az elnyomottak segítség nélkül nem képesek magasabb szintre emelkedni. A félelemmel teli emberek ezért erős vezetőket keresnek - akik látszólag legyőzték minden félelmüket -, hogy kivezettessék magukat a félelem rabszolgaságából.

Energiaszint: 125-vágyakozás
Ezen a szinten ismét több energia áll rendelkezésre; a vágyakozás az emberi tevékenységek igen jelentős részét motiválja, beleértve a gazdaságot is. A hirdetések a vágyainkra építve "programoznak be" bennünket az ösztönös késztetéseinkkel kapcsolatba hozható "szükségletekkel". A vágyakozás késztet arra, hogy nagy erőfeszítéseket tegyünk céljaink eléréséért vagy különféle jutalmakért. A pénz, a presztízs vagy a hatalom vágya uralja nagyon sok olyan személy életét, akinek sikerült a félelem szintje fölé emelkednie.
A vágyakozás egyben a szenvedélybetegségek szintje is, hiszen itt magaa mohó vágy néha az életnél is fontosabbá válik. Egyes esetekben a vágyakozás rabja nincs is tisztában indítékai mögöttes okaival. Akadnak, akik a rájuk irányuló figyelem vágyának válnak rabjaivá, s állandó követeléseikkel elüldözik maguk mellől a többi embert. A szexuális elfogadottság vágya hívta életre a divatszakmát és a kozmetikai ipart.
A vágyakozással kapcsolatos a felhalmozás és a mohóság, mégis kielégíthetetlen marad, hiszen folyamatosan fennálló energiamező, s így az egyik vágy teljesülése csupán annyit jelent, hogy egy másik kielégítetlen vágy lép a helyébe. A multimilliomosok gyakran megszállottként igyekeznek még több és több pénzt szerezni.
A vágyakozás nyilvánvalóan jóval magasabb szint, mint a fásultság vagy a bánat. Ahhoz, hogy "szerezni" tudjunk, előbb elegendő energia kell a "sóvárgáshoz". A televízió sok elnyomott emberre gyakorolt nagy hatást: beléjük nevelte a többet akarást, és olyan mértékben töltötte fel a vágyaikat energiával, hogy felül tudjanak emelkedni a fásultságon, és jobb életet tudjanak teremteni. Az akarás indíthat el bennünket az eredmények útján. A vágyakozás tehát ugródeszka lehet a magasabb tudati szintek eléréséhez.

Energiaszint: 150 - harag
Annak ellenére, hogy a harag akár emberöléshez és háborúhoz is vezethet, energiaszintként jóval távolabb áll a haláltól, mint az alatta elhelyezkedő szintek. A harag egyaránt vezethet építő és romboló jellegű cselekedethez. Ahogy az emberek kiemelkednek a fásultságból és a bánatból, s leküzdik az életmódként kínálkozó félelmet, akarni kezdenek; a vágyakozás frusztrációhoz vezet, ami azután haraggá válhat. A harag lehet tehát az a sarkalatos pont, ahonnan az elnyomottak számára végül ablak nyílhat a szabadságra. A társadalmi igazságtalanság, az áldozattá válás és az egyenlőtlenség miatti düh ugyanis nagyszabású mozgalmakat indított el, amelyek jelentős változásokat idéztek elő a társadalom szerkezetében.
A harag azonban az esetek nagyobb részében neheztelésként és bosz-szúállásként fejeződik ki, s emiatt lobbanékony és veszedelmes. A haragot, mint életstílust azok a személyek példázzák, akik ingerlékenyek és robbanékonyak, akik az apró sérelmekre is túlérzékenyek, s akik "igazságtalanság-gyűjtőkké", veszekedős, pereskedő, háborúskodó személyekké válnak.
Mivel a harag a frusztrált akaratból fakad, a közvetlenül alatta elhelyezkedő energiamezőn alapul. A frusztráció a vágyak fontosságának el-túlzásából származik. A haragos személy - akárcsak a frusztrált kisgyerek - dühöngeni kezdhet. A harag könnyen vezethet az élet minden területén romboló hatású gyűlölethez.

Energiaszint: 175 - büszkeség
A 175-ös értékű büszkeség energiája már elegendő ahhoz, hogy működésben tartsa az Egyesült Államok tengerészgyalogságát. Ez az a szint, amelynek elérésére az emberek többsége ma törekszik. Az embereket - e szintet elérve - olyan pozitív érzések töltik el, amelyek már éles ellentétben állnak az alacsonyabb energiaszinteken tapasztaltakkal. Az önbecsülésnek ez a megnövekedése gyógyír mindazon fájdalmakra, amelyeket az alacsonyabb tudati szinteken kell elszenvedni. A büszkeség jól fest, és ezt tudja is magáról; Öntelten páváskodik az élet díszszemléjén.
A büszkeség elég messze esik a szégyentől, a bűntudattól vagy a félelemtől ahhoz, hogy például egy csüggedt gettólakó büszke tengerészgyalogossá való emelkedése óriási ugrást jelentsen. A büszkeség önmagában jó hírnévnek örvend, és a társadalom is helyesli; amint azonban a tudati szintek táblázatából is látható, eléggé negatív ahhoz, hogy a kritikus 200-as szint alatt maradjon. Ez az oka annak, hogy a büszkeség csak az alacsonyabb szintekhez viszonyítva jó érzés.
A gondot az jelenti - mint tudjuk -, hogy "aki felmagasztalja magát, az megaláztatik". A büszkeség védekező és sérülékeny, mivel külső körülményektől függ, amelyek nélkül váratlanul alacsonyabb szintre eshet visz-sza. A felfuvalkodott ego is sérülékeny a támadásokkal szemben. A büszkeség gyenge marad, mert piedesztáljáról könnyen a szégyenbe taszítható; ez a fenyegetés gerjeszti a büszkeség elvesztésétől való félelmet.
A büszkeség megosztó, elősegíti a frakciózást, ami igen sokba kerülhet. Mindig is nagyon sokan haltak meg a büszkeség miatt. Ma is rendszeresen előfordul, hogy hadseregek mészárolják le egymást a büszkeség azon megjelenési formája nevében, amelyet nacionalizmusnak nevezünk. A vallásháborúk, a politikai terrorizmus és a fanatizmus, a Közel-Kelet és Közép-Európa rémisztő története is a büszkeség ára, amelyet az egész társadalomnak kell megfizetnie.
A büszkeség árnyoldalai a fennhéjázás és a tagadás. E tulajdonságok gátolják a fejlődést; a büszkeség lehetetlenné teszi a szenvedélybetegségekből való kigyógyulást, mivel tagadja az érzelmi problémák és a személyiséghibák létét. A tagadás lényegében a büszkeséggel egyenlő. így aztán a büszkeség igen komoly akadály a valódi ERŐ elérésében, ami pedig igazi nagysággal és presztízzsel helyettesíthetné azt.

Energiaszint: 200 - bátorság
Az ERÖ a 200-as szintnél jelenik meg. Ha az alanyokat 200 alatti energiaszintekkel teszteljük, akkor - amint az könnyen ellenőrizhető is - valamennyien elgyengüléssel reagálnak. A 200 feletti értékű, az életet támogató mezők hatására viszont mindenkinél erősödés tapasztalható. Ez az a kritikus határvonal, amely elválasztja egymástól az életet érő pozitív ésnegatív hatásokat. A bátorság szintjének elérése a valódi ERŐ megszerzését jelzi, s ezért ez a "képessé válás" szintje is. Itt kezdődik a felfedezés, az eredmények, az állhatatosság és az elszántság zónája. Az alacsonyabb energiaszintekről a világ reménytelen, szomorú, ijesztő vagy frusztrációkat okozó helynek tűnik, a bátorság szintjéről azonban az élet már izgalmas, kihívásokkal teli és serkentő jelenség.
A bátorság az új dolgok kipróbálásának és az élet viszontagságaival való szembeszállásnak a hajlandóságát jelenti. A képességeknek ezen a szintjén az egyén már hatékonyan tudja kezelni az életben kínálkozó lehetőségeket. A 200-as értéknél például már rendelkezésre áll az új szakma megtanulásához szükséges energia, a fejlődés és a művelődés elérhető célokká válnak. Megjelenik a félelmekkel és a személyiséghibákkal való szembenézés, valamint az ezek ellenében való fejlődés képessége, s a szorongás itt már nem töri derékba e próbálkozásokat úgy, ahogyan alacsonyabb szinteken tenné. Azok az akadályok, amelyek a 200-as szint alattiak számára leküzdhetetlennek tűnnek, az igazi ERŐ megszerzésének első fokán állókra már serkentően hatnak.
Az e szinten álló személyek ugyanannyi energiát táplálnak vissza a világba, amennyit elvesznek onnan, míg az alacsonyabb szinteken a populációk, a csoportok és az egyének csak elszívják a társadalom energiáját, de semmit sem adnak cserébe. Mivel a sikerek pozitív visszacsatolást nyújtanak, az önjutalmazás és az önbecsülés önmagukat erősítővé válnak. Itt kezdődik az igazi termelékenység.

Energiaszint: 250 - pártatlanság
Az energia igen pozitívvá válik, ahogy eljutunk arra a fokra, amelyet pártatlannak nevezünk, mivel már mentes az alacsonyabb szintekre jellemző, erős állásfoglalási hajlamtól. 250-es szint alatt a tudat igen gyakran észlel ellentétpárokat, és azok közül mereven ragaszkodik az egyikhez, ez pedig nagy hátrány egy olyan világban, amely nem fekete-fehér, hanem összetett és soktényezős.
Az efféle állásfoglalások polarizálódást okoznak, ami viszont szembenálláshoz és megosztottsághoz vezet. A harcművészetekhez hasonlóan a merevség itt is sebezhetőséget jelent: ami nem hajlik, az könnyen törik. Az energiáit elszívó akadályok és megosztottságok fölé emelkedő egyén a pártatlanság állapotában rugalmassá válik, ami lehetővé teszi a problémák reális, ítélkezéstől mentes értékelését. Pártatlannak lenni annyi, mint viszonylag függetlennek maradni az eredményektől; ha valami nem az elképzeléseknek megfelelően sikerül, azt innen kezdve már nem kudarcként, nem ijesztő vagy bosszantó élményként éljük meg.
A pártatlanság szintjén álló személytől például ilyesmit hallhatunk: "Nos, ha nem kapom meg ezt az állást, majd kapok egy másikat." Ez a belső magabiztosság kezdete, az egyén ráébred az EREJÉRE, S ettől kezdve már nem félemlíthető meg olyan könnyen, nem hajtja többé a bizonyítási vágy. A 250-es szintre az a hozzáállás jellemző, hogy bár az életben vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, az ember mégis képes végig a felszínen maradni, és így nagy baj nem történhet.
A pártatlanság szintjén állóknak jó az általános közérzetük, bíznak abban, hogy képesek boldogulni a világban. Ez a biztonság szintje. A pártatlan személyekkel könnyen ki lehet jönni, és jó velük kapcsolatban állni, mivel nem érdekli őket sem a konfliktus, sem a versengés, sem a bűntudat. Jól érzik magukat, és érzelmileg igen kiegyensúlyozottak. E hozzáállásuk ítélkezéstől mentes, és nem éreznek késztetést mások viselkedésének az irányítására. Ugyancsak emiatt - mivel a pártatlan személyek nagyra értékelik a szabadságot -, őket is nehéz irányítani.

Energiaszint: 310 - hajlandóság
Ez az igen pozitív energiaszint a magasabb szintek elérésének kapujaként is tekinthető. A munka a pártatlanság szintjén is megfelelően, a hajlandóság szintjén azonban már jól végezhető el, és e személyek bármibe is kezdenek, általában sikerrel járnak. A fejlődés ezen a fokon igen gyors, az itt lévők ugyanis továbblépésre kiválasztott személyek. A hajlandóság azt jelenti, hogy az illető leküzdötte az élettel szembeni ellenállását, és elkötelezetté vált a részvétel iránt. A 200-as kalibrációs szint alatti zárt gondolkodás a 310-es szintet elérve szélesre tárul. Az e szinten állók őszintén barátságosak, s úgy tűnik, társadalmi és anyagi téren elért sikerük az ő természetes "jussuk". A hajlandósággal jellemezhető embert nem zavarja, ha nincs állása, szükség esetén bármilyen munkát elvállal, s alkalmazottként vagy önfoglalkoztatóként épít fel magának új karriert. Nem érzi lealacsonyí-tónak a kiszolgáló jellegű munkát, sem azt, ha a ranglétra legalján kell kezdenie. Másokkal szemben segítőkész, és sokat tesz a társadalom javáért. Nem okoz gondot számára, ha szembe kell néznie belső problémáival, és a tanulás terén sincs semmilyen különösebb nehézsége.
Ezen a szinten az önbecsülés már nagy, s ezt meg is erősíti a társadalom pozitív visszacsatolása, ami elismerés, megbecsülés és jutalmazás forrná-jában nyilvánul meg. A hajlandóság együttérzö, így érzékenyen reagál mások szükségleteire. Az e szinten állók a társadalom építömunkásai és fenntartói. Mivel a nehézségek után is képesek talpra állni, tanulva a tapasztalataikból, általában könnyen helyesbítik saját hibáikat. A büszkeségtől megszabadulván készek szembenézni hibáikkal és tanulni másoktól. A hajlandóság szintjén állók kiváló diákok, könnyen taníthatók, és a társadalomban jelen lévő ERŐ fontos forrásai.

Energiaszint: 350 - elfogadás
Ezen a tudati szinten jelentős átalakulás megy végbe, amint az egyén megérti: ő maga a forrása és egyben teremtője is élete létélményének. Ez a fajta felelősségvállalás a fejlődésnek erre a fokára jellemző, ahogyan az élet erőivel való harmonikus együttélés képessége is.
A 200-as szint alatt mindenki tehetetlen áldozatnak érzi magát, aki ki van téve az élet kénye-kedvének. Ez abból a hitből fakad, hogy az ember boldogságának forrása és problémáinak az oka is valahol "odakint" van. Itt, ezen a szinten viszont hatalmas előrelépés történik, s az egyén azzal a felismeréssel szerzi vissza EREJÉT, hogy a boldogság forrását önmagában kell keresnie. E fejlettebb szintről nézve semmi sincs "odakint", ami boldoggá tehetné az embert, a szeretet pedig nem olyasmi, amit másvalaki ad vagy vesz el: annak belülről kell fakadnia.
Az elfogadás nem tévesztendő össze a passzivitással, ami a fásultság egyik tünete! Az elfogadás lehetővé teszi, hogy az élet saját feltételei szerint vegyünk részt az életben, anélkül, hogy azt valamilyen elképzeléshez próbálnánk igazítani. Az elfogadás biztosítja az érzelmi nyugalmat, s a tagadáson való felülemelkedés következtében az észlelés is kitágul. Az egyén immár torzítások és téves értelmezések nélkül látja a dolgokat; a létélmény kontextusa kibővül, így láthatóvá válik a "teljes kép". Az elfogadásnak lényegében az egyensúlyhoz, az arányossághoz és az elégedettséghez van köze.
Az elfogadás szintjén álló egyént nem a helyes és a helytelen meghatározása érdekli; az ö célja a nehézségek kiküszöbölése és a problémák megoldási lehetőségeinek a felkutatása. A nehéz feladatok az elfogadó ember számára nem jelentenek kellemetlenséget, sem okot a kétségbeesésre. A hosszú távú célok előnyt élveznek a rövid távúakkal szemben, az önfegyelem és az Önuralom meghatározó jellemvonások.
Ezen a szinten nem oszt meg bennünket sem konfliktus, sem szembenállás; belátjuk, hogy másoknak is ugyanazok a jogaik, mint nekünk, és tiszteletben tartjuk az egyenlőséget. Míg az alacsonyabb szintekre a merevség jellemző, a szociális pluralitás itt már a problémamegoldás módjaként kezd kibontakozni. Éppen ezért ez a szint mentes a diszkriminációtól és az intoleranciától. Tisztában vagyunk azzal, hogy az egyenlőség nem zárja ki a sokszínűséget; az elfogadás inkább befogadó, mint elutasító magatartás.

Energiaszint: 400 - ésszerűség
Az alsóbb szintek érzelmi jellegén túllépve az intelligencia és a racionalitás kerül előtérbe. Az ésszerűség (racionalitás)-azzal, hogy az elvont fogalmak egyre fontosabbakká válnak - képes nagy mennyiségű és bonyolultságú adat kezelésére, gyors és helyes döntések meghozatalára, a kapcsolatok, a fokozatok és a finom különbségek részletekbe menő megértésére és a jelképek alkalmazására. Ez a tudomány, általában a megnövekedett fogalomalkotási és felfogási képesség, valamint a gyógyászat szintje. A tudást és a művelődést itt tőkeként kezelik. Az értelem és az információ a nagy eredmények legfőbb eszközeivé, s így a 400-as szint jellemzőivé válnak. E szinten állnak a Nobel-díjasok, a nagy államférfiak, a legfelsőbb bíróságok bírái. Idetartozik Einstein, Freud és a tudománytörténet számos más nagy alakja.
A szint hiányossága a szimbólumok és az általuk jelképezett dolgok közti pontos különbségtételre való képtelenség, valamint az objektív és a szubjektív világának egymással való összekeverése, ami korlátozza az ok-okozati viszony megértését. Ezen a szinten könnyű a fától nem meglátni az erdőt, "belehabarodni" a fogalmakba és az elméletekbe, s végül épp a lényeget téveszteni szem elől. Az intellektualizálás önös céllá válhat. Az ésszerűség korlátozott, ugyanis nem tesz képessé bonyolult kérdésekben a lényeg meglátására, illetve a kritikus pont meghatározására.
Az ésszerűség önmagában nem kínál útmutatást az igazsághoz. Óriási mennyiségű információt és dokumentációt dolgoz fel, de hiányzik belőle az adatok és a következtetések közti ellentmondások feloldásának a képessége. Önmagában minden filozófiai érvelés helytállónak tűnik, s noha az ésszerűség igen hatékony lehet egy műszaki jellegű világban, ahol logikus módszerek uralkodnak, - paradox módon - a magasabb szintek elérésének legfőbb akadályává is válhat! Társadalmunkban viszonylag ritka jelenség, hogy valakinek sikerül felülemelkednie ezen a szinten.

Energiaszint: 500 - szeretet
A médiában ábrázolt szeretetnek, illetve szerelemnek nem sok köze van ahhoz, amiről ez a szint szól. A világ a szeretet szón heves érzelmi állapotot ért, amelyben testi vonzódás, birtoklási és irányítási vágy, függőség, erotika és az újszerűség varázsa keveredik; rendszerint egy tünékeny és hullámzó valamit értenek ez alatt, ami a körülményektől függően hol gyengül, hol erősödik. Frusztráció esetén gyakran bukkan elő alóla a harag és a függőség, amit addig eltakart. Az, hogy a szeretet könnyen gyűlöletbe csaphat át, közismert nézet, ám amiről szeretetként szoktak beszélni, az többnyire csupán függőséget okozó érzelgősség. A gyűlölet a büszkeségből fakad, nem a szeretetből; az ilyen kapcsolatban valószínűleg soha nem is volt igazi szeretet.
Az 500-as szintet a feltétlen, változatlan és maradandó szeretet megjelenése jellemzi, amely nem ingadozik, mivel forrása nem függ külső tényezőktől. A szeretet létállapot: a világhoz való viszonyulás megbocsátó, gondoskodó és támogató módja. A szeretet nem intellektuális jellegű, nem az elméből fakad, hanem a szívből sugárzik. Indítékai tisztaságának köszönhetően képes arra, hogy másokat felemeljen, és nagy dolgokat vigyen véghez.
A fejlődés e szintjén meghatározóvá válik a lényeg megkülönböztetésére való képesség: mindig az adott téma magja kerül a figyelem központjába. Mivel a folyamat az ésszerűség megkerülésével zajlik, megjelenik a probléma teljességének azonnali felismerését lehetővé tevő képesség, a kontextus pedig jelentősen kibővül, különösen az idő és a folyamatok tekintetében. Az ésszerűség csak a részletekkel foglalkozik; a szeretet az egésszel. Ez a - gyakran intuíciónak tulajdonított - képesség nem más, mint az azonnali, a szekvenciális jelfeldolgozás nélküli megértés. A látszólag absztrakt jelenség valójában nagyon is konkrét: működésekor mérhető mennyiségű endorfin szabadul fel az agyban.
A szeretet nem foglal állást, ezért globális jellegű, felülemelkedik az elkülönülésen, így lesz lehetséges "eggyé válni egymással", hiszen leomlanak az akadályok. A szeretet tehát bennfoglaló, és fokozatosan tágítja az énérzést. A szeretet az élet jóságára, annak számtalan kifejeződésére összpontosít, s a pozitív jelenségeket erősíti tovább. A negatív jelenségeket a kontextus átdolgozásával oldja fel, nem pedig közvetlen támadással.
Ez az igazi boldogság szintje, de érdekes a tény, hogy bármennyire is foglalkoztatja a világot a szeretet mint téma, és bár az összes életképes vallás 500-as vagy afeletti értékűnek bizonyult, a világ lakosságának mégis csupán 4%-a éri el ezt a tudatfejlődési szintet.

Energiaszint: 540 - öröm
Ahogy a szeretet mindinkább feltétel nélkülivé válik, azt egyre inkább belső örömként élik meg. Ez nem az események kedvező fordulata miatt érzett váratlan öröm, hanem inkább olyan érzés, ami minden tevékenységben állandóan jelen van. Az öröm a lét minden pillanatából folyamatosan fakad, s nem külső forrásból származik. Egyébként az 540-es érték jellemző a gyógyító tevékenységekre és a spirituális alapokon álló önsegítő csoportokra is.
Az 540-es szint felett már a szentek, a spirituális gyógyítók és a spiritualitást magas szinten tanulmányozók birodalma kezdődik. Erre az energiamezőre a rendkívüli türelem és a pozitív hozzáállás jellemző, ami még tartós nehézségek esetén sem csorbul. Az állapot legfőbb jellemzője azonban a könyörület. Azok, akik eljutottak erre a szintre, észrevehető hatást gyakorolnak másokra. Ha hosszan és nyíltan néznek másokra, ezzel a szeretet és béke állapotába juttathatják őket.
Az 500-as tartomány felső felében az egyén olyan világot lát, amelyet a teremtés páratlan szépségének és tökéletességének fénye világít meg. Minden könnyedén, a szinkronicitás révén történik körülötte, s a világ és a benne lévő összes dolog a szeretet és az isteniség kifejeződésének tűnik. Az egyéni akarat beleolvad az isteni akaratba. A közelében egyfajta jelenlét érződik, amelynek EREJE a valósággal szemben hagyományosan elvártaktól eltérő jelenségeket vált ki; a közönséges megfigyelő ezeket csodáknak nevezi. A jelenségek egyébként nem az egyén, hanem az energiamező EREJÉNEK tulajdoníthatók.
A mások iránti felelősségérzet itt már minőségileg más, mint amit az alacsonyabb szinteken láttunk. Az emberben vágy ébred arra, hogy saját tudati állapotát ne csupán bizonyos egyének, hanem maga az élet hasznára fordítsa. Ezt a sok ember egyidejű szeretetére való képességet az a felfedezés kíséri, hogy minél több szeretetet ad valaki, annál több szeretetre lesz képes.
A rendszerint átalakító hatású halálközeli élmények alatt az emberek energiaszintje gyakran 540 és 600 közé ugrik.
(szerk.: elkötelezettséggel az 540-es tudatszintet bármelyik spirituális törekvő elérheti)

Energiaszint: 600 - béke
Ez az energiamező azzal a létélménnyel áll összefüggésben, amelyet olyan kifejezésekkel szoktak jellemezni, mint a transzcendencia, az önmegvalósítás vagy az istentudat. Rendkívül ritka: tízmillió emberből csak egy éri el. Ezen állapotban eltűnik a szubjektív és az objektív közötti különbség, és az észlelésnek már nincs konkrét fókuszpontja. Az e szintet elérő egyének gyakran eltávolodnak a világtól, mivel az áldottság kialakuló érzése kizárja a közönséges tevékenységeket. Egyesek spirituális tanítókká válnak, mások névtelenül dolgoznak az egész emberiség javáért. Néhányuk - akiket zseniként tartanak számon saját szakterületükön - sokkal járulnak hozzá a társadalom fejlődéséhez. Ezek az emberek szent életűek, s noha hivatalosan is szentté nyilváníthatják őket, ezen a szinten már rég felülemelkedtek a formális valláson, s annak helyét az a tiszta spiritualitás veszi át, amely minden vallás forrása.
Az észlelést a 600-as vagy afeletti szinten állók gyakran lassított felvétel megtekintéséhez hasonlónak mondják, olyannak, mintha az idő és a tér föl lenne függesztve, noha semmi sem áll le, épp ellenkezőleg, minden eleven és sugárzó. Annak ellenére, hogy ugyanazt a világot látják, mint mindenki más, az általuk észlelt dolgok folyamatosan áramlóak és változóak, minden fejlődik, mintha valami tökéletesen összehangolt, evolúciós tánc zajlana körülöttük, amelyben a dolgok forrása és jelentősége elemi erejűvé válik. Ez a mérhetetlen intenzitású felismerés nem racionális módon történik, ha-nem úgy, hogy közben végtelen csend telepszik az elmére, amely immár nem próbál fogalmat alkotni az észlelésekről. Az észlelő eggyé válik az észlelttel, a megfigyelő feloldódik a tájban, s egyben megfigyeltté válik. Minden kapcsolatban áll minden mással azon jelenlét által, amely végtelen EREJŰ, páratlanul szelíd, s ugyanakkor sziklaszilárd is.
A 600 és 700 közötti értékű művészeti - pl. zenei vagy építészeti - alkotások átmenetileg magasabb tudati szintre repíthetnek bennünket: ezeket inspiráló és örök értékű müvekként tartjuk számon.

Energiaszint: 700 és 1000 közötti - megvilágosodás
Ez a történelem legnagyobbjainak a szintje, azoké, akik példáját a különböző korokban tömegek követték. Valamennyien kapcsolatban állnak az isteni természettel, amivel gyakran azonosítják is őket. Ez már a nagy erejű inspiráció szintje; az idetartozó lények olyan attraktormezőket teremtettek, amelyek az egész emberiségre hatást gyakorolnak. A 700 és 1000 közötti szinten már nem észlelhető a másoktól elkülönülő, személyes én; ehelyett az ÉN a TUDATTAL és az ISTENI TERMÉSZETTEL egyesül, A MEG NEM NYILVÁNULÓT ÉNKÉNT élik meg, immár az elmén túl. Az egónak ez az átlépése példaként szolgálhat másoknak, akik megtanulhatják belőle, hogyan érhetik el maguk is ezt az állapotot. Ez a tudat evolúciójának a csúcsa; legalábbis az emberi lét birodalmában.
A nagy tanítások felemelik a tömegeket, és az egész emberiség tudatossági szintjét is növelik. Ezt a fajta éleslátást kegyelmi állapotnak nevezik, ajándéka a végtelen lelki béke, amelyet kimondhatatlan, szavakkal ki nem fejezhető érzésként jellemeznek.' Az önmegvalósítás e szintjén az egyéni létélmény minden időn és individualitáson felülemelkedik. Az "én" már nem a fizikai testtel való azonosulást jelenti, így annak sorsa sem lényeges kérdés. A testet csupán eszköznek tekintik, hogy a tudat az elme segítségével kifejeződhessen; fő értéke a kommunikációban rejlik. Az én visszaolvad az ÉNBE. Erre a szintre a dualitás (kettősség) megszűnése, a teljes EGYSÉG jellemző. A tudat már nincs helyhez kötve, a tudatosság mindenütt egyformán jelen van.2
A megvilágosodás szintjét elért egyéneket ábrázoló nagy műalkotások a tanítót gyakran jellegzetes kéztartással, az úgynevezett mudrával ábrázolják, amikor a tenyér áldást sugároz. Ebben a mozdulatban jelenik meg az energiamező átadása az emberiségnek. Az isteni kegyelem szintje 1000-ig kalibrálható: ez volt a legmagasabb szint, amit az írott történelem során emberi lény elért, azok a nagy bölcsek, akikhez valóban illik az "úr" megjelölés, mint Krishna, Buddha és Jézus Krisztus (Úrjézus).


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 18:09:41 #6
tibour

Re:A tudatosság tudománya

A 200 alatti szintek jelentik a korlátozott erőt/erőszakot (force), a 200 felettiek az ERŐT (power).
Megfigyelheted magadon, hogy a következő attitűdpárok közül melyik jellemzőbb rád. Ha valamiben az erő, akkor dolgozhatsz rajta, hogy megváltoztasd a pozitív párjára.
(ezt is Nissifer gépelte le, köszi)

Power - force
----------------
adakozó - elvevő
alakítható - ellenszegülő
alázatos - félénk
bájos - illemtudó
bátor - vakmerő
bátorító - rásegítő
becsbentartó - taksáló
becsületes - törvénytisztelő
beismerő - tagadó
békés - harcias
békülékeny - hajthatatlan
bízó - függő
bőséges - túlzó
bővelkedő - meddő
célratörő - sóvárgó
céltudatos - szórakozott
célzatos - számító
cselekvő - megszerző
demokratikus - diktatórikus
derülátó - borulátó
derűs - tompa
dicsérő - hízelgő
diplomatikus - megtévesztő
egyenes - zaklató
egyenlő - felsőbbrendű
egyenlőségre törekvő - elitista
egyesítő - megosztó
együttérző - szánakozó
együttműködő - szétzüllesztő
elengedő - visszatartó
elégedett - kielégült
elfogadó - visszautasító
elfogulatlan - közönyös
előzékeny - tudálékos
elszánt - makacs
energikus - hisztérikus
erényes - felmagasztalt
erkölcsös - etikátlan
erotikus - kéjsóvár
Erőteljes(power) - erőteljes(force)
esztétikus - mesterkélt
etikus - gyanús
extrovertált - introvertált
építő - romboló
érdeklődő - itélkező
értékesnek tartó - kihasználó
felelős - bűnös
felélénkítő - kimerítő
felszabadító - korlátozó
fontos - látszólagos
globális - helyi
gondtalan - könnyelmű
gyengéd - kemény
gyógyító - ingerlő
gyönyörű - hivalkodó
hazafias - nacionalista
hálás - lekötelezett
helyeslő - bíráló
hívogató - sürgető
hívő - ragaszkodó
holisztikus - analitikus
hosszú távú - pillanatnyi
humoros - komor
hűséges - soviniszta
időtlen - múlékony
igaz - hamis
igazságos - büntető
ihletett - világias
intuitív - fantáziátlan
jelentékeny - fontoskodó
jogot szerző - jogot formáló
jókedvű - mániás
jótékony - pazarló
józan - mámoros
kedves - gyötrő
képzeletgazdag - lefestő
kérő - követelő
kiegyensúlyozott - szélsőséges
kihívással birkózó - tehetetlen
kitartó - megtorpanó
kiváló - megfelelő
könyörületes - engedékeny
küzdő - versengő
lángeszű - ravasz
leleményes - ármánykodó
lemondani kész - aggodalmaskodó
létező - birtokló
magabiztos - arrogáns
megbocsátó - neheztelő
megelégedő - kapzsi
megengedő - irányító
megfigyelő - fürkésző
megfontolt - aggályoskodó
méltató - irígy
méltányos - gyenge kezű
mértékadó - dogmatikus
nagyvonalú - kicsinyes
nemes - dagályos
nyájas - leereszkedő
nyílt - titkolózó
odaadó - birtokolni vágyó
oktató - elhitető
osztozó - felhalmozó
önként cselekvő - muszájból cselekvő
önzetlen - önző
örök - átmeneti
örömteli - élvhajhász
őszinte - alattomos
pártatlan - köpönyegforgató
rendezett - zavaros
respektáló - lealacsonyító
résztvevő - megszállott
rugalmas - merev
segítőkész - közbeavatkozó
spirituális - anyagias
spontán - impulzív
szabad - szabályozott
szelektív - exkluzív
szelíd - durva
szerény - dölyfös
szolgáló - ambiciózus
takarékos - fösvény
találékony - prózai
tapasztalt - cinikus
tápláló - elszívó
tehetséges - szerencsés
termékeny - buja
természetes - mesterséges
tisztelettudó - hajbókoló
tisztelő - bálványozó
toleráns - előitéletes
törekvő - küszködő
tudatos - tudattalan
türelmes - mohó
udvarias - hivatalos
vezető - zsarnoki
védelmező - támadó
vonzó - csábító


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 18:19:41 #7
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Hogyan működik a világ:
Ha egy 200 alatti erő szembetalálkozik egy 200 feletti ERŐVEL, nem kérdés, melyik fog győzedelmeskedni. Az erő korlátozott és mindig ellenerőt szül (ezért is van a newtoni paradigma csak a 400as tartományban), ezzel szemben az ERŐ korlátlan és kimeríthetetlen. Gandhi korában a Brit birodalom álláspontja 175-ön volt Indiában. Ezzel szemben Gandhi 760-on. A sztori végét tudjuk, miszerint Gandhi elveit követve India felszabadult. Maga a Gandhi c. film 455-re kalibrál.


Megfigyelhetjük magunkban a különböző tudatszinteket:
(Kösz, Nissifer)
Képzeljünk el egy csavargót az utcasarkon! Felkapott, nagyvárosi negyedben egy impozáns, ódon stílusú ház sarkának támaszkodva szakadt öltözékű öregember álldogál. Nézzük meg Öt az egyes tudati szintek perspektívájából, és figyeljük meg a különbségeket!

A skála alján, a 20-as szintről, a szégyen szintjéről a csavargó egy koszos, gusztustalan, szégyenletes valaki.

A 30-as szintről (bűntudat) őt hibáztatják az állapotáért. "Megérdemli a sorsát, valószínűleg amúgy is lusta semmirekellő, aki kihasználja a hajléktalanoknak nyújtott segítséget."

Az 50-es szinten (fásultság) a sorsa kétségbeejtőnek tűnik. Ő a terhelő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a társadalom semmit sem tud tenni a hajléktalanság ellen.

A 75-ös szinten (gyász) az öregember tragikus, barátok nélküli, elhagyatott alaknak látszik.

A 100-as tudati szinten (félelem) valószínűleg fenyegető jelenségnek látnánk, aki veszélyt jelent a társadalomra. Talán rendőrt kellene hívnunk, mielőtt valami bűncselekményt követ el.

A 125-ös szinten (vágyakozás) nyugtalanító problémát testesíthet meg: "Hát miért nem tesz már valaki valamit?"

A 150-es szinten (harag) az öregember talán erőszakosnak tűnik, de az is lehet, hogy dühösek leszünk, amiért létezhetnek ilyen állapotok.

A 175-ös szinten (büszkeség) kínos jelenségnek tűnhet, vagy olyasvalakinek, akiből hiányzik az önmaga jobbá tételéhez szükséges önbecsülés.

A 200-as szinten (bátorság) talán késztetést érzünk, hogy elgondolkozzunk azon, van-e a közelben hajléktalanszállás, hiszen szegény fickónak csak egy állás kell és egy hely, ahol meghúzhatja magát.

A 250-es szinten (pártatlanság) a csavargóban nem látunk semmi különöset, sőt talán kissé érdekesnek is tartjuk. "Élni és élni hagyni" - mondhatnánk, hiszen nem árt senkinek.

A 310-es szinten (hajlandóság) talán úgy döntünk, hogy odamegyünk, hátha fel tudjuk vidítani az öreg fickót a sarkon; esetleg vállaljuk, hogy némi önkéntes munkát végzünk a helyi jótékonysági egyletben.

A 350-es szinten (elfogadás) a sarkon álló férfi fölkelti érdeklődésünket. Valószínűleg érdekes történetet mesélhetne; kiderülhet, hogy talán olyan okok miatt jutott idáig, amelyeket soha nem érthetünk meg.

A 400-as szinten (ésszerűség) a gazdaság és a társadalom jelenlegi betegségének a tünetét látjuk benne, netán kitűnő alanyt egy mélylélektani vagy szociológiai tanulmányhoz. Smiley

A magasabb szinteken az öregúr nem csupán érdekesnek kezd tűnni, hanem kimondottan barátságosnak, majd pedig szeretetre méltónak is. Ezeken a szinteken talán már képesek őt valóságában látni, vagyis olyan személynek, aki felülemelkedett a társadalmi korlátokon, és szabad lett; vidám öreg fickónak, arcán a kor bölcsességével és az anyagi dolgok iránti érdektelenségéből fakadó derűvel.

A 600-as szinten (béke) saját énünk ideiglenes kifejeződéseként ismerjük fel.

Ha odamennénk hozzá, a csavargó a tudati szintünktől függően reagálna. Egyesek mellett biztonságban érzi magát, mások társaságában rémült vagy csüggedt lesz. Akad, aki feldühíti, és olyan is, akinek a jelenléte jó kedvre deríti. Így egyeseket szíve szerint elkerülne, másokat örömmel üdvözölne. Ezért mondják, hogy minket tükröz az, akivel találkozunk.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 18:22:19 #8
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Filmek 400 fölött

700 - Big Blue, The [Note: This refers to the original U.S. release]

550 - Brother Sun, Sister Moon

515 - Jonathan Livingston Seagull

499 - Dicken’s Christmas Carol
495 - Winged Migration
490 - Empire of the Sun

485 - Lost Horizon (1937)

475 - Ray
475 - Ben-Hur
475 - Color Purple, The
475 - Sound of Music
475 - Forrest Gump
475 - Fantasia

455 - Gandhi
455 - Amadeus
455 - What the Bleep Do We (K)now!?
455 - A Man for All Seasons
450 - Wizard of OZ, The
450 - It’s a Wonderful Life

445 - Little Buddha
440 - 2001: A Space Odyssey

425 - Terms of Endearment
425 - Chariots of Fire

415 - Doctor Zhivago
415 - Singin’ in the Rain
415 - Lion King, The
410 - Rain Man, The

405 - Hamlet
405 - Philadelphia Story, The
405 - My Fair Lady
405 - Titanic, The
405 - West Side Story
405 - Gone with the Wind,
400 - Yankee Doodle Dandy
400 - Citizen Kane
400 - Toy Story


Nem hivatalos eredmény, de szerintem a Teréz anya, a szegények szolgálója és az Ötödik elem is 400 fölött kell, hogy legyen. A Békés harcos útja is elég magas szinten lehet. Hawkins említi az egyik könyvében a Tront.. Az a film tényleg szuper, ha spirituális szemmel nézed. A második része különösen jó fim!
Személyes kedvenceim még: Lány a vízben, Úttalan út, A felforgatókönyv, Mackótestvér, Legyetek jók, ha tudtok, Equilibrium, Powder, Názáreti Jézus, A herceg menyasszonya, Revolver (ebben Hawkins is megszólal), A találkozás, Idétlen időkig, Kirikou és a boszorkány, Igenember

Az ördög ügyvédje nagyon tanulságos, mert bemutatja a kísértés, hazugság, büszkeség romboló hatását. Továbbá azt is, hogyan lehet nagyjából igaz állításokkal megkísérteni valakit, ha rossz a szándékunk. (nem  a szavak tartalma a lényeg, hanem a kontextus)
A Harcos klubja álspirituális film féligazságokkal, a Mátrix pedig egy összeesküvés-elmélet (140re kalibrál), így ezekből nem érdemes tanulni.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 18:25:53 #9
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Filmek 200-399 között

395 - Shakespeare in love
395 - Mr. Smith Goes to Washington
395 - From Here to Eternity
395 - Driving Miss Daisy
395 - Barefoot in the Park
395 - African Queen, The
395 - Saturday Night Fever
390 - Greatest Show on Earth
390 - Field of Dreams
390 - Shane
390 - Miracle on 34th Street
390 - Jazz Singer, The
390 - Out of Africa

385 - Funny Girl
385 - Bridge on the River Kwai, The
385 - Around the World in 80 days
385 - Chicago
385 - Raiders of the Lost Ark
385 - My Big Fat Greek Wedding
385 - Casablanca
385 - Grapes of Wrath, The
380 - Hello Dolly

375 - A Beautiful Mind
375 - ET: The Extraterrestrial
375 - Pretty Woman
375 - Gigi
375 - Dances with Wolves
375 - Jerry Maguire

365 - Cleopatra
365 - Murder on the Orient Express
365 - Oliver!
365 - American Graffiti
360 - Wuthering Heights
360 - Best Years of our Lives
360 - Breakfast at Tiffany’s
360 - Taxi Driver

355 - Tootsie
355 - An American in Paris
355 - Annie Hall
355 - Legally Blonde
355 - Some Like it Hot
355 - City Lights
350 - Giant
350 - Babe
350 - Way We Were, The
350 - Sleepless in Seattle
350 - Stagecoach
350 - Great Gatsby, the

345 - Willie Wonks
345 - Patton
340 - Seven Days in May
340 - North by Northwest

335 - Charlotte’s Web
330 - Ferris Bueller’s Day off
330 - Grease
330 - Jurassic Park

325 - Maltese Falcon, The
325 - Birth of a Nation, The
325 - Graduate, The
325 - Moonstruck
320 - Lawrence of Arabia

315 - Searchers, The
315 - Chinatown
315 - Double Indemnity
315 - Streetcar Named Desire
310 - Sixth Sense, The
310 - Rebel Without a Cause
310 - River’s Edge
310 - To Kill a Mockingbird
310 - Love Story

305 - Charade
305 - Manhattan
305 - Guess Who’s coming to Dinner
305 - Lord of the Rings
300 - Paper Moon
300- All About Eve
300 - Breakfast Club

295 - Sting, The
295 - On the Waterfront

275 - Braveheart
275 - You’ve Got Mail
275 - Ordinary People
275 - French Connection
275 - High Noon
270 - Lord of the Flies

270 - Wild Bunch, The
270 - Butch Cassidy and The Sundance Kid
265 - Rocky

265 - Close Encounters of the Third Kind
265 - Crocodile Dundee
260 - Gold Rush, The

255 - It Happened One Night
255 - Bringing Up Baby
255 - Young Frankenstein
255 - Fall Safe
255 - Cool Hand Luke
255 - Spiderman
255 - Network
255 - Raging Bull
250 - English Patient, The
250 - Star Wars

245 - Bye Bye Birdie

235 - Ghostbusters
230 - A Fish Called Wanda

225 - Dr. Strangelove
225 - Blade Runner
225 - Wall Street

215 - Madame X
215 - Goldfinger
215 - Holy Grail
215 - Birds, The
215 - Harry Potter
210 - Place in the Sun, A
210 - Batman

205 - Caddy Shack
205 - Kramer vs. Kramer
205 - LA Confidential
205 - Rock Horror Picture Show
200 - Third Man, The
200 - Apartment, The
200 - Treasure of the Sierra Madre
200 - Valley of the Dolls

Vajon miért van olyan kevés romantikus film 200 fölött?
Mert a szerelem hollywoodi ábrázolása, ami ragaszkodással, irányítási vággyal, haraggal teli érzés, valójában nem szeretet, hanem vágyakozás, 145 körüli értéken.

200 alatti filmeket nem posztolok ki, mert Hawkins és Jézus is azt mondja, hogy kerülj el mindent, ami 200 alatt van, beszélni sem érdemes róluk. "Ne átkozd a sötétséget, inkább gyújts gyertyát."

A TV-ről meg végképp nem érdemes beszélni, mert általánosságban 200 alattiak a tv-műsorok. Egyedül a természetfilmek kalibrálnak magasra, de sajnos az új trend, hogy a természetfilmekből reality-showkat csinálnak, vagyis melodrámával torzítják a természet egyenes bemutatását, jelentősen lehúzza a szintjüket.

"Anger has more energy than apathy. This is the value of TV!"  "A haragnak több az energiája, mint a fásultságnak. Ez a TV értéke!"
David HawkinsAz igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 20:50:11 #10
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Az elme

Összefoglalás a Transcending the Levels of Consciousness c. Hawkins könyvből:

Megkülönböztethetjük az alacsony és magas elmét. Az alacsony elme a tartalomra fókuszál, a magas elme pedig a kontextusra.

Egyébként egy nagyon hasznos spirituális gyakorlat, ha elkezdjük a figyelmünket a tartalomról a kontextusra irányítani. Pl. Ne azt figyeld, hogy ki mit mond, hanem azt, hogyan mondja (szándék, energia, lényeg).
Vagy például ahelyett, hogy folyamatosan újrapörgetsz az elmédben dolgokat, vond le belőlük a lényeget..

Ha megváltoztatjuk az alacsony szokásainkat a magas megfelelőjükre, jelentősen javíthatjuk az elme hatékonyságát és csökkenthetjük terheltségét.


Attitűdök:

Alacsony elme (kal. 155)Magas elme (kal. 275)
AccumulationGrowth
AcquireSavor
RememberReflect
MaintainEvolve
ThinkProcess
DenotationInference
Time =restrictionTime =opportunity
Focus on present/pastFocus on present/future
Ruled by emotion/wantsRuled by reason/inspiration
BlamesTakes responsibility
CarelessDisciplined
Content (specifics)Content plus field (conditions)
Concrete, literalAbstract, ilnaginative
Limited,time,spaceUnlimited
PersonalImpersonal
FormSignificance
Focus on specificsGeneralities
Exclusive examplesCategorize class-inclusive
ReactiveDetached
Passive/aggressiveProtective
Recall eventsContextualize significance
PlanCreate
DefinitionEssence, meaning
ParticularizeGeneralize
PedestrianTranscendent
MotivationInspirational, intention
MoralsEthics
ExamplesPrinciples
Physical & emotional survivalIntellectual development
Pleasure and satisfactionFulfillment of potential
------------------------------------------------------------------
ImpatientTolerant
DemandPrefer
DesireValue
Upset, tensionCalm, deliberate
ControlLet go, surrender
Utilitarian useSees potential
literalIntuitive
Ego-self directedEgo, plus other-oriented
Personal & family survivalSurvival of others
ConstrictiveExpansive
Exploit, use upPreserve, enhance
DesignArt
CompetitionCooperation
Pretty, attractiveAesthetics
Naive, impressionableSophisticated, informed
GuiltRegret
GullibleThoughtful
PessimistOptimist
ExcessBalance
ForcePower
Smart, cleverIntelligent
Exploits lifeServes life
CallousMerciful
InsensitiveSensitive
ParticularizeContextualize
StatementHypothesis
ClosureOpen-ended
TerminalGerminal
SympathizeEmpathize
RateEvaluate
WantChoose
AvoidFace and accept
ChildishMature
AttacksAvoids
CriticalAccepting
CondemningForgiving
SkepticismComprehend
------------------------------------------------------------------
GuardedFriendly; charitable
CynicalOptimistic, hopeful
SuspiciousTrusting
SelfishConsiderate
StingyGenerous
CalculatingPlanning
DeviousForthright
QuixoticStable
Fussy, chooseyEasy to please
Short of moneyAdequate for needs
InsistsRequests
ExcessBalance
RudePolite, gracious
ExtremesCompromising
Rush,hurry'Keep moving'
AvariceMoney isn't everything
LustDesire
UngratefulAppreciative
DowngradesCompliments
CondemnDisapprove
SexistHumanist
StultifiedProgressive
Focused on selfConcern for others & the world
OpportunisticFits life plan
ComplacentSelf-improvement
Vulgar, grossRestrained, subtle
PrevaricateHonest, truthful
EnvyAppreciation, respect
Grim,heavySense of humor, lightheartedAz igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 13. Csütörtök, 23:25:24 #11
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Egyszerű és nagyszerű eszközök

Bárki kiválaszthat magának irányelveket az alábbi listából. Egyetlen irányelv elkötelezett betartása óriási hatással lehet ránk és környezetünkre. Ezek olyan elvek, amik biztosan nem fogják a spirituális egót erősíteni.

1. Kedvesség mindennel és mindenkivel, önmagunkat is beleértve, mindig, kivétel nélkül.
2. Az élet minden megnyilvánulásának tisztelete, nem számít, hogy értjük-e vagy sem.
3. Ne hagyatkozzunk semmilyen feltételezésre, megbízhatónak tűnő információra. Kérjük meg Istent, hogy mutassa meg az értelmét.
4. Szándékozzuk meglátni minden dolog rejtett szépségét - azok fel fogják tárni magukat.
5. Bocsássunk meg bármit, amit tapasztaltunk vagy láttunk. Emlékezzünk, hogy Krisztus, Buddha, Krishna mind azt mondták, hogy minden hiba a tudatlanság következménye. Socrates azt mondta, hogy mindenki csak azt tudja választani, amit ő jónak hisz.
6. Közelítsünk az élet egészéhez alázattal és legyünk hajlandóak feladni minden álláspontot, mentális/emocionális vitát, nyereséget.
7. Legyünk hajlandóak lemondani a nyereség, vágy vagy profit minden észleléséről, ezáltal legyünk hajlandóak az élet összes megnyilvánulását önzetlenül szolgálni.
8. Az élet imádsággá tétele szándék, irányultság, alázat és önátadás által. A spirituális valóság tulajdonképpen a világban való létezés egy módja.
9. Ellenőrzéssel bizonyosodjunk meg minden tanító, tanítás, spirituális csoport, és irodalom tudatosságáról és spirituális igazságáról, amivel az ember össze akar hangolódni vagy tanulmányozni akar.
10. Fogadjuk el, hogy spirituális kinyilatkoztatással, elkötelezettséggel és önátadással a Tudás megjelenik, ami támogatást, információt nyújt, és mindent, ami szükséges az egész spirituális úthoz.

Mindenekelőtt a legerőteljesebb eszköz az elkötelezettség. Nemcsak a spirituális igazság, hanem az elkötelezettség mértéke, ami erősíti, így válik átalakító hatásúvá. Egy klasszikus, ami bemutatja az elkötelezettség hatásosságát a Brother Lawrence's The Practice of the Presence of God (1692), magyarul Conrad de Meester: Isten jelenlétében.

Forrás: Transcending the Levels of Consciousness


A 3. pontot nem vagyok biztos benne, hogy pontosan fordítottam: "Presume no actual reliable knowledge of any­
thing at all.Ask God to reveal its meaning."
Egyébként mostanában a 3. a kedvencem, mert hihetetlen mértékben fejleszti az intuíciót. Smiley
pl. Feltehetjük bármikor a kérdést magunknak: Mit kell nekem ebből az élethelyzetből megtanulnom? Mi ennek és annak az értelme? -egy idő után biztosan be fog ugrani a válasz.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 14. Péntek, 08:40:51 #12
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Elengedés

Egy kis összefoglaló a Letting Go c. könyvből.

Az elengedés olyan, mint amikor hirtelen megszűnik benned a belső nyomás. Hirtelen megkönnyebbülsz, azonnal átjár a boldogság és szabadságérzet. Ez az elme természetes mechanizmusa, és mindannyian éreztük már.

Remek példa erre, amikor egy vita közepén vagy, dühösen és ingerülten, majd egyszer csak beléd csap a felismerés, milyen abszurd és nevetséges vitába keveredtél. Elkezdesz nevetni. A nyomás eltűnt. Harag, félelem és megtámadottság érzéséből hirtelen szabadnak és boldognak érzed magad.

Ezt bárhol és bármikor megcsinálhatod.

Az önátadás állapota (surrendered state) azt jelenti, hogy semmiféle negatív érzelem nincs benned egy adott területen, így a kreativitás és spontaneitás meg tud nyilvánulni ellenérzés és belső konfliktus nélkül.

Az egyes számú törvényszerűség az, hogy mindig az elfojtott érzelmek okozzák a gondolatokat, és nem fordítva. Egyetlen érzés évekig tudja felhozni az elmédben a különböző gondolatokat vele kapcsolatban.

A hétköznapokban háromféle módon szoktuk az érzelmeket kezelni.
1. Elfojtás tudatosan vagy tudattalanul: A zavaró gondolatokat lenyomjuk a torkunkon
2. Érzelmek kifejezése szavakkal, gesztusokkal, vagy csoportos megnyilvánulással: A negatív érzelmek kifejezése csak annyi érzelmet enged ki, ami elég ahhoz, hogy a bennmaradó energiát el tudjuk fojtani. Ez egy nagyon fontos felismerés, ugyanis a közhiedelem szerint ez a módszer megszabadít minket az érzésektől. A tények viszont az ellenkezőjét tanúsítják. Először is, egy érzelem kifejezése megsokszorozza benned az adott érzelmet, így nagyobb energiát adva neki. Másodszor, az érzelemkifejezés épp hogy csak megengedi a bennmaradóknak, hogy tudatosan kiszorítsuk őket a figyelmünket kívülre.
3. Menekülés: Pótcselekvések

Az elengedés mechanizmusa:
Az elengedés megengedi, hogy tudatában legyünk az érzésnek, hagyjuk feljönni, vele maradjunk, és hagyjuk, hogy kifussa magát anélkül, hogy megpróbálnánk megváltoztatni. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy hagyjuk, hogy megjelenjen bennünk az érzés és arra fókuszálunk, hogy elengedjük az energiát belőle.
Az első lépés, hogy megengedjük magunknak az érzést anélkül, hogy ellenállnánk neki, kieresztenénk/kitöltenénk valamin (venting), félnénk tőle, elítélnénk, vagy moralizálnánk róla. Egy érzés csak egy érzés, semmi több.
Elengedéskor hagyjunk figyelmen kívül minden gondolatot. Csak az érzésekre figyeljünk, ne a gondolatokra.
Ahogy elkezdjük, észre vehetjük magunkon, hogy sokszor félünk magától az érzéstől, vagy bűntudatunk van miatta. Ez az ellenállás.

Az önátadás állapota azt jelenti, hogy nincs erős érzelmünk egy adott dologgal kapcsolatban: "Oké, ha megtörténik, és az is, ha nem." Amikor szabadok vagyunk, elengedtük a kötődésünket. Élvezhetünk bármit, de tudjuk, hogy nincs arra a dologra szükségünk a boldogsághoz.

Ezt a technikát mindenki csinálta már tudatosan vagy tudattalanul. Amennyire egyszerű, annyira hatásos.
Pl. A kis Buddha c. filmben, amikor a fa alatt megvilágosodik, ott is ez a folyamat megy végre Buddhában.

Ellenállás az elengedéssel kapcsolatban:
Ezzel a technikával az egót bontjuk le, ezért rendszeres ellenállásra számíthatunk. Az egyik ilyen a szkepticizmus a technikával kapcsolatban, a másik, hogy "elfelejtünk" elengedni, vagy hirtelen mást kell csinálnunk, vagy ki kell fejeznünk az érzést külsőleg. A megoldás erre, hogy folyamatosan engedjünk el minden érzést ami feljön a folyamatban. Hagyjuk, hogy az ellenállás ott legyen, de ne álljunk ellen az ellenállásnak. Smiley
Másik dolog, hogy szabad vagy. Nem kell elengedned semmit, csak ha úgy döntesz. Viszont most már tudod, hogy az elengedés technikának mekkora előnyei vannak.


Példák érzelmekre a különböző szinteken:
Szégyen: megaláztatás, kiközösítettség
Bűntudat: büntetés magunkra és másokra
Fásultság: reménytelenség, "nem tudom"
Bánat: kétségbeesés, depresszió, szomorúság, "bárcsak"
Félelem: veszélyérzet, féltékenység, nyugtalanság, idegesség
Vágyakozás: mindig megszerezni valamit kívülről, sóvárogni "ez kell nekem"
Harag: a félelmeken felülemelkedni erőszakkal, támadással, fenyegetéssel; robbanékony, keserű, neheztelő, "majd én megmutatom neked"
Büszkeség: "az a legjobb, ahogy én csinálom", vágy az elismerésre, különlegességre, tökéletességre
Bátorság: "meg tudom csinálni", eltökélt, produktív, független
Pártatlanság: "így is úgy is jó", nincsenek merev álláspontok, nincs ítélkezés, se versengés
Hajlandóság: "csináljuk meg, gyerekek", barátságos, segítőkész
Elfogadás: harmonikus, hajlékony, nincs belső ellenállás; nincs senki hibáztatása
Ésszerűség: koncepciók, objektivitás, gyors és jó döntések; problémamegoldó képesség
Szeretet: megbocsátó, gondozó, támogató; szívből jön és nem elméből; azonnali lényeglátás
Öröm: feltétel nélküli szeretet és öröm, függetlenül a körülményektől; mély együttérzés, teljesség-érzet
Béke: tökéletesség, áldottság, erőfeszítés-mentesség, egység

Még egy fontos dolog az elengedés mechanizmusával kapcsolatban. Amikor egy negatív érzést dédelgetünk, neheztelünk, elfojtjuk vele együtt az azzal ellentétes pozitív érzést is.
Pl. Volt egy ember, aki évtizedek óta nem beszélt a testvérével. Már azt se tudta, min vesztek össze, csak szimplán el voltak hidegülve. Ez az ember megtanulta az elengedés technikát, és feljött belőle, hogy valami apróságon kaptak össze anno. Azonnal feljött belőle a megbocsátás és a szeretet, megkereste a testvérét, kibékültek, mindenki boldog volt.

Lelkünk mélyén mindenkinek ott van a nagyvonalúság, megbocsátóképesség. Titkon mindenki legszívesebben megbocsátana mindig mindenkinek.. Wink

Amikor elengedjük a negatív érzelmek, ne felejtsük el elengedni az elfojtott pozitív érzelmeket is! Ennek az áldásos hatását azonnal érezni fogjátok.

A negatív érzések pozitív ellentétei:
Szégyen - elfogadás
Bűntudat - megbocsátás
Fásultság - bátorság
Bánat - öröm
Félelem - megnyugvás, önbizalom
Vágyakozás - béke, elégedettség
Harag - megbocsátás
Büszkeség - alázat, valódi önbizalom, természetesség

A szeretetet nem írtam, mert az minden pozitív érzésben benne van, minden elengedés után tapasztalható, mindenre gyógyszer.. Smiley

Engedd meg magadnak a szeretet és az örömöt!


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Február 15. Szombat, 01:40:12 #13
Pityler

Re:A tudatosság tudománya

Engem a kalibrációs technikák gyakorlatban történő alkalmazása érdekelne, illetve egy kisebb ellentmondásra is fel szeretném hívni ezzel kapcsolatban a figyelmet. Olvastam a könyvet (Erő kontra erő), és az elején ki van fejtve, hogy ez egy tudományos módszernek tekinthető, hiszen sok helyen, különböző nemű, korú, kultúrájú embereknél működött, tehát a tudományosság feltételeinek eleget tesz többek közt azzal, hogy a leírást követve reprodukálható szinte bárhol, bármikor. Pl. megemlíti, hogy csoportos kalibráció alkalmával egy teremben az édesítőszer meg a permetezett alma mindenkit elgyengített. A könyv végén viszont, a kalibrációs eljárás részletes leírásánál, leírja, hogy csak 200 feletti tudatszintű egyéneken végezhető el a kalibráció. És az embereknek a túlnyomó többsége, nem tudom pontosan, de talán 85%-a 200-as tudatszint alatt van. Ami azért szerintem jelentősen leszűkíti ezt a kört, hogy bárhol, bármikor, bárkin elvégezhető lenne a kineziológiai teszt, és ily módon már egy kicsit megkérdőjeleződik számomra az egész.
Nem elérhető  
Read 2014. Február 15. Szombat, 02:59:59 #14
tibour

Re:A tudatosság tudománya

A 200 alatti emberek nem olvasnak spirituális könyveket, nem érdeklődnek a spiritualitás iránt, nem tudják felfogni a spirituális elveket. Nekik nem karmájuk, hogy ilyennel foglalkozzanak. Ez nem ítélkezés, egyszerűen csak a 200 alatti embereknek máshogy működik az agyuk, mint a 200 felettieknek, ezért ők nem tudnak mérni.

Az igaz, hogy az emberiség kb. 80%-a 200 alatt kalibrál. A szám nem az aktuális energiaszintjét jelenti egy embernek, hanem, hogy milyen szándékok vezérlik, milyen elveket követ életében. Az igazságra törekszik-e vagy az illúziókkal van elfoglalva.. A 200 alattiak nem az igazságot tartják a legfontosabb szempontnak, hanem a személyes érdeket és az illúziókat. A spiritualitás márpedig az igazság kereséséről szól.

Egy 200 alatt kalibráló társadalomban elfogadott a korrupció, hazugság. Az ő nézőpontjukból hülyeségnek számít, ha valaki őszinte és egyenes. Míg egy becsületes tárdalomban börtönbe kerülsz, ha hazudsz a bíróságnak.Van egy könyv: Uwe Albrecht: Igen vagy Nem? - ebben rengeteg hasonló tesztelési módszer van.

Idézet
megemlíti, hogy csoportos kalibráció alkalmával egy teremben az édesítőszer meg a permetezett alma mindenkit elgyengített.
Ez alól kivételt képeznek a magas energiaszintű emberek, illetve A Csodák Tanítása c. könyv kurzusát követő egyének. Ők nem gyengülnek el ilyen apróságoktól.

Ha már szóba került, megemlítem, hogy A Csodák Tanítása c. könyvre sokszor hivatkozik Hawkins.. minden idők legjobb spirituális könyve véleményem szerint. A gyakorlati része, ami 365 napi gyakorlatot tartalmaz, 600-ra kalibrál.

Amúgy a spiritualitás (az 500 feletti tartomány különösképpen) a szubjektivitásról szól. Amit te megtapasztalsz, az igaz számodra, de másoknak nem biztos.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Március 07. Péntek, 19:47:19 #15
Kal3l

Re:A tudatosság tudománya

Ő miről beszél?<a href="http://www.youtube.com/watch?v=b1YkFEC_yv4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=b1YkFEC_yv4</a>

Egyáltalán összeegyeztethető-e azzal amiről itt van szó? Ő hiteles személy?


Az akadályok nem törhetnek meg; minden újabb akadály az elszántságomat fokozza.

Leonardo da Vinci
Nem elérhető  
Read 2014. Március 08. Szombat, 14:20:27 #16
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Drunvalo Melchizedek 200 alatt kalibrál tudtommal, tehát a legkevésbé sem hiteles tanító. Az a furcsa, hogy a könyvét sokan a legnagyobb ezoterikus könyvnek tartják.

"Habár úgy tűnhet, mintha a kocsit fognánk a ló elé, a spirituális célok felé törekvőknek hasznára válik, ha tudnak egyet s mást a célról, hogy a megtévesztések ne térítsék le őket útjukról. A téves elgondolások igen elterjedtek, és gyakran széles körben meghonosodnak a tömegek révén, akik hibás felfogáson alapuló és félrevezető eszmékben hisznek, amelyekre másokat is áttérítenek.

Rendkívül kevesen ismerik Istent közvetlen tapasztalatból. Több mint tízmillió ember közül legfeljebb egy éri el a megvilágosodást. Kevés az igaz tanító, viszont rengeteg az ámító. Ha tömegek a helyes irányba tartanának, a szentté válás vagy a megvilágosodás mindennapos volna. Ez azonban nem így van. Buddha az mondta: " Ne rendelj főt a sajátod fölé. Csak az igaz tanításokat kövesd. " Az igaz út egyszerű és egyenes.

Dr. David R. Hawkins - A Valódi Én hatalma 178 old."


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Április 17. Csütörtök, 17:38:48 #17
herja

Re:A tudatosság tudománya

Hogyan tudod, hogy melyik szinten vagy?

Az egyértelmU, hogy az fenti tulajdonságokat megvizsgálod magadba, de Hawkins, hogyan osztályozta az embereket?

Nem elérhető  
Read 2014. Április 17. Csütörtök, 18:43:57 #18
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Kineziológiai izomteszteléssel.
Tesztelés előtt mindig engedélyt kell kérni az adott mérésre, magamra én még sosem kaptam engedélyt. Az okát ne kérdezd, mert nem tudom.
Ettől függetlenül, ha elolvasod a szinteket, el tudod helyezni magadat, hol lehetsz.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Április 17. Csütörtök, 19:54:25 #19
Pityler

Re:A tudatosság tudománya

Azt írta a könyv, hogy különböző helyzetekben különböző tudatszinten lehet egy ember, és a tudatszintje ezek átlaga nagyjából. Tehát pl. otthon, munkahelyen, szórakozóhelyen, haverokkal stb. más tudatszinten lehet.
Nem elérhető  
Read 2014. Április 17. Csütörtök, 20:11:16 #20
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Bennem is megtalálható az összes tudatszint 30-540-ig tapasztalatom szerint. Ami a lényeg, hogy milyen elveket követünk az életben. A szándék olyan, mint egy iránytű a hajón. A hullámok nem befolyásolják a végcélt. Mondjuk egy tudós, aki a racionalitásban hisz, egyértelműen 400as. Gandhi vagy Teréz anya más elveket követtek (540+), máshogy is látták a világot. Más dolgokat tartottak fontosnak, mint egy 400as ember.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Április 17. Csütörtök, 23:24:25 #21
herja

Re:A tudatosság tudománya

Kineziológiai izomteszteléssel.
Tesztelés előtt mindig engedélyt kell kérni az adott mérésre, magamra én még sosem kaptam engedélyt. Az okát ne kérdezd, mert nem tudom.
Ettől függetlenül, ha elolvasod a szinteket, el tudod helyezni magadat, hol lehetsz.

Hmmm.... Kineziólógiával foglalkozik egy pár ismerosom... Megkérdezem oket.
Nem elérhető  
Read 2014. Április 21. Hétfő, 18:16:16 #22
Pityler

Re:A tudatosság tudománya

Az önmagunkon, egyedül végezhető kalibrálásról van valami leírás vagy videó, vagy valamelyik könyvben van szó róla?
Nem elérhető  
Read 2014. Április 21. Hétfő, 19:49:01 #23
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Isten jelenlétének felfedezése c. könyvben van róla szó.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Május 31. Szombat, 17:43:14 #24
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Ez a videó bemutatja a különböző szinteket a zenékben:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=tb6c0xmxc1E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=tb6c0xmxc1E</a>


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Május 31. Szombat, 21:03:33 #25
Pityler

Re:A tudatosság tudománya

Érdekes. Az utolsótól (mármint a legmagasabb szintre kalibráló zenétől) elkezdett megfájdulni a fejem. Smiley
Kíváncsi lennék, hogy a különféle elektronikus zenei irányzatok milyen szinten vannak. A house zenék nagy része elég pozitív hangulatú például.
Nem elérhető  
Read 2014. Június 01. Vasárnap, 19:43:23 #26
Okosfiu

Re:A tudatosság tudománya

Az a gond,hogy én úgy érzem,itt pusztán a zene,ének szövege a mérvadó,nem pedig a dallam,megkomponáltság.Persze,általában párhuzamban van a két dolog,úgy értem,hogy például egy magasztos szöveghez magasztos aláfestés dukál,de szerintem a zene lecsupaszítva,szöveg nélkül sokkal nagyobb hatású.
Nem elérhető  
Read 2014. Június 01. Vasárnap, 21:51:24 #27
Pityler

Re:A tudatosság tudománya

Említettem az előbb az elektronikus zenéket, ugyanakkor könnyűzenék közül is szívesen olvasnék még egy listát a legmagasabban kalibráló előadókról és szerzeményekről.
Pl. John Lennon-tól az Imagine szerintem a legmagasabbak között lehet, illetve a Beatles több más szerzeménye is, meg a klasszikus rock zenék, ha jól tudom, a heavy metál előtti korszakból.
Nem elérhető  
Read 2014. Június 02. Hétfő, 22:18:01 #28
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Említettem az előbb az elektronikus zenéket, ugyanakkor könnyűzenék közül is szívesen olvasnék még egy listát a legmagasabban kalibráló előadókról és szerzeményekről.
Pl. John Lennon-tól az Imagine szerintem a legmagasabbak között lehet, illetve a Beatles több más szerzeménye is, meg a klasszikus rock zenék, ha jól tudom, a heavy metál előtti korszakból.

Energy of Music - Modern
Music (not personality) of:
Anderson, Marian  510               Gangster Rap, Punk Rock,
Armstrong, Louis  590                Heavy Metal, Gothic,
Beatles, The  460                     Violent -Antisocial
Beach Boys, The  400                Groups  35-95
Bee Gees  510                          Garland, judy  405
Berlin, Irving  415                      Gass, Robert C"Kyrie")  705
Bocelli, Andrea  550                   Harrison, George  540
Caruso, Enrico  560                   Hip Hop  270
Cash, johnny  504                     Iglesias, julio  400
Charles, Ray  485                      jones, Spike  350
Cole, Nat King  470                    joplin, janis  495
Country Western  255                Lane, Christy  500
Crosby, Bing  485                      Liberace  365
Disco  235                                Mamas and the Papas, The 495
Dorsey, Tommy  450                  Manilow, Barry  505
Dylan, Bob  500                         Pop Rock  205
Ellington, Duke  450                    Presley, Elvis  420
Elliott, Cass  505                       Riverdance  500
Fitzgerald, Ella  465                   Rolling Stones  340
Santana  515
Welk, Lawrence  475

Forrás: Truth vs. Falsehood

Nem hiteles forrás (az ismerősöm) a minimal technot 80-ra kalibrálta, és állítólag az elektronikus zenék 260-ig terjednek jellemzően. Szerintem reális, hogy e két érték között van az elektronikus zene nagyja.


Az a gond,hogy én úgy érzem,itt pusztán a zene,ének szövege a mérvadó,nem pedig a dallam,megkomponáltság.Persze,általában párhuzamban van a két dolog,úgy értem,hogy például egy magasztos szöveghez magasztos aláfestés dukál,de szerintem a zene lecsupaszítva,szöveg nélkül sokkal nagyobb hatású.
Aki a videót csinálta, nemcsak hiteles méréseket használt, hanem sajátot is, így lehet hogy van benne néhol részlehajlás. Mindenesetre szemléltetésnek jó. Továbbá igazad van abban, hogy nem a szöveg hordozza a lényeget, hanem az energiamező (az alkotók szándéka), amiben keletkezett a zene.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Július 02. Szerda, 20:00:39 #29
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Hawkins az önfejlesztésről. Smiley

"Nem tudom" kontra "nem akarom"

Részlet a Letting Go c. könyvből.

Egy másik kiút a fásultságból, hogy megnézzük, mit nyerünk az apatikus hozzáállásból. A nyereség lehet akár abban, hogy egy kínos helyzetben megmentjük a látszatot egy kifogással, amivel tulajdonképpen a félelmet leplezzük. Mivel a valóságban nagyon is alkalmas lények vagyunk, a legtöbb "nem tudom" valójában "nem akarom". A "nem tudom" vagy a "nem akarom" mögött gyakran félelem van. Ezután, amikor megnézzük valójában mi van a félelem mögött, már fel is ugrottunk a fásultság szintjéről a félelemre. A félelem egy magasabb energiaszint, mint a fásultság. A félelem legalább azzal kezdődik, hogy tettekre sarkall minket, és a cselekvés közben, ismételten feladhatjuk a félelmünket és továbbléphetünk a harag, büszkeség, vagy bátorság szintjére. Ezek mind magasabb szinten vannak a fásultságnál.

Nézzük meg egy tipikus emberi problémát és kövessük nyomon, ahogy az elengedés mechanizmusa működik közre abban, hogy megszabaduljunk valamilyen gátlásunktól. A nyilvános beszéd az egyik legáltalánosabb gátlás. A fásultság szintjén az élet e területén, azt mondjuk:

"Oh, én nem tudok mások előtt beszélni. Ez rettenetes. Úgysem akarna senki sem engem hallani. Nincs is semmi értelmes mondanivalóm." Ha emlékeztetjük magunkat a szándékainkra, látni fogjuk, hogy a fásultság csak elfedi a félelmet. Így már a nyilvános beszéd gondolata félelmetes, de nem reménytelen. Ez felhoz egyféle világosságot. Azt a tényt, hogy mi nem "nem tudjuk", csak "félünk" tőle.

Ahogy ez a félelem feljön és elengedjük, észrevesszük azt a tényt, hogy mi pont arra a dologra vágyunk, amitől félünk. Ha most megnézzük a vágyat, amit blokkolt a félelem és valószínűleg keveredett is mellé bánat az elvesztegetett lehetőségek miatt, feljön a harag. Ezen a ponton már elmozdultunk a fásultságról a bánatra, a vágyra, a haragra. A harag szintjén sokkal több energia és kapacitás van a cselekvésre. A harag gyakran felveszi a neheztelés formáját, mint például, hogy neheztelünk amiatt, amiért elvállaltuk a nyilvános beszédet és így kötelességünknek, hogy meg is tegyük.

Haragszunk is a félelemünk miatt, ami megakadályozta a teljesítést a múltban, és a harag elvezet ahhoz a döntéshez, hogy tegyünk valamit az ügyben. A döntés megnyilvánulhat akár egy kurzusban is. Amikor bejelentkezünk egy nyilvános beszéd tanfolyamra, már fel is léptünk a büszkeség szintjére, amiatt, hogy végre szembe mertünk nézni a problémával és tettünk is valamit az ügyben. A kurzusra menet még több félelem fog feljönni. Ahogy ezt folyamatosan tudatosítjuk és elengedjük, rájövünk, hogy meg van a bátorságunk ahhoz, hogy legalább szembenézzünk a félelmeinkkel és tegyünk azért, hogy úrrá legyünk rajtuk.

A bátorság szintjének sok energiája van. Ez az energia megnyilvánul abban, hogy elengedjük a visszamaradó félelmeinket, haragunkat, vágyunkat, így beszédtanfolyam közepén hirtelen megtapasztaljuk az elfogadást. Az elfogadással szabadok vagyunk a belső ellenállástól, ami korábban a félelemben, fásultságban, haragban nyilvánult meg. Így elkezdjük az élvezetet tapasztalni. Megvan az önbizalom az elfogadásban, hogy "meg tudom csinálni". Az elfogadás szintjén, nagyobb az éberség mások felé, így a beszédtanfolyamon észrevesszük mások fájdalmát, szenvedését, zavarodottságát és elkezdünk érdeklődni irántuk.

Ahogy megjelenik az együttérzés mások iránt, csökken az öntudatosság. Az önzetlenség megjelenésével jönnek a béke pillanatai. Ahogy megyünk hazafelé a tanfolyamról, belső megelégedettséget tapasztalunk, és az érzést, hogy növekedtünk, hogy megosztottunk másokkal. A megosztás tapasztalatában, elfeledkeztünk magunkról néhány pillanatra, és jobban foglalkoztatott minket mások boldogsága. Örömünket leljük abban, hogy tettünk másokért. Ebben az állapotban benne van az átalakító kegyelem, a belső együttérzésünk felfedezése, a másokkal való kapcsolódás érzése, és könyörület a szenvedésük iránt. Ennek a folyamatnak a teljes kibontakozásával, megoszthatjuk másokkal, hogy mennyire féltünk a nyilvános beszédtől, a lépéseket, amikkel túljutottunk rajta, a siker tapasztalatát, az önbizalmunk növekedését, és a kapcsolataink pozitív változását.

Ez az egész folyamat az alapja rengeteg önsegítő csoportnak: a tapasztalataink megosztása a legalacsonyabbtól a legmagasabbig az érzelmek skáláján. Így, ami az elején félelmetesnek és nyomasztónak tűnt,  le lett küzdve és kezelve lett, növekvő elevenséget és jólétet eredményezve. Ez a növekvő önbecsülés később az élet egyéb területeire is áthat, és a növekvő önbizalom nagyobb anyagi bőséget és nagyobb kapacitást eredményez a szóbeli készségekre. Ezen a szinten, a szeretet a másokkal való megosztásban és bátorításában nyilvánul meg, a cselekedeteink építőek, nem pedig rombolóak. A kisugárzott energia pozitív és vonzó másoknak, állandó pozitív visszajelzést eredményezve.

Amikor megtapasztaltuk ezt a folyamatot az érzelmek skáláján az életünk valamely területén, elkezdjük felismerni, hogy ezt az életünk egyéb korlátozott területein is megtehetjük. Az összes "nem tudom" csupán "nem akarom". A "nem akarom" azt jelenti, hogy "félek tőle" vagy "szégyellem" vagy "túl büszke vagyok, hogy próbálkozzam, mert félek, hogy elbukhatok". E mögött önmagunkra és a büszkeségünket fenyegető körülményekre irányuló harag van. Ezen érzések beismerése és elengedése felvisz minket a bátorságra, majd végül az elfogadásra és belső békességre, legalábbis az életünk azon területének tekintetében, amin felülemelkedtünk.

A fásultság és a depresszió az ára annak, hogy megágyaztunk és bedűltünk a kicsinyességünknek. Ezt kapjuk azért, hogy az áldozatot játszottuk és megengedtük, hogy programozottak legyünk. Ez az ára, hogy bedőltünk a negativitásnak. Ez az eredménye, ha ellenállunk azon részünknek, ami szerető, bátor, és nagy. Ez az eredménye, ha megengedjük magunknak és másoknak, hogy érvénytelenítsenek; ez a következménye, ha magunkat negatív kontextusba helyezzük. A valóságban csupán az önmeghatározásunkat hagytuk öntudatlanul megnyilvánulni. A kiút, hogy tudatosabbak legyünk.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Július 02. Szerda, 21:12:55 #30
bleah

Re:A tudatosság tudománya

Szia Tibour

Köszönöm ezt a kis topicot , nem is tudom hogyan kerülte el a figyelmem .A hzseket olvasva nagyon sok mindenre rátapintott a jelenlegi problémáimat elnézve és nagyon érdekel a téma .
Elsőre , lenne egy kérdésem , Mennyire befojásolja a kötnyezet ezeket a szinteket ? Azt vettem észre nálam hogy más ember vagyok egy másik környezetben és a jelenlegiben pedig nem ismerek magamra , és ez sokkol . Most itt nem beszélek munkahelyről vagy ehez hasonló . Pl. ha elköltözöl , utána vissza .

Létezik valamilyen technika amivel fejleszteni tudod magad hogy fennebb lépj a szinteken , ha igen kérlek ossz meg pár cimet amit fel tudok használni .

Engem különösképpen érdekel ez a téma és szeretném magam jobban belevetni a dologba .Jelenleg a Silva féle ESP modszerét kezdtem el , krishnamurti egyik könyvét forgatom , Lao Ce - Tao Te King jéet olvastam el , és nagyon sok mindenre tanitottak és segitségükel lényegsen változott a személyiségem , de még valami hiányzik .

Várom a válaszod akár PÜben is .

És kösz a munkátokat .
Nem elérhető  
Read 2014. Július 03. Csütörtök, 08:05:22 #31
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Elsőre , lenne egy kérdésem , Mennyire befojásolja a kötnyezet ezeket a szinteket ? Azt vettem észre nálam hogy más ember vagyok egy másik környezetben és a jelenlegiben pedig nem ismerek magamra , és ez sokkol . Most itt nem beszélek munkahelyről vagy ehez hasonló . Pl. ha elköltözöl , utána vissza .
Szerintem ez inkább pszichológia témakörébe tartozik. Társfüggőség, vagy kodependencia a neve. Ajánlom elolvasni ezt a topikot: http://www.puafestival.com/forum/onfejlesztes-belso-jatek/diplomatol-30-ig/msg78001/#msg78001

és ezt a cikket/könyvet: http://nemvagyegyedul.gportal.hu/gindex.php?pg=15037430

Idézet
Létezik valamilyen technika amivel fejleszteni tudod magad hogy fennebb lépj a szinteken , ha igen kérlek ossz meg pár cimet amit fel tudok használni .
Transcending the Levels of Consciousness, Hawkinstól -ez megmutatja, hogyan tudod meghaladni az összes szintet
Letting Go, szintén Hawkinstól -ez utóbbi lesz karácsonyig magyarul

Krishnamurti bukott tanító (525-ről bukott le 190-re kb.), tehát még fénykorában sem volt túl magas szinten.
Lao Ce 610-re kalibrál, vele egy szinten van Swami Vivekananda és Sri Ramakrishna

A legfontosabb persze nem az olvasottság, hanem az elszántság, hogy légy hajlandó minél mélyebben magadba tekinteni és hallgatni a belső sugallatra.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Július 03. Csütörtök, 15:11:42 #32
bleah

Re:A tudatosság tudománya

Idézet
A legfontosabb persze nem az olvasottság, hanem az elszántság, hogy légy hajlandó minél mélyebben magadba tekinteni és hallgatni a belső sugallatra

Jelenleg ez a legfontosabb számomra , ezért is érdekel ennyire ez a téma .

Kösz az infot , a fennebb emlitett két könyvet megpróbálom beszerezni , ha esetleg megvan , privátban vagy akár itt szivesen fogadnám .
Nem elérhető  
Read 2014. Július 15. Kedd, 19:39:53 #33
Carlo_

Re:A tudatosság tudománya

Érdekes. Az utolsótól (mármint a legmagasabb szintre kalibráló zenétől) elkezdett megfájdulni a fejem. Smiley

Én libabőrözök tőle Smiley
Teljesen világos, hogy minden besorolható egy adott szintre. Zene, film, helyszínek, cselekedetek, öltözködés, rend-rendetlenség, beszédstílus, munkahely, stb...

Ha ezeket emeljük, és minél magasabb szintre törekszünk, akkor az emeli a tudatszintünket?
És fordítva? Ha emelkedik a tudatszintünk, egyre inkább magas szintű környezetet tűrünk meg magunk körül? Mit gondoltok?


Előbb ember légy, aztán férfi!
Nem elérhető  
Read 2014. Július 15. Kedd, 20:22:54 #34
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Ha ezeket emeljük, és minél magasabb szintre törekszünk, akkor az emeli a tudatszintünket?
És fordítva? Ha emelkedik a tudatszintünk, egyre inkább magas szintű környezetet tűrünk meg magunk körül? Mit gondoltok?
Szerintem ez inkább fordítva működik. (Úgy viszont eléggé..ahogy fejlődsz lelkileg, nem fogsz kívánni olyan dolgokat, amiket korábban szerettél, vagy fordítva)

Egy magas szintű zene pl. ihletett állapotba juttathat ideiglenesen. Ha egész nap ilyen zenét hallgatnál, akkor biztosan segítene. Van is egy írás róla, hogy gyerekeknek jót tesz, ha sok művészi, esztétikai hatásnak teszik ki őket a szülők.

Hawkins minden előadását ezzel a számmal nyitotta meg, ami 700ra kalibrál.
 <a href="http://www.youtube.com/watch?v=HM3XFOwe_JA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=HM3XFOwe_JA</a>
A célja pedig az volt vele, hogy a hallgatóság megnyíljon a magasabb szintű tudatosságnak.

Hozzáteszem, hogy én elfogult vagyok, mert sokkal többre tartom a belső csendet és békességet bármilyen külső stimulálásnál.
(Viccesen hangzik, de Hawkins lekalibrálta a 'csendet' is. 1000re kalibrál. Vagyis semmilyen emberi alkotás nem tudja überelni Smiley)
Itt egy tudattágító videó a csendről:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=NlLijtYtEa4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=NlLijtYtEa4</a>


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Július 23. Szerda, 20:48:27 #35
J.D.

Re:A tudatosság tudománya

Idézet
Azt is megfigyeltük, hogy a 200 feletti szintek az Erőt képviselik míg a 200 alattiak az erőt.
Ez elírás? Vagy csak nem értem?
Nem elérhető  
Read 2014. Július 24. Csütörtök, 00:29:26 #36
Pityler

Re:A tudatosság tudománya

Az ERŐ kontra erő c. könyv eredeti címe Power vs. force volt, fordíthatjuk akár Erő kontra erőszaknak is, de ez a könyv nagybetűs írásmóddal különbözteti meg őket, egy másik könyv meg erőszakként hivatkozik a force-ra. Lényeg, hogy a 200 alatti tudatszintek önzőek és erőszakosak, míg 200 felett már valódi ERŐ-ről beszélhetünk, amely az ész és a szeretet erejével igyekszik jobbá tenni az életet.
Nem elérhető  
Read 2014. Július 24. Csütörtök, 20:56:17 #37
J.D.

Re:A tudatosság tudománya

Köszi, így már érthető.

más:

Idézet
700 és 1000 között az illető személy az egész életét az emberiség megváltásának szenteli
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=B-J1_aBn0nI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=B-J1_aBn0nI</a>Akkor most ez hogy van?
Nem elérhető  
Read 2014. Július 24. Csütörtök, 22:04:37 #38
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Köszi, így már érthető.

más:

Idézet
700 és 1000 között az illető személy az egész életét az emberiség megváltásának szenteli
https://www.youtube.com/watch?v=B-J1_aBn0nI
Akkor most ez hogy van?
Nagyon szemfüles vagy Smiley

Más kontextusban beszél.
A linkelt videóban az, hogy ne másokat akarj megváltoztatni, hanem magadat (elfogadás).
Az említett idézet meg arról, hogy a megvilágosodottak az egész emberiség felemelésének szentelik életüket.

Figyeld meg mondjuk Gandhi, Teréz anya, Hawkins, Jézus viselkedését. Ők nem azt csinálták, hogy ráerőszakolták másokra a nézeteiket, hanem csak magukat adták, és olyan magas energiamezőt képviseltek, hogy a többiek könnyen felismerték a magasabb igazságokat, így önszántukból változtak meg. Talán ez a bekezdés közös kontextusba helyezte a két különböző szintű állítást.

Egyébként ezzel rámutattál a leggyakoribb spirituális hibára, a tudatszintek keveredésére:
Minden állítás csak a saját szintjén igaz. Mindenkinek igaza van a saját szintjén, de ha két különböző szintű ember eszmét cserél és szó szerint értelmezik a másik szavait, akkor jó eséllyel el fognak beszélni egymás mellett, ráadásul jogosan fogják a másikat álláspontját tévesnek hinni, mivel a másik álláspontja valószínűleg téves lesz saját szemszögből nézve. Az idők során számtalan meddő teológiai vita született emiatt.

Pl. "A cél szentesíti az eszközt." Ez az állítás 140 körül kalibrál, ha jól emlékszem az Erő kontra erőből. Ezzel a jeligével számtalan embert küldtek háborúba, halálba. Magasabb szintről tekintve könnyen beláthatjuk, hogy ez az állítás tévedés. Na már most, te hogyan értetnéd meg egy vallási terroristával, aki éppen dinamitot szerel magára, ennek az elvnek a hiábavalóságát?


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Augusztus 16. Szombat, 18:54:52 #39
MysterAngelo

Re:A tudatosság tudományaEnergiaszint: 700 és 1000 közötti - megvilágosodás
 A 700 és 1000 közötti szinten már nem észlelhető a másoktól elkülönülő, személyes én; ehelyett az ÉN a TUDATTAL és az ISTENI TERMÉSZETTEL egyesül, A MEG NEM NYILVÁNULÓT ÉNKÉNT élik meg, immár az elmén túl.

Ez érdekes. Ami idelevan irva. Mert ezt időről-időre én is észre szoktam venni magamon, és "érezni szoktam" hogy olyan, mintha már csak tiszta tudat lennék és ha gondolok valamire, csajozás, nőzés, pillanatok alatt átlátom, felfogom és megértem az összefüggéseket és ráadásul ilyenkor akkora szeretet, békét, nyugalmat és örömöt érzek magamban, hogy van, hogy spontán elkezdek táncolni, ha meghallok egy jó zenét. És egyszer csak igy megszólalok, hogy "basszus, tudatomnál vagyok! Felébredtem!" és ilyenkor szószerint érzem, hogy a testemen keresztűl áramlik az energia a lábamtól a fejem búbjáig, mintha több milliárd voltnyi tiszta energia áramolna át a testemen egyszerre. Meló közbe szoktam agyalgatni a dolgokon, de nem is inkább agyalásnak nevezném, hanem egyfajta meditációnak, amit közel 10 éve minden nap csinálok melóközben. Dolgozom és közbe meditálok az élet dolgain. Szóval ez az állapot eltart nálam egy darabig, és aztán kezdem érezni, hogy fáradok és hirtelen visszazuhanok "a megszokott térbe".

De ezen a tudatszinten már nagyon brutális szinten átszoktam látni a dolgokat és az élet összefügéseit és nagyon sok mindent amit tudok a világról, azt innen meritettem.
csak az a durva, hogy egyszerűen képtelen vagyok szavakkal leirni, hogy miket látok akkor, amikor eljutok idáig, mert ott már egyszerűen csak "érzem az egészet, úgymond ráérzek az igazságra és nem is szavak, hanem érzések formájában jönnek le a dolgok. Alapvetően a hitem is innen meritem, ebből a "dimenzióból" és rágondolok valamire, amit eddig nem értettem és nem gondolok semmire, csak figyelem, figyelem, figyelem, figyelem és figyelem, azt az egy képet és hirtelen semmivé foszlik az a képkocka és megjelenik mögötte az igazság. Nem. Nem. Egyszerűen nem tudom úgy megfogalmazni, hogy értsétek. Egyszerűen képtelen vagyok rá, metafórákkal még úgy ahogy tudok utalni rá, de képtelen vagyok szavakkal leirni és kifejezni azt amit ott látok, érzek. Egyszerűen hihetetlen az ami ott van, ezt nektek is látnotok kell és többet nem lesz megválaszolatlan kérdésetek. Képtelen vagyok ezekkel a szavakkal kifejezni. Képtelen. Ezek a szavak egyszerűen "buták/kevesek" jelentésileg és tartalmilag hozzá.

De mindegy, mert amikor sikerül abba a tudatállapotba kerülnöm, akkor hihetetlenül jól érzem magamat a bőrömben. Egyszer 3 napig folyamatosan ebben az állapotban voltam és akkor nem volt sem idő, sem tér érzetem. Gyakorlatilag az "érzeteim" is megszüntek és "máshogy érzékeltem és fogtam fel mindent".

Azért is mondom, hogy "az univerzumnak csavaros az észjárása és csak csavaros észjárással lehet kitalálni a labirintusból".

De persze ilyenkor, mint most is, hogy épp levert vagyok, meg a fejem is fáj, olyan, mintha csak képzelődtem volna.


Higgy Onmagadban es csinald! Ennyi!

Mi a jele annak, hogy nem hiszel onmagadban?
Az, ha nem csinalsz semmit se es mindig mindennel csak probalkozol, mert azt hiszed neked nem fog sikerulni. Ez a problema, nem magadban hiszel, hanem ebben a nevetseges elkepzelesben.

Higgy magadban es ha felsz, ha nem, tedd, amit tenned kell, csinald es ennyi...
Nem elérhető  
Read 2014. Augusztus 16. Szombat, 19:33:44 #40
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Ezek a módosult tudatállapotok. Mint pl. a szamádhi, satori. Én még nem nagyon éltem át ilyen komoly dolgokat.
Így elsőre azt gondolom, hogy az élményeid 540-599 közöttre tehetőek. Nézd meg a Csillogás c. dokumentumfilmet, abban is vannak ilyen érdekes tudatállapotok.

Itt az 5-ös hozzászólásban le van írva, mit jelentenek ezek a szintek, olvasd el a 600 és 700-as szinteket. Azok nagyon durvák. Sok embernek van, ha csak rövid időre is 600+ vagy 700+as élménye, ezeket nem lehet elfelejteni soha. Minden ilyen élmény az Én/Önvaló ajándéka.

Azért van vége az ilyen élményeknek, mert az egoisztikus hajlamok visszahúznak a normál szintünkre.

Idézet
Azért is mondom, hogy "az univerzumnak csavaros az észjárása és csak csavaros észjárással lehet kitalálni a labirintusból".
A labirintust mi építettük magunk köré, és csak felsőbb segítséggel lehet kijutni belőle.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Augusztus 16. Szombat, 20:31:28 #41
MysterAngelo

Re:A tudatosság tudománya

Idézet
Azért is mondom, hogy "az univerzumnak csavaros az észjárása és csak csavaros észjárással lehet kitalálni a labirintusból".
A labirintust mi építettük magunk köré, és csak felsőbb segítséggel lehet kijutni belőle.


Nézd nem akarlak megsérteni, de félre érted amit mondok.

Azért beszélek csavaros észjárásról, mert "MAGA A GONDOLKODÁSMÓD AZ AMI CSAVAROS, AZAZ BECSAPÓS". És neked ezt kell felismerned, meglátnod. Elsőnek a labirintuson belül haladsz, de amint felismered, hogy ez a labirintus csak egy útvesztő, és olyan, mint csavaros hullám, hirtelen eltűnik az alagút és már nem belülről, hanem kivűlről egy magasabb sikon szemléled ezt az egészet. Ott már a "megfigyeló szerep is eltűnik", ott már nem megfigyeló vagy, hanem "a megfigyelt, aki önmagát figyeli, a figyelés által" és ott már nincsenek paradoxonok sem.
Léteznek paradoxonok ezen a szinten, de azon a szinten felismered, hogy "a paradoxon megfejtése maga a paradoxon és nem a jelenséget kell figyelni a megértéséhez, hanem a viselkedését, mert a paradoxon, nem élettelen körkörös folyamat, hanem öntudattal rendelkező tudatállapot amely tisztában van a saját maga létezésével és ... hogy is mondjam el neked? képzelj el, egy olyan szisztematikus rendszert, aminek 6 oldala van, mint egy kockának. És ennek a kockának minden egyes oldalát maga a paradoxon alkotja, és nem csak minden egyes oldalát, hanem a kocka belsejében lévő üres teret is ugyanaz a paradoxon alkotja egy másik formában, dimenzióban, sőt nem csak a belsejét és nem csak az oldalait, hanem a kocka körüli teret is ugyanaz a paradoxon alkotja. És akkor egy olyan teret fogsz eredményűl kapni, ahol a paradoxon minden egyes oldalról önmagát figyeli, jobbról, balról, fentről, lentről, a semmiből és a mindenségből is. És most képzeld el azt, hogy az a paradoxon te magad vagy, maga a tudatod és ez a tudat, annak a kockának a belső tere, amit leirtam. És mindegy, hogy milyen irányba indulsz el, folyamatosan falakba fogsz ütközni, azaz a saját paradoxonjaidba fogsz ütközni, de az a paradoxon amibe beleütközöl valójában te magad vagy, csak nem ismered fel önmagadat, mert egyenes próbálsz kijutni a kockából és azt amibe beleütköztél (a lineáris, logikus alapú gondolkodásmódod miatt) falnak hiszed és nem látod a fal valódi természetét és viselkedését. Idáig követhető? Mert ha te egy paradoxon vagy és ujra és ujra falakkal , azaz a saját magad által generált paradoxonokkal találkozol az életedben, akkor azt jelenti, hogy az a paradoxon te magad vagy és ebből a fajta PARADOXONBÓL, csak azáltal tudsz kijutni, ha a saját viselkedésedet kezded el figyelni és érted meg, azaz a PARADOXONBÓL csak "PARADOXON MÓDON" (önmagad által) tudsz kijutni, mert csak Te vagy az egyetlen, aki igazán felfoghatja és megértheti a saját viselkedésedet és tetteidet az életben Cheesy Érted ezt a csavarós, de mégis pofonegyszerű logikát? Ez benne a csavar, hogy nem a PARADOXON-t kell elemezni, hanem figyelni kell és ráébredni, ráérezni saját magadra, a saját természetedre. Mert ez már nem szimpla logika. Ez már Te magad vagy, ez már a saját értelmed. És senki nem tud helyetted megvilágosodni és rajtad segiteni, mert csak Te vagy tisztában a saját természeteddel, mások nem. De addig amig hazudsz magadnak és elhiszed amit mások mondanak rólad, addig sosem fogod megismerni magadat és a saját természetedet és örök tévedésben fogsz élni magaddal kapcsolatban. Biztos láttál már olyan képet - tibeti mesterektől - hogy van egy rakat bárány és köztük egy oroszlán és az oroszlán báránynak hiszi magát. Erre gondolnak. Erről beszélnek, erről az okfejtésről, amit leirtam neked ide.
Ezt ennél egyszerűbben most nem tudom neked megfogalmazni. De nekem nem egy ilyen élménnyel volt már, hanem az utóbbi pár évben, szinte minden egyes nap sikerül idáig eljutnom, de csak az utóbbi 1 hónapban kezdtem el azt tapasztalni, hogy "újra és újra tudatomban vagyok".

Viszont valóban, egy x idő után elkezdek arra fókuszálni, hogy tudnám a saját érdekeimre felhasználni ezt az egészet és itt szoktam visszazuhanni.

Itt már azért kellene nekem valakitől egy kis segitség, utmutatás, hogy ezen a ponton is tuljussak, mert itt vagyok elakadva, ezen a ponton évek óta, azzal a különbséggel, hogy most egyre gyakrabban és könnyebben sikerül eljutnom idáig.
De azt el tudom mondani, mert erre emlékszem, hogy minden egyes szó, ami le van irva a megvilágosodott mesterek könyveiben és minden amit a bölcsek mondanak igaz. Minden, szószerint. Olyan szinten igaz, hogy azon a szinten a szavak, már nem is szintek, hanem dallamok, mintha csak egy x hullámhosszon rezegnének és


Higgy Onmagadban es csinald! Ennyi!

Mi a jele annak, hogy nem hiszel onmagadban?
Az, ha nem csinalsz semmit se es mindig mindennel csak probalkozol, mert azt hiszed neked nem fog sikerulni. Ez a problema, nem magadban hiszel, hanem ebben a nevetseges elkepzelesben.

Higgy magadban es ha felsz, ha nem, tedd, amit tenned kell, csinald es ennyi...
Nem elérhető  
Read 2014. Szeptember 30. Kedd, 01:49:41 #42
űrhajós

Re:A tudatosság tudománya

Említettem az előbb az elektronikus zenéket, ugyanakkor könnyűzenék közül is szívesen olvasnék még egy listát a legmagasabban kalibráló előadókról és szerzeményekről.
Pl. John Lennon-tól az Imagine szerintem a legmagasabbak között lehet, illetve a Beatles több más szerzeménye is, meg a klasszikus rock zenék, ha jól tudom, a heavy metál előtti korszakból.

John Lennon: Imagine szerintem is valahol egész magasan lehet, bele is borzongok, mikor hallgatom, akárcsak Armstrong számától, vagy a Somewhere over the Rainbow- IZ előadásában, de a nem feltétlenül pozitív figurának Ozzy Osbourne-nek a Dreamer című száma is hasonlókat vált ki belőlem.


"Saját gondolataidért felelősséggel tartozol. Meg kell tanulnod a gondolat és érzelem hatalmát, de töltsön ez el a kreativitás örömével! Ha egyszer felismered, hogy gondolataid alakítják a valóságot, akkor már nem vagy az események rabszolgája. Csak a módszereket kell megtanulnod." /Seth/

Az nem baj, ha hibázol, de csak ha tanulsz belőle.
Nem elérhető  
Read 2014. Szeptember 30. Kedd, 16:20:37 #43
J.D.

Re:A tudatosság tudománya

Említettem az előbb az elektronikus zenéket, ugyanakkor könnyűzenék közül is szívesen olvasnék még egy listát a legmagasabban kalibráló előadókról és szerzeményekről.
Pl. John Lennon-tól az Imagine szerintem a legmagasabbak között lehet, illetve a Beatles több más szerzeménye is, meg a klasszikus rock zenék, ha jól tudom, a heavy metál előtti korszakból.

John Lennon: Imagine szerintem is valahol egész magasan lehet, bele is borzongok, mikor hallgatom, akárcsak Armstrong számától, vagy a Somewhere over the Rainbow- IZ előadásában, de a nem feltétlenül pozitív figurának Ozzy Osbourne-nek a Dreamer című száma is hasonlókat vált ki belőlem.

Ha jól tudom a Dreamer, az Imagine miatt lett írva. Nekem valahogy egyik sem tetszik, túl "egyszerűek", olyan közönségnek készültek akik nem akarnak gondolkodni, az ember arcába nyomja a gondolatait, pedig nem kéne. Bőven elég egyszer hallani.
Nem elérhető  
Read 2014. Szeptember 30. Kedd, 21:19:19 #44
űrhajós

Re:A tudatosság tudománya

Jól tudod, állítólag a Dreamer-t az Imagine inspirálta. Lehet, hogy egyszerű a szövege, de így legalább mindenkihez eljut a mondanivaló, szélesebb réteget érint meg.
Bizonyos "művészfilmek" például csak egy szűk réteg számára fogyaszthatóak, nem is azokból szokott kasszasiker lenni...


"Saját gondolataidért felelősséggel tartozol. Meg kell tanulnod a gondolat és érzelem hatalmát, de töltsön ez el a kreativitás örömével! Ha egyszer felismered, hogy gondolataid alakítják a valóságot, akkor már nem vagy az események rabszolgája. Csak a módszereket kell megtanulnod." /Seth/

Az nem baj, ha hibázol, de csak ha tanulsz belőle.
Nem elérhető  
Read 2014. Október 22. Szerda, 22:57:26 #45
Carlo_

Re:A tudatosság tudománya

Kíváncsi lennék, bizonyos helyszínek milyen szinten kalibrálnak. pl egy barlang, egy fenyőerdő, tengerpart, sivatag stb... és ez mitől függ? Továbbá, milyen mértékben hat ez ránk? Úgy tudom, minél magasabb szinten van egy személy, annál kevésbé húzzák le az alantasabb dolgok. Pl komoly spirituális személyiségekre kevésbé, vagy egyáltalán nem hatnak mérgek.

Amiről még nem beszéltünk, pedig rajtunk múlik: cselekedetek, viselkedésformák tudatszintjei. Biztos észrevettétek már, hogy olykor 1-1 cselekedet után rosszabbul érzitek magatokat, erőtlenebbnek, más tettek után pedig szinte szárnyaltok, lebegtek, olyan könnyednek és gördülékenynek tűnik minden.

Engedjetek meg egy személyes példát. Amikor életem egyik mérföldkövéhez érkeztem, kimentem egy folyópartra elmélkedni. Van egy nagyon jó rész, ahol egészen le lehet menni a folyóhoz. Vannak padok, ápolt növényzet, cool kilátás stb... élég idilli hely, na. Egyedül voltam. Amikor odaértem, csalódottan tapasztaltam, hogy rengeteg szemét van eldobálva: csikkek, cigis doboz, műanyag tányér, papír stb... arra gondoltam, hogy ez így nagyon méltatlan most... kicsit dühös is lettem, és hirtelen felindulásból összeszedtem mindent, bele a kukába. Amikor végeztem, valami elképesztő jó érzés töltött el, máig emlékszem rá. Van még pár ilyen.

Ennek a másik oldala, amikor emberek között vagy, és a tetteid hatással vannak más emberekre. Magasztos, vagy épp alantas gondolatok, érzések ébrednek bennük. Valamint fordítva: más emberek tettei vannak rád valamilyen hatással: felemelnek, vagy lehúznak. Nagyon érdekes lenne, ha csak egy napra is, de láthatóvá válnának ezek az energiamozgások az emberek között, adott szituációkban Smiley


Előbb ember légy, aztán férfi!
Nem elérhető  
Read 2014. Október 24. Péntek, 11:27:08 #46
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Kíváncsi lennék, bizonyos helyszínek milyen szinten kalibrálnak. pl egy barlang, egy fenyőerdő, tengerpart, sivatag stb... és ez mitől függ? Továbbá, milyen mértékben hat ez ránk? Úgy tudom, minél magasabb szinten van egy személy, annál kevésbé húzzák le az alantasabb dolgok. Pl komoly spirituális személyiségekre kevésbé, vagy egyáltalán nem hatnak mérgek.
Én nem látom értelmét csak az energiák miatt helyet változtatni.

Amúgy néhány kalibráció:
bányák 100
Arunácsala hegy (Ramana Maharshi lakott itt sokáig) 500
Nisargadatta Maharaj padlása 500
Notre Dame 790
Mekka 205
A Truth vs. Falsehood 362. oldalán van rengeteg ilyen kalibráció

Az országban szerintem Dobogókő környéke lehet magas energiaszinten, de nem a hely miatt, hanem az emberek miatt, akik ott vannak. De ez csak személyes vélemény.

Idézet
Amiről még nem beszéltünk, pedig rajtunk múlik: cselekedetek, viselkedésformák tudatszintjei. Biztos észrevettétek már, hogy olykor 1-1 cselekedet után rosszabbul érzitek magatokat, erőtlenebbnek, más tettek után pedig szinte szárnyaltok, lebegtek, olyan könnyednek és gördülékenynek tűnik minden.
Nem a tettek számítanak, hanem a kontextus, a mögöttes szándékok. Elkezdheted például azt, hogy filmnézés vagy társalgás közben nem mások (illetve a magad) szavaira, tetteire figyelsz, hanem a mögöttük lévő szándékokra, energiamezőkre. Olvasgasd el párszor előtte a tudatszintek leírását itt az 5. hsz-ban. Rendkívül tanulságos gyakorlat egyébként, mert rá fogsz jönni, hogy nem az számít, ki mit mond, hanem az, hogyan mondja.

"Nem a szavainkkal vagy a tetteinkkel változtatjuk meg a világot, hanem annak következményeként, amivé mi magunk lettünk." Hawkins


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. Október 27. Hétfő, 02:10:28 #47
űrhajós

Re:A tudatosság tudománya

Idézet
Az országban szerintem Dobogókő környéke lehet magas energiaszinten, de nem a hely miatt, hanem az emberek miatt, akik ott vannak. De ez csak személyes vélemény.

Ebben lehet valami, én is valószínű ezért szeretek arrafelé kirándulni. Valahogy vonzza az embert Dobogókő, csak sajnos éppen emiatt sokszor túl nagy a nyüzsgés, pl. a kedves motorosok rajzását megtapasztalni valahogy nem esik jól, miközben a természet békéjéért megy oda az ember...


"Saját gondolataidért felelősséggel tartozol. Meg kell tanulnod a gondolat és érzelem hatalmát, de töltsön ez el a kreativitás örömével! Ha egyszer felismered, hogy gondolataid alakítják a valóságot, akkor már nem vagy az események rabszolgája. Csak a módszereket kell megtanulnod." /Seth/

Az nem baj, ha hibázol, de csak ha tanulsz belőle.
Nem elérhető  
Read 2014. November 18. Kedd, 21:35:43 #48
tibour

Re:A tudatosság tudománya

Pszichoterápia és elengedés

Részlet a most megjelent Elengedés: Az önátadás útja c. könyv 16. fejezetéből

A pszichológiai problémák feloldása: az elengedés összehasonlítása a pszichoterápiával

Hatását tekintve az elengedés általában gyorsabb a pszichoterápiánál, gyakran felszabadítóbb, és jobban ösztönzi a tudat és a tudatosság fejlődését. A pszichoterápia azonban alkalmasabb a mélyen húzódó mintáztatok értelmezésére, így a kettő jól kiegészítheti egymást. Az elengedés mechanizmusa megkönnyíti és felgyorsítja a pszichoterápia folyamatát, valamit céljának elérését. Igaz, hogy verbális természetének és a viselkedés "miértjeire" való összpontosításának köszönhetően a pszichoterápia intellektuálisan kielégítőbb, ám éppen ebben rejlenek korlátai is. Túlzottan is gyakori, hogy valójában csak egyfajta intellektuális megértés valósul meg, az érzelmi összetevő feloldása pedig lassú, sokszor fájdalmas folyamat, és végül nem is kerül rá sor.

Az elengedés mechanizmusa ugyanakkor az intellektus bevonása nélkül az érzelem pillanatról pillanatra változó "milyenségével" foglalkozik. Amint a milyenségről lemondtunk, a "miért" is nyilvánvaló lesz. Egy dolog elemezni a depresszió okozati tényezőit, ám egészen más az érzésnek való ellenállás szélnek eresztésével a reménytelenség legmélyére merülni. Ha megengeded, hogy teljes mértékben átéld, és hogy azután minden érzetet, minden gondolatot és minden belőle nyert apró fizetséget elengedj, akkor szabaddá válsz. Nem szükségszerű a depresszió miértjeit felkutatni ahhoz, hogy megszabaduljunk annak milyenségétől.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. November 18. Kedd, 23:21:59 #49
tibour

Re:A tudatosság tudománya

A szexualitás két véglete

Részlet az Elengedés c. könyvből


"Azelőtt sosem fogtam fel igazán, hogy a szex milyen mértékben működteti a kapcsolataimat. Tulajdonképpen kényszeres volt. Mindig tartottam attól, hogy elszalasztok egy lehetőséget. Nem akartam a gyönyör egyetlen lehetőségéről sem lemaradni. Ma már változatosabb sémát követek, sőt valójában nincs is sémám. Ha megtörténik, akkor megtörténik, és az nagyszerű. Ha pedig nem, akkor eszembe sem jut. Régebben állandóan csak a szexre tudtam gondolni. A nők általában nemet is mondtak. De most, hogy nem törődöm vele annyira, vagy maguktól hozzák szóba, vagy igent mondanak a felvetésre. Manapság azon kapom magam, hogy jobban törődöm velük, mint magammal. Korábban tényleg csak önző céljaimra használtam a nőket, és erre intuitívan rá is éreztek. Most rengeteg szeretetet érzek irántuk, és törődöm a kényelmükkel és a boldogságukkal még akkor is, ha egy-éjszakás kalandról van szó. Micsoda megkönnyebbülés, hogy többé nem kell hazudnom."

A fenti példából világosan kitűnik, hogy a tudatban változás ment végbe, és a hiányt felváltotta a bőség. Ha önközpontúak vagyunk, és arra összpontosítunk, hogy érzelmi vagy fizikai élvezethez jussunk egy másik személlyel való szexuális érintkezés során, csak mérgesek és frusztráltak leszünk, s kifosztva érezzük magunkat. Minél szeretetteljesebbé válunk, annál inkább képesek vagyunk elfogadni azt, amit mások nyújtanak nekünk, és azt is felfedezzük, hogy mindannyian szeretettel és szeretetteljes részvételre hívó lehetőségekkel vagyunk körülvéve, állandó jelleggel. Pontosan ez történt azzal a hölggyel is, aki a következő élményről számolt be:

"Mindig túlsúlyos voltam, és nem voltam vonzó sem. Egész életemben elutasítottam magam. Irigyeltem és utáltam a szexuális értelemben vonzó nőket. A férfiakat is megutáltam, amiért mellőztek engem. Tele voltam önsajnálattal. Még pszichoterápiára is elmentem, de otthagytam, amikor nyilvánvaló lett, hogy a kezelőorvos nagyobb érdeklődést mutat a csinos, fiatal női páciensei iránt, mint irántam. Számos önsegítő módszerrel próbálkoztam, így legalább az önsajnálatomon és a depressziómon túltettem magam. Még egy jobb állást is találtam. De a férfiakat továbbra sem érdekeltem, tehát szexuális és kapcsolati téren sikertelen maradtam."

Az elengedés mechanizmusát alkalmazva alámerült az összes negatív érzésben, amit önmagáról és az intimitásról csak talált magában. Megengedte, hogy azok egyesével felszínre jöjjenek, és elengedte őket. Elengedte az olyan érzéseket, hogy mások figyelmére és elfogadására pályázzon, a félelmet az önkifejezéstől, a visszautasítástól, és még attól is, hogy őszintén szeressék őt. Mélyen ott élt benne az érzés: "Nem érdemlem meg, hogy szeressenek; ugyan ki tudna engem szeretni?" Egy héten belül, hogy elengedte ezeket az érzéseket, randevúra hívták. Ezt így magyarázta:

"Annyira izgatott lettem, hogy még az étvágyam is elment. Fantasztikus volt az együtt töltött idő, és akkor hirtelen ráláttam a titokra. Adtam a szeretetet, ahelyett, hogy elvártam volna. Az egész életem megváltozott. Ahelyett, hogy kétségbeesetten vágynék a figyelemre és a szeretetre, tudom, megvan bennem az erő ahhoz, hogy szeressek. Amikor belépek egy szobába, észreveszem az összes magányos, szeretetre éhes férfit. Pont úgy festenek, ahogy korábban én is, ezért tudom, mit éreznek, és azt is tudom, mit mondjak nekik, és hogyan fejezzem ki magam. A helyzetükbe képzelem magam, és csak figyelem, ahogy megenyhül a szívük. Régebben csak elijesztettem őket azzal, hogy annyira ki voltam éhezve rájuk. Érted? Éhes voltam. Ez volt az én problémám. Most telítve érzem magam, és megosztom ezt a jóllakottságot másokkal, akárcsak azt, amit megtanultam belőle. A társasági életem olyan élvezetes lett, hogy enni sincs időm. Egy év alatt tizenhat kilót fogytam. Pedig sosem fogyókúráztam. Egyszerűen nem érdekelt többé. Gondolom, azért, mert olyan módon találom meg a kielégülést, ami valódi jelentőséggel bír számomra. Az >>újdonság<< ereje talán kissé forrófejűvé tett, de hamarosan megállapodok. Találtam egy férfit, aki igazán tetszik."

A szexualitás tehát az átfogó tudatállapotunkat tükrözi. A félelmek és a korlátok elengedésével életünknek ez a része kitágul, és kielégítőbbé válik, mint valaha, miközben a boldogsághoz többé mégsem nélkülözhetetlen. A kényszerességet és a fékeket felváltja a szabadság és a kreativitás. A nemiség az önkifejezés és a tudatosság növelésének egy újabb terepévé válik. A bensőséges érintkezés és a szavak nélküli megértés öröme kiváltja a korábbi énközpontú kényszerességet, amelyet csupán a feszültségtől való szabadulás, a szexuális élvezet korlátozott célja, valamint az ego felfuvalkodottsága motivált. A kulcs, miként azt az iménti hölgy is megállapította, annak tudatosságában rejlik, hogy amikor annak lehetőségét keressük, hogy adjunk, ahelyett, hogy kaphassunk, minden szükségletünk magától kielégül. Ahogy azt valaki egyszer megjegyezte: "Azok a barátaim, akik gyakorolják ezt a technikát, számtalan személyes problémát meséltek már el nekem, de a szeretőhiány nem tartozik ezek közé!"


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Oldalak: [1] 2 3   Fel
Ugrás:  Copyright: Puafesztivál 2009-2019 / - / Csajozás, személyiségfejlesztés, életstílus már 11ik éve

Preexpertek vagy felfele Fórumrész: csak tagok láthatják
Nem találhatóak hozzászólások.

Új Tagok, Kezdő Kérdések, Aktuális Információk
topic Hogyan kezeljek egy olyan lányt aki érdeklődik de mégsem ír?
[Felszedési és Párkapcsolati Nehézségek Konkrét Lány Esetén - Segítsetek!]
huncutpasi
2019. Augusztus 24. Szombat, 17:11:22
topic Vid: Deák téri CA este, bunkó(?) hölgyválasz, mi volt a hiba?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
Jimmi
2019. Augusztus 21. Szerda, 15:21:43
topic Szokszor előfordul velem hogy a csajok
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
Sabre
2019. Augusztus 19. Hétfő, 23:47:11
topic Siker vagy bukás, más kimenetelem nem lehet
[MUTATKOZZ BE]
Békés_harcos
2019. Augusztus 10. Szombat, 00:01:06
topic Kik a könnyen megdugható csajok?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
szex
2019. Július 14. Vasárnap, 19:13:06
topic Lány meghívott italra, mit gondoltok erről? Fojtatas masodik resz
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
szex
2019. Június 20. Csütörtök, 16:30:41
topic tudtok valami könyvet ami a nökel valo beszelgetesrol szol,es hogy mirol hogya?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
szex
2019. Június 20. Csütörtök, 15:54:05
topic Csajozási Fórum észrevétel - Van javaslatod?
[INTELLIGENS ISMERKEDÉSI FÓRUM - ÉSZREVÉTELEK - SZÓTÁR]
Jimmi
2019. Június 14. Péntek, 18:26:34
topic Lány meghívott italra, mit gondoltok erről?
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
Sabre
2019. Június 03. Hétfő, 00:29:59
topic Ki milyen technikat,hasznal hogy nemenjen el hamar ismeretlen lanyoknal sex köz
[KEZDŐ CSAJOZÓS ÉS ISMERKEDÉSI KÉRDÉSEK ITT!]
J.D.
2019. Május 28. Kedd, 15:49:06


Facebook Like! Smiley

* Üdv Újra itt!
 
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

* Szavazz!
 • Mennyi pénzt keresel havonta? (Ft, nettó)
 • Pont eltartanak, nincs saját jövedelmem
 • 1 (5%)
 • -
 • Pont 99 ezer Ft (minimálbér) alatt
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont 99-130 ezer Ft
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont 131-200 ezer Ft
 • 3 (15%)
 • -
 • Pont 201-300 ezer Ft
 • 3 (15%)
 • -
 • Pont 301-500 ezer Ft
 • 8 (42%)
 • -
 • Pont 501 ezer -1 millió Ft
 • 4 (21%)
 • -
 • Pont 1 millió Ft felett
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont a megtakarításaimból élek
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont külföldön dolgozom, külön válaszolok
 • 0 (0%)
 • -
 • Összes szavazó: 19
 • Témakör megtekintése

* Új Tagjaink Üdvözlése
Siker vagy bukás, más kimenetelem nem lehet írta Békés_harcos
[2019. Augusztus 10. Szombat, 00:01:06]


* Legfrissebb OFF Stuff
Milyen kedved van Ma? - Esti kocsmafeeling - Bazi Nagy OFF-Topic írta metal
[2019. Szeptember 13. Péntek, 18:03:53]


Mi a hegedű van a fórummal? írta Jimmi
[2019. Augusztus 21. Szerda, 15:17:14]


Tegyük fel, hogy nyertél a lottón... írta Robi95
[2019. Augusztus 19. Hétfő, 12:57:41]


Nők félrelépnek? - megcsalás máshogy írta szex
[2019. Augusztus 17. Szombat, 22:56:24]Calendar
szeptember 2019
vas hét kedd sze csüt pén szo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
[15] 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


* Havi top hsz.ó
Jimmi Jimmi
8 üzenet
metal
6 üzenet
Sabre Sabre
5 üzenet
huncutpasi
4 üzenet
Piezo
4 üzenet
szex
3 üzenet
Robi95 Robi95
3 üzenet
Békés_harcos
2 üzenet
Andreas
2 üzenet
mozilla
1 üzenet
Shinobi Shinobi
1 üzenet
Eszeveszett Vash Eszeveszett Vash
1 üzenet
Question!
1 üzenet

* Nézd meg mire szavazol!
 • Privát Coach-ra, privát tréningre jönnél-e
 • Pont Nem, soha
 • 7 (10%)
 • -
 • Pont Talán, nem tudom
 • 20 (28%)
 • -
 • Pont Több infóra van szükségem
 • 7 (10%)
 • -
 • Pont Ha lesz pénzem, szeretnék menni még 2012-ben
 • 20 (28%)
 • -
 • Pont Van pénzem rá, de egyelőre csak kipróbálnám
 • 7 (10%)
 • -
 • Pont Biztos, hogy fogok menni hamarosan, csak időt akarok szánni
 • 6 (8%)
 • -
 • Pont Egyéb: leírom a topikba
 • 2 (2%)
 • -
 • Összes szavazó: 69
 • Témakör megtekintése

* FórumTagsági szintek
Elite - Legjobb, legtapasztaltabb fórumtagjaink
Pua Expert - 90%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad
Pua PreExpert - 70-80%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad, majdnem Expert.
Elegant - 200 hsz. felett, legtöbb jogot élvezi
Special - 100 hsz. felett
Power - 25 hsz felett
Részletesen katt!

Theme Update by Runic Warrior Originally created by m3talc0re
Az oldal 0.623 másodperc alatt készült el 52 lekéréssel. (Pretty URLs adds 0.169s, 27q)

Google visited last this page Ma - 09:57:42