Kockaság
Az Intelligens Csajozási Pua Fórum
 
Bővített keresés
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
2021. Február 27. Szombat, 17:20:14
Hírek: Kontakt telefon: +36/20-516-4576
Regisztrálási probléma, megosztani való: akkor kérlek írj az info@puafestival.com címre. Ha új topikot, témát nyitnál a fórumon: Kérdésed van, vagy segítséget kérsz, akkor ezt a topikot (katt!) mindenképp olvasd végig!

FULL Tréningre jönnél: Legközelebbi szabad "Intenzív Barátnőszerzési és Ismerkedési Tréningre": Jelentkezz most! Katt!
Jimmivel itt tudod biztosan felvenni a kapcsolatot:jimmi@puafestival.com.
collapse
Üdvözlünk a PUA fórumon, Intelligens Csajozási Fórum!
Miért érdemes regisztrálni az Intelligens Csajozás Fórumra? 035
Avagy Amit Látogatóként, Vendégként nem láthatsz!

- ISMERKEDŐS, MOTIVÁCIÓS VIDEÓK!
- HALADÓBB FELSZEDÉSI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA
- ONLINE (IWIW, FACEBOOK, MSN) CSAJOZÁS, ISMERKEDÉS
- AZONNAL LETÖLTHETŐ ISMERKEDÉSI, ÖNFEJLESZTŐ KÖNYVEK, ANYAGOK, DVD-k!
- HITEK, TÉVHITEK AZ ISMERKEDÉSBEN, CSAJOZÁSBAN
- DOMINÁNS ALFA FÉRFI
- CSAJOZÓSTÁRS és WINGPARTNERKERESŐ FÓRUMRÉSZ
...
És Még legalább 10 IZGALMAS Fórumrész!
Szeretnéd, hogy meggyőzzünk? Katt!Csajozás Kezdőknek és Haladóknak!Oldalak: 1 [2]   Le
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában Téma Eszközök  
Read 2015. Október 21. Szerda, 22:59:22 #50
Rusty

Re:Kockaság

Láttam, hogy pörög ez a téma, de valahogy nem érdekelt , a nagy pörgésemben, nem akartam a negatív dolgokkal foglalkozni!
De milyen kár is volt, király, hogy megcsinált Tib!

Hisz pont így jön ki a fórum lényege, segíteni a másiknak, segíteni egymást!

Atom kocka voltam, tudnák mesélni!Kedves Mzoli, mit is tanácsolnék neked.
Először is olvasd el a szociális kapcsolók fórumrész, Jimmi irománya, nekem az atom mód felnyitotta a szemem.Olvasd el a bemutatkozásom,csak hogy lásd milyen utat járok be,ott van lent az aláírásomba, olvasd el a Hogyan ölik ki belőled az életet, és mit tegyél ellene! c témát.

Aztán menj emberek közé, de ne csak kósza módon, kezdetnek az is nagyon jó, de csináld tudatosan.Ennek is van fórumrésze, valahol a needy fele keresd, de annyi a lényege, hogy nyiss meg embereket, bemész a teszkóba kérdezz meg 100 embert merre van a kutyakaja, lehet hogy nevetségesen hangzik!De próbáld ki, és meglátod, csodákra képes.Aztán emeled fokozatosan a súlyokat, tényleg ,mintha edzenél.Ez edzés is!Csak nem testre megy, hanem a lélekre!

Aztán ha alakul a molekula akkor a KANN-t olvasd el mindenképpen, és tényleg SZOCIALIZÁLÓDJ.Tudom miről van szó, én is ebben a betegségben szenvedtem, trust me!
Nem elérhető  
Read 2015. Október 23. Péntek, 00:06:21 #51
J.D.

Re:Kockaság

Az "Egy idióta külföldön"-t nézte valaki? Szerintem pont a témakörhöz illik. Egy ember aki szinte sose hagyta el a komfortzónáját, igazi filozófus, mindenhez van valami gondolata, azt hiszi mindent tud, már mindent megítélt valahogy. Ezt az embert küldik különböző országokba, megismerni a különböző kultúrákat, érdekes látni ahogy ragaszkodik a komfortzónájához. Nekem az egyik kedvenc sorozatom volt, nem mellesleg szerintem a legviccesebb is.
Van egy érdekes hatása is ahogy látom hogy a tipikus brit, aki egész életében ugyan azt csinálta és kb nem tapasztalt semmit, a leg "bizarrabb" érdekesebb helyzetekben köt ki, én is jobban meg akarom ismerni a világot.
Nem elérhető  
Read 2015. Október 24. Szombat, 18:24:17 #52
virgolder

Re:Kockaság

Húha. Kaptam ide egy beutalót,méghozzá örököset ha jól emlékszem "úgyhogy" hozzá is szólnék!
A csodálkozásom annak szól én azt hittem ez egy számtech topic....... Aztán villámgyorsan rájöttem nem erről van szó,tehát felesleges lenne pro és kontra kielemeznem miért nem jó sokat bámulni a képernyőt és kifejezetten örülök az intelligensebb témának  Grin-Vigyorog
Kérdésem volna.
Idézem: "Mi a csapdája a kockaságnak?
Elsősorban az, hogy valaki annyit agyal, hogy túlságosan is elhiszi az elméleteit és összetéveszti őket a valósággal. Tehát az elméleteit nem csak elméleteknek látja, hanem komoly érzelmeket is társít hozzájuk, és döntéshelyzetben ezen a mentális-emocionális képződmények alapján dönt."
És azzal az emberrel mi van aki rendszeresen kijár az utcára,hajtja bőszen a szocializációt (sőt,ezzel kapcsolatosan újabb és újabb projektjei vannak) és rendszeresen azt tapasztalja hogy úgy vannnak a dolgok ahogy ő elképzeli??(gyakorlati tapasztalatról beszélek tehát amit a saját bőrödön érzel!)
Tehát olyan "sikeresen" hiszi el a saját elméleteit és olyan sikeresen téveszti össze őket a valósággal hogy döntéshelyzetben ezen mentális-emocionális képződmények alapján rendszeresen helyes és jó döntéseket hoz?
Erről egyébként akarok külön írni,de a lényeg ennyi!
Nem elérhető  
Read 2015. Október 25. Vasárnap, 13:03:58 #53
tibour

Re:Kockaság

És azzal az emberrel mi van aki rendszeresen kijár az utcára,hajtja bőszen a szocializációt (sőt,ezzel kapcsolatosan újabb és újabb projektjei vannak) és rendszeresen azt tapasztalja hogy úgy vannnak a dolgok ahogy ő elképzeli??(gyakorlati tapasztalatról beszélek tehát amit a saját bőrödön érzel!)
Tehát olyan "sikeresen" hiszi el a saját elméleteit és olyan sikeresen téveszti össze őket a valósággal hogy döntéshelyzetben ezen mentális-emocionális képződmények alapján rendszeresen helyes és jó döntéseket hoz?
Erről egyébként akarok külön írni,de a lényeg ennyi!
Az az ember nem jön ide a fórumra és nem kezd el kérdéseket feltenni. Wink Nyugodtan okoskodjál csak bele a topikba, de tartsd észben, hogy a topik célja nem az, hogyan legyünk sikeres kockák, hanem az, hogyan nőjünk ki belőle.

Ja, és ne tegyél fel hipotetikus kérdéseket, mert nem fogok fiktív, nemlétező helyzetekre reagálni (és erre mindenkit bíztatok, mert az csak mentális maszturbáció.. ennyi erővel csillagászkodhatunk is). És a valódi kérdéseidet se fogalmazd meg úgy, mintha hipotetikusak lennének. Csak a szívből jövő kérdések érnek bármit is. Amiket ténylegesen fontosnak érzel. Nem fogom az intellektuális kíváncsiskodásodat kielégíteni, te narcisztikus kocka. Mielőtt kérdezel, gondolkozz el azon, hogy miért is teszed fel azt a kérdést, és mi a szándékod azzal, hogy kérdezel, vagy egyáltalán megszólalsz a fórumon!


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2015. Október 25. Vasárnap, 14:10:58 #54
Pityler

Re:Kockaság

Tibi megint bal lábbal kelt. Cheesy
Nem elérhető  
Read 2015. November 01. Vasárnap, 16:06:55 #55
tibour

Re:Kockaság

Önismeret, őszinteség


Az őszinteség a legnehezebb dolog a világon. Ez különösen azoknak szól, akik erre felháborodva azt mondják, hogy "mekkora hülyeség ez, én bezzeg mindig full őszinte vagyok". Ugyanis ők a legnagyobb hazugok, mert óriási tagadásban élnek. A tagadás a legsúlyosabb spirituális hiba, és ez legjobban a kockákat érinti! Azért olyan súlyos, mert a tagadás még a tagadás tényét is tagadja, tehát ezt a legnehezebb felderíteni magunkban. Ráadásul a tagadás a gőggel, büszkeséggel van összefüggésben, tehát a tagadás mögött általában van némi gőg is, meg az ellenállás, nehogy kiderüljön az igazság. Mindenkinek vannak kis "stiklijei", kis perverz huncutságai, amiket titokban élvez, de letagadja, és megracionalizálja úgy, hogy ártatlannak tűnjön. Valahányszor olyan dühös gondolatunk támad, hogy "ez biztosan csak a másik hibája lehet", akkor érdemes magunkba tekinteni és feltenni a kérdést: "Mi az az érzés, amiről nem akarok tudomást venni?" Másik ilyen a tünete tagadásnak a feszültség az elmében és a testben. Nekem a nyakam mindig bizsereg, amikor valamit elfojtok. Meg a düh és büszkeség. A köznyelvben lehet másként definiálják a büszkeséget, de én most arra az érzésre gondolok, ami úgy nyilvánul meg gondolatként, hogy "én jobb vagyok a másiknál" és "mindenki bekaphatja". Ha valaki tudja magáról, hogy benne sok büszkeség/gőg van, annak jobban oda kell figyelnie magára! A rossz hírem az, hogy a bűntudat, a szégyen, az önostorozás is összefügg a büszkeséggel. Tehát, aki nyomingernek hiszi magát, az valójában kibaszottul gőgös is egyben, ti kis füllentők.. Ezek mind az erőszakosság (akár magunk, akár mások ellen) formái. Szóval arról szól ez a bekezdés, hogy mindenkiben vannak tudattalan elfojtások, olyan dolgok, amikkel az ember nem akar szembenézni akár kívül van, akár belül.

Az őszinteség, akárcsak a tudatfejlődés, végtelen. Nincs olyan, hogy őszinte vagy őszintétlen ember, hanem fokozatai vannak. Én például őszintébb vagyok magammal, mint 1 éve, és jövőre még őszintébb leszek. Mert nekem az az eltökélt szándékom, hogy megismerjem magam, kerül, amiben kerül. Ez a legizgalmasabb kaland, mert önmagát jutalmazó és ez örökre szól! Nem kell majd a következő életedben elölről kezdeni az önismereti munkát.. Hát nem fantasztikus?

Mit kell tenni hozzá?
Semmit, csak magunkba tekinteni és radikálisan őszintének lenni magunkhoz. Nem elég simán csak őszintének lenni, hanem RADIKÁLISAN kell őszintének lenni. Hajlandónak kell szembenézni minden trutyival, ami van a tudatalattinkban. Márpedig kizárólag azért van bennünk az a sok trutyi, mert mi oda küldtük, mert nem akartunk szembenézni bizonyos dolgokkal, érzésekkel. Ez azonban komoly munka, szóval nem árt, ha van hozzá segítségünk (hasonló úton járó társak). Én tanultam energiagyógyászatot (ami önfejlesztő-önismereti módszer is egyben) és nagyon jó mesterem volt. Persze nem kell elmenni egyből a belső világunk végére, nem kell egyből fejest ugrani a mélybe, kezdhetjük kis adagokban. Csak, hogy kipróbáljuk a módszert Wink

Először is meg kell tanulnunk elcsendesedni. Az elme zajától nem halljuk ugyanis a belső hangunkat.

Másodszor is meg kell tanulnunk kérdezni magunktól. Minden válasz meg van bennünk, csak a megfelelő kérdést kell megtalálni hozzá. Akinek nincs semmi ötlete, az kérdezze meg magától azt, hogy "mi az, amivel nem akarok szembenézni?", vagy "miért érzek most így?", "miért is akarom ezt?", "mik a szándékaim ezzel a dologgal?" vagy ilyesmiket. Ezek igazából nagyon egyszerűek, csak a kockák, akik ahhoz vannak hozzászokva, hogy a világon minden bonyolult és félelmetes, azok furcsállhatják az egyszerűséget. Meg az elme egyszerűen nem tud mit kezdeni az egyszerűséggel.

Harmadszor meg kell tanulnunk elengedni az érzéseinket, hitrendszereinket. Ez is valójában nagyon egyszerű, csak nem nagyon tanítják az iskolában és ebben a sikerorientált világban nem vagyunk hozzászokva. Erről szól az Elengedés c. zseniális könyv.

Negyedszer meg az alázat. Akár elhisszük, akár nem, a világ, amit látunk, a mi tudatszintünket tükrözi, és nem a valóságot. Az alacsony energiaszintű emberek fos helynek látják a világot, a magas energiaszintű emberek pedig szépnek. Ebből kifolyólag amit magunkról gondolunk, az is csak a tudatszintünket (az önismereti szintünket) tükrözi. Eszméletlen fontos, hogy ne vegyük sosem véresen komolyan azt, amit gondolunk vagy tapasztalunk magunkról. Minden, amit most hiszünk magunkról, az jövőre már hülyeség lesz, feltéve ha tényleg haladunk az önismeretben. Legyünk hajlandóak megkérdőjelezni mindent, amit gondolunk magunkról!

Ötödször az önámítás. Ez a bekezdés hosszú lesz, mert kockák vagyunk. Van, amikor valaki azt hiszi, hogy fejlődött, közben meg csak azt hitte magáról. Akik évről évre ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, azok nem fejlődnek valójában! Kockákat különösen érinti ez. Ezért is olyan fontos az alázat, hogy tényleg odafigyeljünk magunkra, ne csak magunkra vetítsük a vágyainkat, hogy ne új maszkokat húzzunk föl, hanem lerántsuk őket egyesével. Bármikor feltehetjük magunknak a kérdést, "hogy is van ez akkor valójában?", vagy "mi az igazság abból, amit gondolok ezzel kapcsolatban?". Itt is a lényeg az, hogy őszintén odafigyeljünk magunkra és ne legyünk annyira akaratoskodóak. Legyünk bátrak, elfogulatlanok, hajlandóak, elfogadóak, ésszerűek, szeretetteljesek magunkkal szemben. Az ésszerűség is fontos, mert az önismereti munka tényleg hasznos, mert boldogabbak és sikeresebbek leszünk tőle, de tudjunk róla, hogy az elme korlátolt, ezért nem alkalmas az önismeret magas szintjeire. Az elme nem tud mit kezdeni az ismeretlennel. Pedig az a sajnálatos tény, hogy a világ nagy része ismeretlen, nem koncepciókba önthető, és ez ijesztő tud lenni! Tehát meg kell tanulnunk kezelni az ismeretlent (meg a bizonytalanságot is). Egy csomó dolog van, amit nem lehet intellektuálisan megérteni (mert csak koncepciókra degradálhatjuk azokat), ilyen például a szeretet, az öröm, a békesség. Ha jobban belemegyek, akkor a valóságban semmit nem lehet igazán megismerni elme által, mert az elme csak egy "gondolkodószerv", nem alkalmas megismerni semmit, csak koncepciókat alkothat róla. Tehát fogadjuk el, hogy az ismeretlen ott van körülöttünk, és mi csak annyit fogunk fel belőle, amennyit az adott tudatszintünk enged. Ez így van rendjén. Ha úgy döntünk, hogy többet akarunk ennél tudni, akkor meg fogjuk hozzá kapni a segítséget. Ez a világ csodálatos, és ahhoz meglássuk ezt, fel kell hagynunk a kockulással! Bizonytalanság mindig is lesz (megvilágosodásig), meg tudjuk tanulni kezelni, mert a bizonytalanság is csak egy érzelem a többi közül. De ne azért akarjunk megvilágosodni, hogy biztonságban érezzük magunkat, mert az is önámítás lenne. Fedezzük fel az élet szépségeit! Az élet magától szép, nem azért mert értelmes. Az élet se nem értelmes, se nem értelmetlen. Ez csak az elmének a címkézése. Vannak persze tré dolgok, amiket ha feldolgozunk éretten, megértjük a lényegüket és meglátjuk a helyzet szépségét. És persze, amikor kinyílunk sérülékenynek fogjuk érezni magunkat, ez is természetes velejárója, de legyünk tudatában, hogy a nyitottság és a naivság két különböző dolog. Nem kell mindent mindenkinek elhinni. Attól, hogy nyitottak vagyunk, még ugyanúgy érvényes az a tanítás, hogy kerüljünk el mindent, ami negatív. A negatív embereket is. Azokat, akik tényleg negatívak, és nem csak mi látjuk negatívnak őket. Energiavámpírokat. Meg az is igaz, hogy nem kell megadnod minden idegennek a bankkártyaszámodat. A szeretet azt jelenti, hogy gondoskodsz magadról. Ezt lehet félelem nélkül is. Tehát ha elkezdünk a paráinkkal dolgozni, és azokat elengedni, akkor lehet, hogy lesz olyan időszak, amikor óvatlanabbak leszünk. Át kell állni a félelem-központúságról a gondoskodásra. Ne azért gondoskodj magadról, mert félsz, hanem azért, mert szereted magad. Ezt tartsd észben!

Ezzel elérkeztünk ahhoz, hogy mit is jelent pszichológiailag a kockaság. Azt, hogy az elmével leblokkoljuk az érzéseinket. Száműzzük őket a tudatalattinkba. Tehát gyakorlatilag érzéketlenné válunk bizonyos dolgokra. Ez most nem csak a kockákat érinti, hanem egy civilizációs jelenség. Jó az nekünk, ha nem érzünk semmit? Volt, amikor így éreztük helyesnek, ezért is lettünk kockák. Akkor ezt gondoltuk a legjobb megoldásnak, de jobb, ha tudjuk, hogy létezik ennél jobb megoldás is! Az, ha teljesen kinyílunk a világra. A különbség a kettő között kábé annyi, mint egy fekete fehér némafilm és egy 3d-s imax film között. A kinyílás fájdalmas, mert szembe kell nézni az elfojtott hülyeségeinkkel, és még egyszer elmondom, hogy a fájdalom a belső ellenállásból fakad, nem a kinyílásból! Ki mondta nektek, hogy a boldogsághoz szenvedni kell? Isten vagy egy isteni lény mondta? Mert ha nem, akkor az hiteltelen. Buddha is csak annyit mondott, hogy a tudatlanság szenvedéssel jár. Igen, a hülyeség fáj, de a józanság nem!

Szóval a kockasággal bezárjuk a szívünket akár tudatosan, akár tudattalanul. Ha úgy döntünk, hogy kinyílunk a világra, kerül, amiben kerül, akkor beindul ez a kinyílási-megtisztulási folyamat és megkapunk hozzá minden segítséget az univerzumból. Csodás ez a világ!

Megéri, mert az öröm is csak akkor lehet az életünk része, ha kinyílunk rá. A szeretet és az öröm mindig ott van a levegőben, csak ki kell nyílni rá és feladni a belső ellenállásunkat.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2015. November 01. Vasárnap, 18:04:14 #56
tibour

Re:Kockaság

Kommunikáció

Ez szorosan összefügg az őszinteséggel és a torokcsakrával. Lefogadom, hogy a kockáknak gyakrabban fáj a torkuk, mint a kevésbé kockáknak. A kommunikáció is egy olyan dolog, amit egyéni tudatszintünk, hozzáállásunk miatt látjuk olyannak, amilyen. Van, aki hülyeségnek tartja, van aki fél tőle, van aki élvezi. Ezen is lehet dolgozni.

Kocka az, aki a saját világában él, tehát burokban él, el van szállva, vagy elborult. Minden kocka hallotta már ezen kifejezések valamelyikét, amikor rá mondták. Ezen tudati jellegzetesség miatt a kockáknak jobban oda kell figyelniük a kommunikáció egészére. Van például egy kocka haverom, aki nagyon jó szándékú ember és jó a beszélőkéje, de nem figyel kommunikáció közben a másikra. Be nem áll a szája, és nem veszi észre, amikor fél perc után a másikat már untatja a monológja.

Ha a kommunikációt, mint információmegosztást nézem, fontos, hogy az a lényeg menjen át a másiknak, amit mi is gondolunk. Van, hogy a másik totál félreérti. Ezt csak gyakorlással lehet fejleszteni. Itt a fórumon is odafigyelünk rá, még a kedvenc tanítóm is odafigyelt rá, hogy a lehető leghatékonyabban, leginkább lényegre törően kommunikáljon. Ha valaki számára érthetetlen a fogalmazásom, akkor szóljon nyugodtan és átfogalmazom neki.

Ha a tudatskálát veszem alapul, akkor azt mondom, hogy a kommunikáció alsó szintje az, amikor az ember csak magára tud figyelni közben. A közepes szint az, amikor már nincs annyira beszűkülve a tudata, hogy csak magára korlátozódjon, ezért másokra is odafigyel közben. A magas szint meg az, amikor már annyira természetes a kommunikáció, hogy az ember nem is figyel szinte magára közben, csak minden természetesen áramlik, flow van. Tudatában vagyunk magunknak, a másiknak, meg az egész kontextusnak. Ez már a szeretet szintje.

Én például azon kaptam magam, hogy a barátaimmal sokkal természetesebben kommunikálok, mint az anyámmal. Pedig az anyám is jó fej, nem arról van szó, hogy nem, csak belső ellenállásom volt az anyámmal szemben. Azóta jobban odafigyelek arra, amikor az anyámmal dumálok, és a gyerekes lázadást is feladtam, és jelentősen javult a dinamika.

Aki olyan profi kocka, mint én, a kommunikációt is felfejlesztette az ésszerűség szintjére. Az mindig értelmet keres a kommunikációban és ha úgy ítéli meg, hogy nincs értelme, akkor hülyeségnek fogja tartani és inkább elkerüli, vagy túlélésre játszik. Ebből a hozzáállásból hiányzik a szeretet és a játékosság. Figyeljünk oda, hogy legyen szeretet benne. Először még oda kell rá figyelni, de aztán természetessé válik.

Figyeljünk oda a kommunikációra. A kommunikációról való gondolkodás még nem valódi kommunikáció. Így a chatelés, fórumozás nem igazi kommunikáció. Minden filmet felhasználhatunk tanulási eszköznek, de leginkább a vígjátékokat, mert azokban űzik magas szinten a kommunikációt. De minőségi vígjátékokat nézzetek, ne középszerű sitcom-okat, amikben a kommunikáció semmi másról nem szól, csak faszkodásról.

A kommunikáció az életnek (csak) egy része. Attól, hogy valaki nagyon jól kommunikál, még lehet rossz ember, és fordítva is. Szóval, ne csak a szövege alapján ítéljük meg a másikat.

Másokkal is csak annyira tudunk őszinték lenni maximálisan, amennyire magunkhoz őszinték vagyunk. Ezért is fontos hogy odafigyeljünk arra, hogy magunkhoz őszinték legyünk. Intim, bensőséges, kedves, gondoskodó, örömteli viszony magunkkal. Ha ez megvan, akkor ez kisugárzódik mindenkire.

Én így látom a kommunikációt jelenleg: A kommunikáció lényege nem maga a tartalma. Az másodlagos, hogy miről dumálunk, a lényeg, hogy együtt vagyunk és jól érezzük magunkat közben. Ezért olyan fontos, hogyan állunk hozzá, mert a mögöttes szándékaink jelentősen befolyásolják a kommunikáció összességét. A legjobb az, ha mindenki nyitott benne és tisztességes szándékkal vesz részt benne.

Tudatosítsuk a saját szándékainkat a kommunikációban. Miért is kommunikálunk? Miért szocializálódunk? Van egy-két kocka a fórumon, akik például akadékoskodásból vagy önsajnálatból és az irreális világképük igazolása miatt szólalnak meg. Ez nem előre felé tereli a kommunikációt. Szerintem az a legjobb, ha a szeretet és az igazság megosztásaként állunk hozzá. Az ésszerűség is a gondoskodás és az igazságra való törekvés egyik formája. A bátorság is, az elfogulatlanság is, a hajlandóság is, az elfogadás is, a szeretet is, az öröm is. Tehát, amikor én szóba állok valakivel, akkor Isten szeretete nyilvánul meg valamilyen formában. Van, akinek bátorításra van szüksége, van akinek seggberúgásra, van akinek a kijózanításra, van akinek csak szimplán szeretetre és odafigyelésre. Ez helyzettől függ, hogy milyen formában nyilvánul meg. Szerintem az igazán őszinte, bensőséges kommunikáció az, amikor mindegyik fél megosztja a saját lényét a másikkal és odafigyeléssel ugyanerre bátorítja a másikat, hogy ő is megossza saját magát. Ezért olyan fontos az odafigyelés. Szerintem először mindenki tanuljon meg hallgatni és csak utána beszélni!

A szeretetet mindenki tudatosítsa magában. Álljon úgy hozzá valaki egy beszélgetéshez, hogy megosztóan, gondoskodóan, ne elvevően. Legyen benned az a szándék, hogy te adsz ezzel az egésszel valamit a másiknak! Próbáld ki, és meglátod, hogy hosszú távon neked is sokkal jobb lesz, mert amit adsz, azt vissza is kapod az univerzumtól, ráadásul a szeretetre és boldogságra való képességed is fejlődik. Igen, a szeretet nem egy érzelem, ami benned van, és kifogy, ha adsz a másiknak belőle, hanem inkább a szív nyitottságát jelenti, hogy mennyire vagyunk képesek befogadni a szeretetet, ami mindig ott van körülöttünk, csak nem vesszük észre, ha zárkózottak vagyunk. Van, amikor információmegosztásra van szükség, de ez nem éppen a férfi-női dinamikára igaz.

A legprofibb az, ha megtanulunk mindenkivel a saját szintjén kommunikálni. És ismerjük a sajátunkat is! Mindenkinek van egy saját tudatszintje, ahogyan értelmezi a világot összességében. Ha ez érdekel, akkor olvasd el a nemsokára megjelenő Tudatszintek meghaladása című könyvet David R. Hawkinstól, mert le van benne írva, hogyan gondolkoznak a különböző tudatszinteken lévő emberek. Még sales-es emberként is sokkal hatékonyabban tudunk működni. De ha valakit rá akarnunk beszélni valamire, akkor is becsületes szándékkal tegyük, ne (csak) a jutalékért, hanem elsősorban azért, hogy a másiknak jót tegyünk. A legjobb eladók nem adnak el, hanem hozzásegítek az ügyfelet ahhoz, hogy megtalálja a számításait. A legjobb eladók nagyon odafigyelnek a másikra és sosem erőszakoskodnak! Lágyan kommunikálnak és inkább részt vesznek a beszélgetésben és finoman terelgetik, semmit irányítják. És nem rejtegetik a szándékaikat. Ha kétségünk van a másik szándékaival kapcsolatban, akkor kérdezzünk rá, hogy "mi is a szándékod most ezzel?" és figyeljük a reakcióját. Van egyéb módja is annak, hogyan leplezzük le a báránybőre bújt farkast. "gyümölcséről ismerszik meg", áll a Bibliában. Tehát az ember környezete és annak hosszútávú történései elég hiteles képet adnak. Milyenek a barátai, családtagjai, tanítványai? A pozitív szándékú emberek felemelik a körülötte élőket, a negatívak meg lehúzzák. Ez olyan nyilvánvaló, nem kell tovább gondolkodnunk ezen.

És persze ismétlem, hogy a kamu-motivátorok kapják be! Azok, akik azért lelkesítenek másokat, hogy rávegyék őket arra, hogy vásároljanak felelőtlenül (tehát csábítanak), nem belegondolva, hogy az jó-e a másiknak, azok húzzák le magukat.

Egyéb: Lehetőleg szívből és saját tapasztalatból kommunikáljunk, mert a kisugárzásba nagyon beleszámít. Ne legyen a beszélgetés egy filozófia szakkör. Van, amikor kell a filozofálgatás, de ne az legyen a meghatározó. Ha valaki olyat mond, amiben hisz, és amit megtapasztalt, annak brutális ereje van! De ha valaki csak filozofálgat, az üres és unalmas. A művészek is magukat adják, és ez azért vonzó, mert bele adják szívüket-lelküket abba, amit csinálnak. Én mindenhez így állok hozzá némi túlzással. A filozófusok sem rossz emberek, viszont számold meg, hány boldog filozófust ismersz?! Nem sokat, az tuti.

Dominancia. A valódi dominancia nem arról szól, hogy te irányítod a másikat, hanem inkább arról, hogy a szeretet és az öröm dominálja a beszélgetést. Előfordulhatnak negatív dolgok is a beszélgetésben, de akkor is az öröm és a szeretet legyen a meghatározó. Tartsd az elmédben a szándékaidat (de csak azokat, amiket szívből helyesnek érzel) és azok hajlamosak megvalósulni. Szóval, mik is a szándékaid a kommunikációban? Örömködés? Oké. Eszkaláció? Szuper! Nyilván nem csak a te szándékod számít, tehát a végeredményt egyéb tényezők is befolyásolják, de minél magasabb energiaszinten vagy, annál hajlamosabb, hogy teljesülni fog az. Tehát ha csajozol, akkor figyelj oda, hogy arrafelé haladjon a kommunikáció, amerre mindkettőtöknek jó. A lényeg tehát a szándék, meg az hogy ne térítsenek el lényegtelen dolgok! És ez az élet minden területére igaz.

Humor. Vannak erre pszichológia elméletek, hogy mitől vicces a humor, meg van spirituális mechanizmusa is. A lényeg az, ha felszabadultan és szeretettel veszünk részt a kommunikációban, akkor a humor is természetes, spontán része lesz! Nem kell különösebben görcsölni rajta, hogyan legyünk viccesek, mert a humor isten adomány. Ráadásul a szívből jövő, spontán akármilyen poén sokkal nagyobbat üt, mint egy észből jövő, mondjuk egy vicc, amit olvastunk. Mindenki tudja, milyen gáz az, ha valaki erőlködve akar humoros lenni és favicceket nyomat. Rohadtul gáz. Ez nem szívből jön. Nekem már hosszú ideje, hogy ez a fórum is humorosabb legyen, és ne ilyen vaskalapos kocka-fórum. Kapjátok be mind! (tisztelet a kivételnek) Sose bízz olyanokban, akiknek nincs humorérzékük. Még az információmegosztás is sokkal élvezetesebb, ha humoros formában tesszük Wink A lényeg is sokkal jobban átmegy.


Ajánlott könyvek, amikből mindenki tanulja meg a lényeget, a mögöttes elveket, hogy miért működik úgy valami, ahogy (nem mindegyiket olvastam):

Dr. Marshall Rosenberg: Erőszakmentes kommunikáció
Brad Blanton: Radical Honesty
Alan Roger Curie: Mode One

Most elsősorban belső játék szempontjából írtam a kommunikációról. Szerintem nagyon fontos az, hogy összhangban legyenek a szándékaink, gondolataink, szavaink, tetteink és a kommunikációnk. Akinél ezek mind egy irányba mutatnak, azelőtt kevés akadály lesz.

Aki szerint túl elméleti a stílus, szóljon nyugodtan és megpróbálom gyakorlatiasabbá tenni. Az a szép a kommunikációban, hogy összehoz másokkal, és ha magas szinten űzzük, akkor szinte mindent meg tudunk elegánsan és szépen kommunikálni másokkal. Én például így kezdem egy új munkahelyen, persze csak miután felvettek: "Nyugodtan szóljál rám, néha hajlamos vagyok átmenni filozófusba." Látjátok, még a kockaságot is lehet jól kommunikálni. Nem az a baj, ha kocka vagy, hanem az, ha feszengsz!

Szóval szép ez a világ. Ha kinyílunk és megtanulunk jól kommunikálni, akkor felfedezhetjük minden szépségét.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2015. November 05. Csütörtök, 21:52:11 #57
tibour

Re:Kockaság

Ha a topikoknak lenne profilképük, ennek ez lenne:


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek


* kocka.jpg (94.82 KB, 504x960 - megtekintve 39681 alkalommal.)
Nem elérhető  
Read 2016. Február 18. Csütörtök, 03:06:38 #58
J.D.

Re:Kockaság

Azt vettem észre hogyha csak magamra figyelve kommunikálok akkor konkrétan nem is látom, csak ránézek arra akivel beszélgetek.
Múltkor is odajött hozzám egy csaj, kérdezett valamit, 4-5 mondatot beszéltünk, elindultam és totál nem tudtam hogy nézett ki.

Főleg a pénztáros csajok, mintha kivakuznák a memóriámból hogy néznek ki. Náluk nem veszem a humort se, többször volt hogy dohányboltos csaj poénkodott, célozgatott, érdeklődött én meg robotként reagáltam.

Ha már jobban ismerem akkor meg szinte folytonos szemkontaktussal szoktam beszélni. Persze teljesen más érzés kiséri.

Néha realizálom hogy nagy hülyeségek miatt csúszik el a dolog. Sokszor az van hogy nem beszélek és beadom magamnak hogy nem menő, nézek mint a Cobra csak a gyufa hiányzik. Meg a biztosra megyek, ha nem beszélek hülyeséget se tudok mondani.  Cheesy

Ezen a legtöbbet -szerintem- nekem az segített hogy amikor feljön egy olyan emlék és a mögöttes érzelem (általában szégyen) amikor "rossz" dolgot mondtam, akkor már nem nyomom vissza hanem hagyom lenni. Így hamar rájöttem hogy igazából nincs mitől félni, mert pár napos (vagy ki tudja mennyi) gyötrődés helyett, egy erőtlen semmivel kell szembenéznem, pedig annyira erősnek hittem.  Smiley
Nem elérhető  
Read 2016. Február 18. Csütörtök, 20:20:46 #59
tibour

Re:Kockaság

Ahogy az ember egyre magabiztosabbá válik, egyre kevésbé figyel magára beszéd közben. Próbáld ki a másik végletet, hogy csak a másikra figyelsz beszéd közben.

Amúgy nem egyik napról a másika lesz az ember frusztrált srácból natural. Sok küzdelem, elemzés és nyitottság kell. Sokat fogsz hibázni és mindegyikből tanulni fogsz, ha bölcs vagy. A lényeg, hogy az ember tegye oda magát! Nem a cél a lényeg, hanem a haladás iránya. Élvezni lehet az egész folyamatot, az izgalmakat, a hibákat is. A megkönnyebbülést is, amikor az ember magán röhög, meg legfőképpen a folyamatosan növekvő magabiztosságot!


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2016. Szeptember 25. Vasárnap, 12:42:16 #60
Kolalex

Re:Kockaság

Ez a kocksaág dolog tényleg nagyon veszélyes, én ezt magamon vettem észre.

Ahogy a bemutatkozásomban le is írtam, én űberkocka voltam régebben, nagyjából fél éve hagytam rá és pont azért, mert ha gamelek akkor mindig pörög az agyam, hogy úr isten, mikor fog shitelni, mit válaszoljak erre, mit arra... mintha csak egy főellenséget akarnék legyőzni, pedig a nő tudtomal nem ellenfél, hanem társ.  Cheesy

Ezért mostanában azt próbálom alkalmazni, hogy nem agyalok, hogy mikor mit kellene csinálnom, inkább csak ahogy megy magától, mivel ha éppen shitel vagy valami, azt úgy is észreveszem, elég lesz ha akkor eszembe jut. Smiley

Persze ha valaki játszik avval nincs semmi gond, mivel vannak játékok amik az együttműködést segítik.


SOCIAL FREEDOM, SI HU HU
Nem elérhető  
Read 2016. Szeptember 25. Vasárnap, 15:15:01 #61
Zsugabubus

Re:Kockaság

ha gamelek akkor mindig pörög az agyam, hogy úr isten, mikor fog shitelni, mit válaszoljak erre, mit arra... mintha csak egy főellenséget akarnék legyőzni, pedig a nő tudtomal nem ellenfél, hanem társ.  Cheesy

Ez tetszett!  Smiley

A témában pedig jól esett elmélyednem. Az átlagtól is túlfilozofálóbb, elemzőbb típus vagyok szerintem. Programozó matematikus tanoncként - mint egy alkalmazás hibajavításánál - magamban mindig lefuttatok teszteket bizonyos szituációkra: mit mondtam? ha (szerintem) nem jót, akkor mit lett volna jobb? ő miért mondta azt, mi a lényeg mindezen szavak mögött? De világéletemben olyan voltam, hogy ha nagyon foglalkoztatott egy történés azt sokszor ki kellett elemeznem, lepörgetnem magamban, hogy megnyugodjak, lezárjam.

Az elemzést (egészséges mértékig) mondjuk nem akarom elhagyni, amíg az hozzásegít a tanulási folyamathoz. Van most egy kemény one-it-is-em, természetesen vele is mennek ezek az agyalások, de pár napja ha eszembe jut valami múltbéli szitu a lánnyal, magamra parancsolok, hogy 'Légy a jelenben!' és gyorsan belekezdek valami tevékenységbe, bemegyek a nem kötelező egyetemi előadásokra, amiket az eddigi években rendszeresen kihagytam, emberek közé megyek, hogy minél több külső inger érhessen.

Nem tudom számomra ez mennyire vezethet eredményre (a múltban nyilván próbáltam már elterelést, de most tudatosabban szem elé helyezem)...

az Elengedés c. könyvet minél előbb elkezdem lapozgatni!
Nem elérhető  
Read 2017. Május 07. Vasárnap, 17:35:46 #62
tibour

Re:Kockaság

Sebezhetőség
Mostanában olvasgatom az Introvert Problems nevű facebook oldalt. Szerintem nagyon jó, arra, hogy görbe tükröt tartson felénk, zárkózott emberek felé. Mivel én már sokat dolgoztam a szociális gátlásaimmal, az idegeskedéssel és zárkózottsággal, átlátom a leírt viselkedésminták korlátait.
Még mindig van azért pár szociális helyzet, amiben összerezzenek. De ha nyitottan állok az ilyen helyzetekhez, és engedem a szorongásomat, hogy csak úgy legyen, és megengedem a sebezhetőségemet, és nem védekezem, akkor minden ilyentől egyre erősebb leszek.

Meg kell engedni a sebezhető énünknek, hogy csak úgy legyen, mindenféle önvédelem nélkül. Tudatosítani kell a gyengeségeinket és így is szeretettel állni önmagunkhoz, elfogadással, támogatóan. Bánjunk úgy magunkkal, ahogy egy ideális szülő bánik a gyerekével, feltétlen szeretettel.

Agyalás
Semmi értelme az okoskodásnak, magyarázkodásnak, alakoskodásnak, jelenetrendezésnek, ezek mind az önámítás különböző fajtái. Ezek mind arra jók, hogy az embernek ne kelljen éreznie az érzéseit, és helyette csak a gondolataira figyeljen. A gondolataink 99%-a puszta figyelemelterelés. Az ember kizárja a teljességből az érzéseit, és csak a gondolataira fókuszál, tehát beszűkíti a tudatát, ezért valósnak hiszi azokat, azonosul velük.

Amikor az ember jelen van, ellazult állapotban, akkor tudatában van annak, hogy a gondolatai csak gondolatok. De amikor elmereng, akkor valósnak hiszi az elméjének termékét. A teljességbe márpedig minden beletartozik, amit megtapasztalhatunk: Az érzékek, érzelmek, gondolatok. Ha csak erre, vagy csak arra figyelünk, akkor lekorlátozzuk az élményünket. Én azt csinálom mostanában, hogy próbálok nem fókuszálni csak erre vagy csak arra, hanem inkább az egészre figyelek. Az egészbe beletartozik tibour is, minden személyes vágyával és problémájával. Ebben a tudatállapotban vagyok csak képes átlátni a saját bullshitjeimen. Így tudom csak kívülről látni magam. Amikor csak az elmére figyelek (tehát elmerengek), akkor ez nem lehetséges, belegabalyodok a körbe-körbe járó gondolataimba. Az a vicces, hogy a gondolatokkal valójában semmit sem kell csinálni, mert azok csak gondolatok. Nem kell megoldani semmilyen problémát sem valójában, mert a probléma egy szubjektív értelmezés valamiről, amit nem fogadunk el. A probléma az, ahogyan egy helyzetet látunk, amit még nem értettünk meg, nem láttunk át.
Az aláírásomban jelzett topikban van egy hozzászólás, Egyszerű és nagyszerű eszközök címmel, amiből érdemes kiválasztani egy-egy elvet, és minden körülmények között betartani. A hozzám hasonló kockáknak szerintem leginkább a következő való: Az élet egészéhez alázattal közelíts, és légy hajlandó feladni minden állásfoglalást, észérvet, érzelmi érvet vagy hasznot.

Könnyű elveszni a részletekben. Sokszor például tervezgetem, hogyan olvassak be valakinek, és amikor kijövök a fejemből, akkor jövök rá, hogy ez csak egy egyszerű megsértődés, és elengedem az egészet. Arra is rájöttem mostanában, hogy számomra kényelmetlen helyzetekben is hajlamos vagy elkalandozni, amikor nem akarok valamivel szembenézni. Mivel már tudatában vagyok ennek, nem fog tudattalanul rángatni ez a mechanizmus, tehát felismerem, amikor menekülni akarok egy adott helyzetben és dönthetek másképp is. Dönthetek úgy is, hogy nyitottan, ellazultan benne maradok egy kényelmetlen helyzetben és hagyom, hogy átjárja minden porcikámat. Amikor már nem állok ellen, nem küzdök, akkor múlik el a fájdalom. A szenvedés az, amikor valaki küzd egy helyzet, egy érzés ellen. Ha feladjuk a küzdelmet, megérthetjük az egészet, átláthatjuk a helyzetet. Sokszor az ember görcsöl valamin, és amikor elengedi a dolgot, rájön, hogy teljesen rossz úton próbálta megoldani. Rájön, hogy a dolog sokkal egyszerűbb, mint gondolta. Rengetegszer tapasztalhatta ezt mindenki.


Jelenlét
Mostanában megszerettem a jelen levést. Kevésbé vonz már a fantáziálgatás. Amikor észreveszem magamat, hogy kezdek elkalandozni, akkor felteszem a kérdést magamnak: Mit érzek most? -ez visszahozza a figyelmemet a jelenre, a valóságra, teljességre. Bármilyen más gyakorlattal is el lehet ezt érni, például azzal, hogy valaki a légzésére figyel.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2017. Május 12. Péntek, 22:45:30 #63
quantum

Re:Kockaság

Gondoltam hozzászólok mert mégiscsak olyanoknak szol mint amilyen én vagyok. 13 évig számítógépeztem. Úgy gondoltam az internet okozza a kockásságot, már tudom hogy fordítva van. Tibour hozászolásai nagyon elgondolkoztatóak és hasznosak. Én pl elég keményen bezártam magam a kis világomba, jó sokáig. Egy lány kellet hozzá hogy elgondolkozzak. Egyedül azzal nem értek egyet, pontosabban erősen kételkedem benne, hogy az introvertáltság nem a géneken múlik. Mert szerintem erősen azon.
Nem elérhető  
Read 2017. Május 13. Szombat, 09:14:07 #64
tibour

Re:Kockaság

Egyedül azzal nem értek egyet, pontosabban erősen kételkedem benne, hogy az introvertáltság nem a géneken múlik. Mert szerintem erősen azon.
Lehetséges. A gének viszont a tudaton (karmán) múlnak. A teljes képhez számításba kell venni, hogy lehetségesek az előző életek, tehát az introvertáltság lehet egy magunkkal hozott dolog is. Egy a lényeg, kifogáskeresésnek helye nincs. Smiley A mi döntésünk, hogy begubózni akarunk-e vagy kinyílni. Az igazán korlátlan emberek se nem introvertáltak, se nem extrovertáltak.

Sajnos az elme nagyon ravasz dolog, az ember számtalanszor csapja be magát, az erős intellektusúaknak (akiknek nagy pajzsuk van, akiket valamilyen trauma ért és nem dolgozták fel) még alázatosabbnak és nyitottabbnak kell lenniük. Valahányszor az az érzés jön belém, hogy "jajj, ehhez most nincs kedvem", az egyféle menekülés egy kényelmetlen helyzet elől. Ha ezt még meg is magyarázom magamnak, hogy miért nincs kedvem, az már önámítás és egy újabb pajzs felhúzása.

Itt van egy tudományos szemléltető videó:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=YgJpG5UarjU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YgJpG5UarjU</a>
Arra jöttem rá, hogy a kényelemkereső és kényelmetlenségkerülő algoritmusunk, ami szerintem minden emberben benne van valamilyen szinten, egy nagyon rossz szokás, program. Ezen felül kell emelkedni. Az egyik módszer, hogy az ember szándékosan beleteszi magát olyan helyzetekbe, amik számára kényelmetlenek. Ez a kezdő út. Ennél "haladóbb" módszer az, hogy az ember annyira elengedi magát (ellazul), hogy az érzései nem dominálják őt. Én a munkahelyemen vagyok így. Amit meg kell csinálni, azt megcsinálom, függetlenül attól, hogy kényelmes-e az számomra. Az a jó a munkahelyben, hogy ilyenkor nem a bennem lévő rakoncátlan gyerek irányít és nem is a szigorú szülő, hanem az érett felnőtt. Hát végül is erről szól a felnőtté válás, nem? Smiley

Otthon pedig azt csinálom, hogy lefekszem az ágyra, befelé figyelek, ellazulok és minden érzésemet csak engedem, hogy áramoljon. Ezzel a gyakorlattal a bennem lévő kényszeresség (hogy csináljak valamit, hogy elkerüljem az unatkozás kényelmetlenségét) egyre inkább alábbhagy, és egyre tovább tudom a kényelmetlenséget tűrni, és ha nem állok ellen neki, akkor egyre inkább alábbhagy és egyre kevésbé rángatnak a vágyaim.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2017. Május 20. Szombat, 21:09:46 #65
quantum

Re:Kockaság

Kicsit tovább folytatnám ezt a társalgást mert nem tudom ezt a kockásságot hogyan is lehetne leküzdeni. Végül is mostanában döntöttem úgy, hogy megváltoztatok magamban pár dolgot. Mint írtam sokat gépeztem, mondhatjuk azt én voltam a kockák "királya". Elég negatívan is álltam a dolgokhoz elég sokáig, szociális fóbiám is volt. Bármilyen jelegű szerepléstől nyilvános helyektől pánik rohamom lett. Ezért is voltam sokat otthon. Mostanra már nagyon enyhült. Gyerekként meg kifogtam egy örült mostoha anyát, mert a sajátom elment külföldre. Olvastam hogy egy ember úgy fejlődhet ha olyan dolgot csinál amitől fél. Ezért úgy döntöttem egy ideig a kereskedelemben fogok dolgozni. Olyan munkahelyen vagyok ahol a dolgozok 80%éka nő. Egy nagy áruház. Sose szeretem a tömeget, illetve úgy éreztem nem elég jó a kommunikációm. Azt észrevettem magamon jó hatással van rám ez a munka bizonyos szempontból. A munkámmal végül is nincs baj, de programozásához értek inkább. De ami bosszant, hogy a nők nem igazán kedvelnek. Bár arra figyelek ne viselkedjek úgy mintha igényelném velük a kontaktust a kommunikációt de amikor szükséges a munkához akkor persze beszélek velük. De a nagy részük nem is köszön, én köszönök  ők meg nem. Ez felidegesít és már én se köszönök erre elkezd terjedni, gondolom beszélgetnek egymással, és egyre kevesebbel alakul ki kontaktus. Valahogy lenéznek vagy nem tudom. Már fél éve vizsgálom a kérdést, hol lehet a gond. Előző munkahelyemen is volt egy srác akit ti alfának kategorizálnátok, figyeltem hogyan viselkedik a lányokkal, mit mond mit csinál. Illetve itt is vizsgálom hogy akik jól kijönnek srácok a lányokkal mit csinálnak. Végül is amit észrevettem természetesen viselkednek. Na nekem ez nem megy. Spontán elbeszélgetnek mosolyognak. Én inkább kicsit robot módjára viselkedek, elég érzelem mentesen. Olvasgattam tibourt pár hozászolását, könyvet is elolvastam közben. Pl A kulcs a nőhöz, amit én fő gondnak látok az a szeretet. Én nem érzek ilyet. Nem utálom a nőket de nem is szeretem őket. Mit is kéne rajtuk szeretni, vagy miért is kéne velük viccelődnöm? Beszélgetni is nehéz velük, kicsit mintha más bolygóról származnánk. Szeretnék amennyire lehet normális életet élni, de ahogy tapasztalom ki vagyok közösítve. Nem vesznek komolyan. Pl a legszarabb munkát én kapom, én kapom a legtöbb túl órát, a legrosszabb munkabeosztást. Ez idegesít. Emiatt a legtöbb munkahelyen sem érzem jól magam. Mert a legtöbb munkahelyen egy közösség része vagy, és ha nem érzed magad jól a községében a munkád se fogod szeretni.

A kommunikációm se megfelelő vagy bunkó leszek, vagy nyalizok egyik se jó. Ahogy észreveszem létezik egy domináns de szeretet teljes, ez nem megy. Bár ennyire azért már nem szoktam vizsgálni magam és másokat mert ez is idegesít, minek kell nekem magam vizsgálni és másokat?

Régen is így volt ezt a kiközösítést az követe hogy bezártam. Kiközösítésnek felhúztam a falakt és senki, se ki, se be. Most már azért idősebb vagyok egyrészt felismerem ezt meg jobban le tudom védekezni a konfliktusokat

A kérdésem végül is az, egy alul szocializált ember hogyan tudna normális emberré válni, a normális alatt pedig azt értem, be tudok illeszkedni a közösségbe olyan módon hogy elfogadjak és jól érezem magam. Komolyabb munkát is szeretnék végezni, de ahhoz hogy oda felvegyenek elég jó benyomást kéne keltenem topon kéne lennem. Persze tudom ez egy csajozási fórum, de úgy érzem ez ehhez a témához kapcsolódik.
Nem elérhető  
Read 2017. Május 21. Vasárnap, 09:53:52 #66
tibour

Re:Kockaság

Tök jó, hogy kibújtál a csigaházadból!

Azért reagálnak rád a nők így, mert még mindig sok frusztráció és gátlás (félelem) van benned. Ez így normális. Légy türelmes, ez nem egyik napról a másikra megy. Legyél mindig bátor és nyitott, még akkor is, ha nem tetszik, ahogy mások viselkednek veled. A frusztrációd egyre alább fog hagyni, a kisugárzásod egyre határozottabb, bizalomgerjesztőbb, egyre nagyobb lesz, és egyre jobban észre fognak venni.

Azt tudom javasolni, hogy olvasd el az Elengedés c. könyvet, illetve azt, hogy ne küzdj a félelmeiddel. Hagyd, hogy azok csak úgy ott legyenek, amikor társaságban vagy. Elmúlnak maguktól.

Nem kell egyből dominánsnak lenned, egyelőre az is elég, ha megtanulsz asszertívnak lenni. Voltam ilyen tanfolyamon, szerintem nagyon jó, ha az ember megtanulja, hogyan kezelje egyenrangúként magát és másokat.

Azért nem érzel szeretetet, mert még mindig viseled a láthatatlan pajzsodat. Ahogy egyre jobban kinyílsz, úgy fog a szeretet is egyre jobban megjelenni benned. Nekem is vannak blokkjaim a nőiséggel kapcsolatban (túl domináns, egyedülálló anya), de ezek mind elengedhetőek, feldolgozhatóak, és szép lassan ezek is csökkennek.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2017. Május 21. Vasárnap, 11:39:45 #67
quantum

Re:Kockaság

Oké kösz elolvasom, amiket te írtál azon gondolkoztattak el eddig a legjobban. Egyébként meg azért kezdtem el kinyílni mert olyan érzésem van, nem olyan vagyok amilyenek látnak. Fura érzés. Önmagammal kerültem válságba, érdekes. De egyébként jól vagyok, majd írok mire juttattam. Smiley
Nem elérhető  
Read 2017. Május 21. Vasárnap, 13:09:04 #68
tibour

Re:Kockaság

A lelked hívása ez. Azt súgja, hogy te nem egy kis senki vagy. Arra buzdít, hogy növekedj, hogy szeress. Kövesd ezt az erőt, mert ez az erő korlátlan, és benned van. Minden akadálynál tudja, hogyan kell túllépni rajta. Ha elakadsz, csak hozzá kell fordulni.

Egy fejlődő ember többször szétesik és összerakja magát élete folyamán. Ez így jó. Engedd el a régi kicsi quantumot, a negatív mintákat és add át magad az életnek!

Az életbe minden beletartozik. A fájdalom és az öröm is. Nem lehet úgy élni, hogy az ember a fájdalommal küzd, mert akkor bezárja magát az öröm elől is. Az egyetlen megoldás, hogy mindent átengedünk magunkon. A fájdalmat és az örömöt is. És ha ezt megtesszük, akkor fogunk elkezdeni élni!


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2017. Május 21. Vasárnap, 13:18:25 #69
Jimmi

Re:Kockaság


 Egyedül azzal nem értek egyet, pontosabban erősen kételkedem benne, hogy az introvertáltság nem a géneken múlik. Mert szerintem erősen azon.

Tegyük fel így van. Ki állítja? Mikor írta le, honnan tudja?

A gond nem a tudásunkkal van. Hanem azzal, amit teljesen igaznak gondolunk. Ha ragaszkodunk egy tudáshoz, az okozhat fejlődést, és gátat is.

Én annó, és most is mindent megvizsgáltam, hogy ki, mikor állított ilyet?!

Tehát a kérdésem, hogy hol olvastad, vagy kitől hallottad ezt, hogy a géneken múlik az introvertáltság?"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2017. Május 21. Vasárnap, 13:53:49 #70
Jimmi

Re:Kockaság

Kicsit tovább folytatnám ezt a társalgást mert nem tudom ezt a kockásságot hogyan is lehetne leküzdeni. Végül is mostanában döntöttem úgy, hogy megváltoztatok magamban pár dolgot. Mint írtam sokat gépeztem, mondhatjuk azt én voltam a kockák "királya". Elég negatívan is álltam a dolgokhoz elég sokáig, szociális fóbiám is volt.

20 évesen dettó én is ilyen voltam. Sokat gépeztem, vagy csak azt. Szociális fóbia maximálisan on.

Idézet
Bármilyen jelegű szerepléstől nyilvános helyektől pánik rohamom lett. Ezért is voltam sokat otthon.

Dettó.

Levert a víz ezerrel. Ma is van, hogy 30 feletti embernél azért előjönnek kellemetlen érzések.

Idézet
Olvastam hogy egy ember úgy fejlődhet ha olyan dolgot csinál amitől fél. Ezért úgy döntöttem egy ideig a kereskedelemben fogok dolgozni.

Ez jó ötlet. Én is így kezdtem. Üzletkötőként kezdtem el dolgozni. Mondjuk előtte egy kommunikációs tréninget megcsináltam, ahol nehéz szituációkba löktek. Anélkül nem mertem volna elkezdeni az üzletkötő pályát.

Idézet
De ami bosszant, hogy a nők nem igazán kedvelnek. Bár arra figyelek ne viselkedjek úgy mintha igényelném velük a kontaktust a kommunikációt de amikor szükséges a munkához akkor persze beszélek velük.

Talán azzal lehetne kezdeni, hogy elkezded kedvelni a nőket. Nemde? Ehhez nekem az segített, hogy a frissen szerzett komm. képességemmel meg tudtam ismerkedni velük jobban. Nehezen ment, de csináltam. Munkatársakkal, üzletfelekkel legegyszerűbb. (most jutott eszembe egy munkatársnő, egyik legelső titkárnőm. 1 hónap alatt már ő dominált a cégnél. Mivel sokkal jobban kommunikált nálam.)

Aztán  miért is figyelsz arra, miért teszel energiát abba, hogy nem igényeld a velük való kontaktust?!

Dehogyisnem. Igényeld a velük való kontaktust. Ezen a kocka szinten simán kell/lehet. Necsak a munka miatt, hanem mert emberek, mert egy emberi lény.

Idézet
De a nagy részük nem is köszön, én köszönök  ők meg nem.


Nem véletlen egyik legfontosabb eleme a jó köszönés a mi tréningjeinknél. Valószínű a testbeszédeden, kisugárzásodon látszik, hogy valami nem oké.

Hiába tudsz köszönni. Nem elég energikus lehet. Lehet nem pozitív, lehet merev...stb.

Ezt a társas iq könyvemben részletesen kivesézem. 20 dolgon is el lehet csúszni.

Idézet
Ez felidegesít és már én se köszönök erre elkezd terjedni, gondolom beszélgetnek egymással, és egyre kevesebbel alakul ki kontaktus. Valahogy lenéznek vagy nem tudom. Már fél éve vizsgálom a kérdést, hol lehet a gond. Előző munkahelyemen is volt egy srác akit ti alfának kategorizálnátok, figyeltem hogyan viselkedik a lányokkal, mit mond mit csinál. Illetve itt is vizsgálom hogy akik jól kijönnek srácok a lányokkal mit csinálnak. Végül is amit észrevettem természetesen viselkednek. Na nekem ez nem megy.

Igen, mert rossz minták vannak beépülve. Ezt ki kell verni, és sokat gyakorolni. tréningen (ahol kapsz visszajelzést is, mi a jó, mi nem), vagy terepen. Pl. kimész a Vízpart mellé, és köszönsz mindenkinek, addig amíg jó jelzést nem kapsz többségében!

Idézet
Spontán elbeszélgetnek mosolyognak. Én inkább kicsit robot módjára viselkedek, elég érzelem mentesen.

Miért is csinálod érzelemmentesen?

Na jó, oké. Ez már általános iskola 6-7 osztálya. Amiről fentebb írtam pedig 1-2. osztály. Tehát értem én. Én is ilyen voltam, Én 4-5 év múlva kezdtem el jobban érzelmekkel beszélni, sőt a pua pályafutásomban egy másik szinten kellett kezdenem.

Idézet
Olvasgattam tibourt pár hozászolását, könyvet is elolvastam közben. Pl A kulcs a nőhöz, amit én fő gondnak látok az a szeretet. Én nem érzek ilyet. Nem utálom a nőket de nem is szeretem őket. Mit is kéne rajtuk szeretni, vagy miért is kéne velük viccelődnöm?

És anyukáddal mi a helyzet? Vagy nőrokonaiddal? Senki iránt nem érzel szeretetet?


Idézet
Beszélgetni is nehéz velük, kicsit mintha más bolygóról származnánk.

Mert nem tudod kinyitni az ajtót. Ehhez komm. skillek kellenek, és akkor belelátsz jobban dolgokba. Az emberekbe, és talán megszereted őket.


Idézet
Szeretnék amennyire lehet normális életet élni, de ahogy tapasztalom ki vagyok közösítve. Nem vesznek komolyan.

Nem lehet, hogy magadat közösíted ki? Azzal, hogy nem kezdeményezel, beszélgetsz, és normális vagy? Ok tudom, ez viszont ált. suli 5-ös osztályos anyag.


Idézet
Pl a legszarabb munkát én kapom, én kapom a legtöbb túl órát, a legrosszabb munkabeosztást. Ez idegesít. Emiatt a legtöbb munkahelyen sem érzem jól magam. Mert a legtöbb munkahelyen egy közösség része vagy, és ha nem érzed magad jól a községében a munkád se fogod szeretni.

Én is így kezdtem. Annó polg. hivatalban dolgoztam még üzletkötő korom előtt. AKkor is én kaptam a legrosszabb körzeteket. Ilyen felmérés dolgok. Mert nem tudtam érvényesíteni magam.


Idézet
A kommunikációm se megfelelő vagy bunkó leszek, vagy nyalizok egyik se jó. Ahogy észreveszem létezik egy domináns de szeretet teljes, ez nem megy. Bár ennyire azért már nem szoktam vizsgálni magam és másokat mert ez is idegesít, minek kell nekem magam vizsgálni és másokat?

Nem a dominánssal kell kezdeni, hanem azzal, hogy ne hódolj be. Azzal, hogy intelligens párbeszéd folyik.

Idézet
Régen is így volt ezt a kiközösítést az követe hogy bezártam. Kiközösítésnek felhúztam a falakt és senki, se ki, se be. Most már azért idősebb vagyok egyrészt felismerem ezt meg jobban le tudom védekezni a konfliktusokat

A kérdésem végül is az, egy alul szocializált ember hogyan tudna normális emberré válni, a normális alatt pedig azt értem, be tudok illeszkedni a közösségbe olyan módon hogy elfogadjak és jól érezem magam. Komolyabb munkát is szeretnék végezni, de ahhoz hogy oda felvegyenek elég jó benyomást kéne keltenem topon kéne lennem. Persze tudom ez egy csajozási fórum, de úgy érzem ez ehhez a témához kapcsolódik.

El kell olvasd a "Nem a csajozás az első" cikkemet. Ha nem találod, megkeresem neked!


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2017. Május 22. Hétfő, 12:43:45 #71
quantum

Re:Kockaság

És anyukáddal mi a helyzet? Vagy nőrokonaiddal? Senki iránt nem érzel szeretetet?

Anyám az 6 éves koromban itt hagyott minket, és egy "gonosz" mostohaanyát kaptam helyette, utána meg egy másikat. Talán 18 éves lehettem amikor szeretem volna egy lányhoz közelebb kerülni de úgy megbántott megfogadtam többet egy lánnyal se állok szóba, ez 15 évig tartott. Azzal ment el akivel egy házban éltem, de már tudom, hogy ö alfa volt. Bár nem szeretek használni ilyen állatias kifejezést, hogy alfa. Persze nem kell szó szerint érteni, nem beszéltem lányokkal, de mindig falba ütköztek. Totál kizártam őket. Közben volt olyan amikor egy lány azzal kezdte az ismerkedést hogy ö gyereket akar, én meg őt bántottam meg mai napig zavar mit mondtam neki. Egy lányba voltam szerelmes, na ö úgy megbántott még kicst depressziós is lettem. Fogytam is tőle, de már jól vagyok. Az biztos legbelül nem jó a hozzállásom a nőkhöz mert férfiakkal simán megy a kommunikáció. Csak közben rájöttem a hozóállásommal magamat szívatom a legjobban. Egyébként az utóbbi lánnyal ölelköztem csókolóztam életemben először hát  nagyon jól esett. Akkor ölelt át életemben először egy lány őszintén. Akkor kezdtem ráébredni mit hagytam ki. Sex egyikkel se ment, most vagyok 33. Azon kezdtem el gondolkozni lehet demisexuális vagyok, de nem biztos. Apám is lenéz mert ezzel a lányal nem feküdtem le mert volt nálunk, bár barátom is hanyagol azóta ami nagyon rossz érzés. Egyébként elég őszinte dolgokat írtam le, ilyen gondolatokat senki se tud rólam. Tibour írta azzal kezdődik őszinte lesz magával az ember. Most angolul tanulok hogy több pénzt keresek mert nem azt csinálom amit szeretek.
Nem elérhető  
Read 2017. Május 22. Hétfő, 14:25:26 #72
tibour

Re:Kockaság

Köszönöm az őszinteségedet.

Én meg nők között nevelkedtem és akkoriban zárkózott fiatalként inkább negatívan éltem ezt meg. Például rohadtul irritált, amikor a szobámban csacsogtak, amikor én egyedül akartam lenni. Még mindig van bennem némi elfojtott harag emiatt. Smiley

A lényeg, hogy az embernek meg kell bocsátania mindent, amit mások tesznek vele, hiszen tudatlanságból cselekednek. Amíg nem bocsátunk meg, addig a mi lelkünket fogja nyomni a harag, és nem a másikét. A másik talán azt se tudja, hogy kellemetlenséget okozott vele. Fontos, hogy feldolgozzuk az ilyen traumákat, mert boldogok akarunk lenni, és úgy elég nehéz, ha terhet cipelünk magunkkal. Az érzelmi világunk kezelésére is meg vannak a megfelelő eszközök.

Bátorság, hogy szembenézzünk magunkkal. Aztán jön a hajlandóság, hogy lemondjuk a hülyeségről, a duzzogásról, gyerekeskedésről, a begubózásról. Aztán jön az elfogadás, hogy elfogadjuk magunkat minden jó és rosszal együtt. Aztán meg jön a szeretet, hogy támogassuk magunkat feltétel nélkül.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2017. Május 22. Hétfő, 17:52:40 #73
Jimmi

Re:Kockaság

És anyukáddal mi a helyzet? Vagy nőrokonaiddal? Senki iránt nem érzel szeretetet?

Anyám az 6 éves koromban itt hagyott minket, és egy "gonosz" mostohaanyát kaptam helyette, utána meg egy másikat.

Nem lehetett könnyű. Viszont ez nem egy simogató fórum.

Már felnőttél, amit kisgyerekkorban csináltak veled, az nem jogosít fel, hogy azt tedd te is, amit ők velük!? Vagy úgy akarod leélni életed, ahogy ők?

Másrészt a kudarcaidra koncentrálsz. Kérdeztem, hogy más nőrokonok? Velük mi a helyzet?

Ezekről itt van szó:
http://webaruhaz.ferfikommunikacio.com/termek/kisfiubol-felnott-ferfi-halado-2/


Idézet
Talán 18 éves lehettem amikor szeretem volna egy lányhoz közelebb kerülni de úgy megbántott megfogadtam többet egy lánnyal se állok
szóba, ez 15 évig tartott.


Az ilyen piti döntések aknázzák alá egész életünket. Nekem is sok ilyen volt és van is.

Főnök nem fizet ki rendesen, aztán eldönt az emberi, hogy ahol csak lehet átvágja a többi főnökét is. ÍGy lesznek facebookozó iroadisták, akik fele munkaidejüket ellopják, elcsalják. Netán konkrétan lopnak.

Azonosságokban gondolkodtok, múltban éltek. Ahelyett, hogy tudnátok különbséget tenni, és a jelenbe visszatérnétek.

Ehelyett simogatásra vágytok, miközben fel kellene már nőni.

Idézet
Azzal ment el akivel egy házban éltem, de már tudom, hogy ö alfa volt. Bár nem szeretek használni ilyen állatias kifejezést, hogy alfa.

Használd azt, hogy magabiztosabb, vagy ügyesebb volt éppen akkor.

Idézet
Persze nem kell szó szerint érteni, nem beszéltem lányokkal, de mindig falba ütköztek. Totál kizártam őket. Közben volt olyan amikor egy lány azzal kezdte az ismerkedést hogy ö gyereket akar, én meg őt bántottam meg mai napig zavar mit mondtam neki. Egy lányba voltam szerelmes, na ö úgy megbántott még kicst depressziós is lettem. Fogytam is tőle, de már jól vagyok. Az biztos legbelül nem jó a hozzállásom a nőkhöz mert férfiakkal simán megy a kommunikáció. Csak közben rájöttem a hozóállásommal magamat szívatom a legjobban. Egyébként az utóbbi lánnyal ölelköztem csókolóztam életemben először hát  nagyon jól esett. Akkor ölelt át életemben először egy lány
őszintén. Akkor kezdtem ráébredni mit hagytam ki.

Igen, fel kell ébredni."Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2017. Június 03. Szombat, 13:08:21 #74
tibour

Re:Kockaság

"Ne feltételezd, hogy bármiről is megbízható tudással rendelkezel. Kérd Istent, hogy fedje fel jelentését."

"Az legyen a szándékod, hogy meglásd minden létező rejtett szépségét, és akkor az meg is mutatkozik."
David R. Hawkins


Ezek végtelenül egyszerű irányelvek, amiket ha betartunk, akkor csodás dolgokat tapasztalhatunk!

Én például mostanában elkezdtem így hozzáállni az emberekhez. Kérdezek tőlük, ismerkedem, nyitok feléjük. Olyan kollégákkal, akikkel korábban csak felszínes "szevasz, mizu? - minden cool!" beszélgetéseket ejtettem meg, most egészen kellemes, meghitt és tartalmas beszélgetések kerekedtek. El is felejtettem, már milyen jó érzés ismerkedni! Utoljára kábé tinikoromban éreztem ilyet, még mielőtt egy besavanyodott álbölcs kockává váltam volna.

Ez egyszerűen nagyon jó, gyerekek!

Most komolyan, a könyvből szerzett illetve az 'éntutiratudom' tudás az nem tudás. Amikor csináljuk is a dolgokat, az már közelebb lehet a valódi tudáshoz. Figyeljétek meg, milyen érzés az, hogy olvastál valamiről, és milyen az, amikor meg is tapasztaltál valamit. Óriási a különbség! Figyeljétek meg ezt az érzést, és rá fogtok jönni, milyen gyakran ítélkeztek felszínesen, hogy milyen gyakran hiszitek azt, hogy ismertek valamit, miközben lófaszt sem tudtok. Egy kockának erre nagyon oda kéne figyelnie!

Csodás látni, ahogy az ember lénye kibontakozik magától a szemem előtt, és egy fekete-fehér képből egy színes 3d-s mozivá válik a legegyszerűbb hétköznapi beszélgetés is. Nektek is ugyanezt kéne csinálnotok, kibontakozni a világnak! Nem mások gondolatait és az üres, korlátolt elméleteiteket kéne szajkózni, hanem csak kiadni magatokból, ami bennetek van. Kijelenteni félelem, kertelés nélkül, hogy VAGYOK AMI VAGYOK!
Na ez a szabadság!Most voltam egy tréningen, ami arról szólt, hogyan hallgassunk meg másokat anélkül, hogy a saját nézőpontunkat rájuk akarnánk tukmálni. Nagyon, de nagyon tanulságos volt! Eddig jó hallgatóságnak hittem magam, de ott rájöttem, hogy valójában csak egy okoskodó hülye voltam eddig.

"Aki azt hiszi, hogy tudja, mi a jó a másiknak, a legveszélyesebb ember."
Nisargadatta Maharaj


Nézzetek utána a 12 tiszta kérdésnek! Azóta egészen más dimenzióba helyeződött a csevegés számomra. Ha az ember megfelelően tereli a beszélgetést a megfelelő kérdésekkel, akkor könnyű mindkét fél számára érdekes és tartalmas beszélgetést megvalósítani.

Ismerkedésre fel!

A világ legunalmasabb (és legönámítóbb) érzése az, hogy "mi már mindent tudunk". Nem? Mennyivel jobb már felfedezni a világot! Emlékezzetek rá, milyen gyereknek lenni. Meg arra, hogy mennyire feltölti a lelket, ha meghitten meghallgathatunk valakit anélkül, hogy befolyásolni akarnánk, meg ennek a fordítottja. Ez korán sem az, amikor az ezer éves ismerősökkel a kocsmában filozofálgattok, mert az tényleg rohadtul felszínes és pár perc után lefárasztja az embert. Újra gyereknek érzem magam! Régebben az volt, hogy valahányszor eszembe jutott egy önmegvalósítási ötlet, egyből a kétely gondolatai riasztottak vissza. De most, ha gondolok egy új dologra, beindul a tervezőgyár, hogyan lehetséges azt megvalósítani. Látjátok, itt a különbség a mondásban, hogy aki nem akar megtenni valamit az talál rá kifogást, de aki igen, az meg talál rá módot. Azt hiszem, hogy én eddig nem akartam igazán megvalósítani önmagamat, de most már igen. Mert ilyen a világ egész egyszerűen. Vagy egy kis görcs maradsz, vagy bedobod magad a közösbe az Élet nagy játékában és felvállalsz mindent vagy semmit..
Na mára elég volt a kockulásból.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2021. Január 10. Vasárnap, 10:01:14 #75
tibour

Re:Kockaság

Úgy tűnik, nem beszéltem eddig a legfontosabbról, ami segít nekünk kijönni az elménkből és felülemelkedni a programozottságainkon. Ez nem más, mint az ÉBER JELENLÉT. Angolul ezt mindfulness-nek hívják, és minden olyan gyakorlatot magába foglal, ami arra hivatott, hogy elengedje az elmejátszmáinkat és a jelenre figyeljünk. Az elmében lévő játszmák ugyanis nem valósak, csak emlékek, érzések és képek. Aki túl sokat agyal, az elkezdi túl valóságosnak tekinteni az elmében lévő dolgokat. De, amikor éberek vagyunk, rájövünk, hogy a gondolatok csak gondolatok és nem a valóság. Mostanában olvasom (és legfőképpen: gyakorlom) a következő könyvet, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, aki szeretne felülemelkedni a rossz mintáin. Jon Kabat-Zinn: Bárhová mész, ott vagy.

Akármennyire futurisztikusnak is tűnik ez a jelenlét dolog a mai világban, ez a világ legtermészetesebb dolga. Szóval a felszabaduláshoz semmilyen hardcore tudást nem kell megszerezni, pusztán visszatérni a természetes állapotunkba. Ez az egyik legalábbis, ettől függetlenül persze támogatom azt, hogy tegyük bele magunkat a számunkra kihívást jelentő ámde fontos helyzetekbe, fejlesszük magunkat, csak közben ne felejtsük el a legfontosabbat: legyünk nagyon éberek és figyeljük meg és engedjük el a bennünk lévő mintákat, mert így sokkal gyorsabban tudunk fejlődni.

Az önfejlesztés témához itt egy könyvrészlet azoknak, akik még mindig azon hisztiznek, hogy mitől lettek olyan nyunyellák, amilyenek, hogy ők a környezetük áldozatai és hasonlók...

"A lineáris okozati viszonyban való hit a különféle
magatartások állítólagos „okával” kapcsolatos naiv fel­
tételezésekhez vezet. A népszerű pszichológia például
az ember gyermekkorában keresi a magyarázatul szol­-
gáló „okokat”.

Bizonyos magatartások aktiválódása az illető sze­-
mély jelenlegi pszichológiai alkatának az eredménye,
nem annak, amilyen volt, vagy amilyen esetleg lehe-­
tett a múltban. A gyermekkori bántalmazás például
nem „okoz” bűnözést a jelenben, hanem inkább arról
van szó, hogy ugyanannak a tudatszintnek az energia-­
mezeje, amely a gyermek bántalmazását segítette elő,
most a bűnözőkre jellemző magatartásmód választását
favorizálja.

Az emberi viselkedés megértéséhez a legfontosabb
tényező, amit figyelembe kell vennünk, a személy és a
társadalomban elfoglalt hely domináns tudatszintjének
a hatása. Ezek a tényezők minden másnál nagyobb mér­-
tékben befolyásolják választásainkat és ezek következ­-
ményeit. Az egyén csak belső spirituális növekedéssel
és választása révén tudja meghaladni az érvényre jutó
személyes és közösségi tudatszintet."
David R. Hawkins: Én - Valóság és szubjektivitás


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Oldalak: 1 [2]   Fel
Ugrás:  Copyright: Puafesztivál 2009-2020 / - / Csajozás, személyiségfejlesztés, életstílus már 13ik éve

Preexpertek vagy felfele Fórumrész: csak tagok láthatják
Nem találhatóak hozzászólások.


Aktuális Témák Komoly Szakasz
topic Szexbarát - Fuckbuddy - Mit szól hozzá a mainstream társadalom?
[PÁRKAPCSOLAT - SZERELEM]
Sabre
2021. Január 15. Péntek, 01:41:07
topic Kockaság
[ÖNFEJLESZTÉS - BELSŐ JÁTÉK]
tibour
2021. Január 10. Vasárnap, 10:01:14
topic Tartsunk szünetet!
[PÁRKAPCSOLAT - SZERELEM]
Sabre
2020. Október 05. Hétfő, 23:33:55
topic Hogyan kerekedj felül, és mégis maradj rendes Arc?
[KINCSESLÁDA - CIKKEK]
Jimmi
2020. Augusztus 28. Péntek, 18:01:05
topic PUA tábor -avagy mit várhatsz tőle
[PUA TÁBOR ÉS FESZTIVÁL]
Jimmi
2020. Augusztus 21. Péntek, 16:29:30
topic Insta date helyszínek Budapesten
[PARTYHELYEK, CSAJOZÁSI HELYEK - SARGOLÁS]
metal
2020. Július 15. Szerda, 16:09:16

Facebook Like! Smiley

* Üdv Újra itt!
 
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

* Szavazz!
 • Mennyi pénzt keresel havonta? (Ft, nettó)
 • Pont eltartanak, nincs saját jövedelmem
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont 99 ezer Ft (minimálbér) alatt
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont 99-130 ezer Ft
 • 2 (3%)
 • -
 • Pont 131-200 ezer Ft
 • 8 (15%)
 • -
 • Pont 201-300 ezer Ft
 • 13 (24%)
 • -
 • Pont 301-500 ezer Ft
 • 17 (32%)
 • -
 • Pont 501 ezer -1 millió Ft
 • 9 (16%)
 • -
 • Pont 1 millió Ft felett
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont a megtakarításaimból élek
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont külföldön dolgozom, külön válaszolok
 • 1 (1%)
 • -
 • Összes szavazó: 53
 • Témakör megtekintése

* Új Tagjaink Üdvözlése
Nem találhatóak hozzászólások.

* Legfrissebb OFF Stuff
Milyen kedved van Ma? - Esti kocsmafeeling - Bazi Nagy OFF-Topic írta Sabre
[2021. Január 16. Szombat, 02:50:08]


Mit hallgatsz most éppen? - Napi Zene írta gabesz939
[2020. Szeptember 14. Hétfő, 18:31:14]Calendar
február 2021
vas hét kedd sze csüt pén szo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 [27]
28

Nincsenek naptári események.

* Havi top hsz.ó
Sabre Sabre
5 üzenet
LacHun
4 üzenet
Johnie Walker
3 üzenet
Foxrott
3 üzenet
metal
2 üzenet
Tomme94
1 üzenet

* Nézd meg mire szavazol!
 • Mennyi pénzt keresel havonta? (Ft, nettó)
 • Pont eltartanak, nincs saját jövedelmem
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont 99 ezer Ft (minimálbér) alatt
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont 99-130 ezer Ft
 • 2 (3%)
 • -
 • Pont 131-200 ezer Ft
 • 8 (15%)
 • -
 • Pont 201-300 ezer Ft
 • 13 (24%)
 • -
 • Pont 301-500 ezer Ft
 • 17 (32%)
 • -
 • Pont 501 ezer -1 millió Ft
 • 9 (16%)
 • -
 • Pont 1 millió Ft felett
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont a megtakarításaimból élek
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont külföldön dolgozom, külön válaszolok
 • 1 (1%)
 • -
 • Összes szavazó: 53
 • Témakör megtekintése

* FórumTagsági szintek
Elite - Legjobb, legtapasztaltabb fórumtagjaink
Pua Expert - 90%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad
Pua PreExpert - 70-80%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad, majdnem Expert.
Elegant - 200 hsz. felett, legtöbb jogot élvezi
Special - 100 hsz. felett
Power - 25 hsz felett
Részletesen katt!

Theme Update by Runic Warrior Originally created by m3talc0re
Az oldal 0.444 másodperc alatt készült el 52 lekéréssel. (Pretty URLs adds 0.144s, 27q)

Google visited last this page Ma - 11:27:38