Csernus Imre - A kiút.
Az Intelligens Csajozási Pua Fórum
 
Bővített keresés
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
2020. Május 29. Péntek, 23:43:58
Hírek: Kontakt telefon: +36/20-516-4576
Regisztrálási probléma, megosztani való: akkor kérlek írj az info@puafestival.com címre. Ha új topikot, témát nyitnál a fórumon: Kérdésed van, vagy segítséget kérsz, akkor ezt a topikot (katt!) mindenképp olvasd végig!

FULL Tréningre jönnél: Legközelebbi szabad "Intenzív Barátnőszerzési és Ismerkedési Tréningre": Jelentkezz most! Katt!
Jimmivel itt tudod biztosan felvenni a kapcsolatot:jimmi@puafestival.com.
collapse
Üdvözlünk a PUA fórumon, Intelligens Csajozási Fórum!
Miért érdemes regisztrálni az Intelligens Csajozás Fórumra? 035
Avagy Amit Látogatóként, Vendégként nem láthatsz!

- ISMERKEDŐS, MOTIVÁCIÓS VIDEÓK!
- HALADÓBB FELSZEDÉSI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA
- ONLINE (IWIW, FACEBOOK, MSN) CSAJOZÁS, ISMERKEDÉS
- AZONNAL LETÖLTHETŐ ISMERKEDÉSI, ÖNFEJLESZTŐ KÖNYVEK, ANYAGOK, DVD-k!
- HITEK, TÉVHITEK AZ ISMERKEDÉSBEN, CSAJOZÁSBAN
- DOMINÁNS ALFA FÉRFI
- CSAJOZÓSTÁRS és WINGPARTNERKERESŐ FÓRUMRÉSZ
...
És Még legalább 10 IZGALMAS Fórumrész!
Szeretnéd, hogy meggyőzzünk? Katt!Csajozás Kezdőknek és Haladóknak!Oldalak: [1]   Le
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában Téma Eszközök  
Read 2014. Október 16. Csütörtök, 16:22:21 #0
L. Angelov

Csernus Imre - A kiút.

Ugye említettem, hogy elolvastam az összes Csernus könyvet, és ki is jegyzeteltem, azon az elven, hogy így nem kell újra olvasnom a könyvet/könyveket, hanem csak átolvasom a kijegyzetelt lényeges részeket.

És könyvenként ezeket másolom be ide is, mivel számomra plusz energiát nem igényel, de hátha valakinek hasznos lesz.


A KiútVan egy mondás. Járt utat, járatlanért el ne hagyj! Igaz ez? Véleményem szerint nem. Azt gondolom, hogy a járt úton járni kevés energiát igénylő tevékenységet jelent. És a kis energia befektetés valójában kis sikerélményt jelent. A kis sikerélmény pedig kis önbizalmat ad. A járatlan út ezzel szemben hatalmas megmérettetés. És sok félelemmel jár megoldani ezen az úton bármit. Megoldani pedig csak rengeteg energiával és hittel lehet. Ezért ez ennek megfelelő sikerélményt, önbizalmat és kisugárzást is adhat.


Mind racionálisan, mind érzelmileg vállalják a felelősséget a tetteikért, gondolataikért, érzéseikért, és ha ez fájdalmat okoz önmaguknak vagy a másiknak, akkor következetesen változtatnak. Az ilyen kapcsolatok száma Magyarországon nagyon kevés, véleményem szerint úgy 5% körül mozoghat.

A kifogások gyártásával együtt persze a kudarcok egyre fokozódnak, a sikerélmény egyre kevesebb. Magyarázkodom de mégsem vagyok jobban. Ezért a belső bizonytalanságom is egyre fokozódik.

És akkor szépen lassan, mivel csak vegetálásból élek, megdöglök. És a vége előtt egyre jobban halmozódni fognak az olyan kérdések, hogy mi lett volna akkor ha másképp élem az életem, vagyis mi lett volna akkor ha merek élni. Az ilyen emberek brutális bűntudattal mennek el.

Azóta céltudatosan él, és mindig felteszi magának a kérdést :
Mit szeretnék ? És mit teszek meg érte ?


A búcsú fontos, a szeretet és az elengedés jele. És, hogy utólag ne legyen lelkiismeret-furdalás.

Önbizalmat elérni úgy lehet, hogy szembenézünk a félelmeinkkel, és a félelemmel teli konfliktusainkat úgy oldjuk meg, hogy az ebből származó sikerélményt építsen. Vagyis tudatosan ugrok olyan racionális és érzelmi megmérettetésbe, ami új, ami ismeretlen, amitől félek, teljesen mindegy, hogy öröm vagy fájdalom vár rám. És mindezt csak ma tehetem meg. Tudván azt, hogy mindezt önmagamért teszem.

De vajon hogyan lehetséges azt elérni, hogy az otthonom önmagamban legyen, és mehetek akárhová, akkor is jól érezzem magam ? Hiszen ha önmagamban nem érzem otthon magam, akkor mehetek bárhová, vásárolhatok bármit, a látszólagos béke egy idő után megfog szűnni. Mert valójában önmagamban nem vagyok otthon.

Az elszámolás mindig az adott nap végén történik. Amikor kiderül, hogy tiszta, nyugodt lelkiismerettel tudok-e lefeküdni. Mert eltudok számolni a cselekedeteimmel meg a hitemmel. Hogy a nap végén tudom-e szeretni magam, átgondolva és érezve mindazt, amit aznap rosszként, vagy jóként okoztam magamnak.

Hazudsz magadnak a JELEN NAPON?  A  poklodba kerülsz, ahol ÖNMAGAD miatt fogsz szenvedni.

Szeresd fele barátod, mint önmagadat. Ha ítélkezem a melegek vagy a cigányok vagy akárki felett, akkor vajon hogyan szeretem önmagamat? Mindig önmagamból indulok el. Mit gondol egy ember önmagáról, ha mást így tud utálni? Hogyan értékeli saját magát?

Venni a bátorságot kimondani egy mondatot, kockáztatva azt is, hogy emiatt elítélnek majd az emberek. Nem érdekel. Tudom, hogy ilyenkor megmérettetem magam, de ezt csak olyankor lehet, amikor önmagamban megingathatatlan a hitem. Akik ki mernek mondani bizonyos dolgokat, azok merik vállalni önmagukat olyannak, amilyenek. Nem lennék olyan ember helyében, akinek ez problémát jelent, hogy felvállalja saját magát.

Persze nem kell úgy élni a húszas éveket, hogy közben azzal foglalkozom, hogy mi lesz velem negyvenévesen. De amikor az ember negyven lesz, ott lesz előtte feketén fehéren, amit eddig összerakott az életében. A tükörbe nézés után kifog derülni, ki mennyire tiszteli saját magát. Ez attól függ, ki mennyire volt következetes, és mennyire tanult a hibáiból.

Olyan, hogy monotonitás valójában nem létezik. A most, a mai nap jelenlegi pillanata soha többé nem fog megismétlődni az életemben. Az csak most van, soha többé nem lesz. Ha az életemnek ebbe a jelen pillanatába nem teszek bele mindent, amiben hiszek, vagy nem mondom ki azt, amit érzek, akkor ez a pillanat frusztrált pillanat lesz az életemben.

A rutinszerű élet egyesen úton vezet a szürke, középszerű élet felé. Kis megmérettetés, kis sikerélmény. Mostanában sok serdülővel találkoztam, és a beszélgetéseink során kiderült, hogy a tanulásba 10-20% energiát fektetnek be. Megkérdezem őket, hogy tudják-e hogy mindenki csak annyi sikerélményt érhet el, amennyi energiát beletesz a dologba. 20%-nyi energia ? Tudja, hogy abból csak egy 20%-os pasi születik? Hogy abból csak egy 20%-os kapcsolat lesz ? Egy 20%-os meló? 20%-nyi lové, 20%-nyi ház, 20%-nyi verda. Tudta? Nem tudják …

Nem tanítja meg, hogy először a munka, és csak utána a pihenés meg az élvezet. Hogy fogja megbecsülni a gyerek a dolgokat, ha valaki folyton csak ad, és ad, és ad neki ? Hol marad a megmérettetés, a következetes munka, a teremtés, amiből a sikerélmény és a belső béke származik ?

Amíg valaki él, lélegzik, megvan a két keze és lába, és ép a tudata,bármin változtathat. Bármin. Minden ember életében elérkezik egy pont, a megöregedés pillanata, amikor számba veszi, hogy úristen, mire költöttem eddig a pénzemet, az energiámat,az időmet, a tehetségemet, és vajon mennyi van még hátra az életemből.

Aki önmagához zsugori, az mindig azt mondja, majd megeszem, majd megcsinálom. Csakhogy az idő nem áll meg. Nem vagyunk istenek.

De a jövő nincs itt. Mindig a mai nap döntései fogják befolyásolni a holnapi napomat. De a holnap nincs itt.

Én magam nagyon sokszor átéltem fájdalmas dolgokat. Ezek akkor szűntek meg bennem, amikor elkezdtem vizsgálni önmagam felelősségét a folyamatban. Majd erről mertem hangosan is beszélni.

Fájó seggel hazaballagok, de magamnak azt mondom, nem baj. Holnaptól másképp fogok cselekedni. Másnap reggel aztán ismét bedugom a fejem a homokba, és aznap véletlenül nem történik semmi.

A másik lehetőség, hogy nyugalomból, átgondolva hozok egy döntést, és azt be is tartom. A halkan, higgadtan, nyugodtan kimondott mondatoknak elképesztően nagy az ereje. Békésen kommunikálni csak az az ember tud, aki önmaga csendjében is jól van. Ez a belső béke állapota.

A hibákból rövidebb idő alatt okulhatunk. A sok hiba óhatatlanul szétesést eredményez, és ebből a talpra állás sokkal hosszabb ideig tart. Nézzük csak, hogy működik : megy a szekér, de az illető nem veszi tekintetbe az intő előjeleket, bekövetkezik a hullámvölgy. Ebből összekaparja magát, majd óriási lendülettel megy előre, és újra a csúcsra ér. Megint nem akarja látni, hogy minden csoda három napig tart, majd hopp, újra le. Aztán újra föl. Ha ezt az utat időben ábrázolnám, akkor ez egy nagyon hosszú ideig tartó út lenne. Sokáig tart. És ezt az időt meglehet másképp is élni. Különösen ha megfelelően értékelem az intő jeleket.

Ő pedig minden munkájához úgy áll, hogy élete legjobbját akarja összehozni.

A sikerélményt pedig csak MUNKÁVAL lehet megszerezni. Kitartó, sok, következetes munkával. Nap mint nap. Tehát az önbizalmat fejleszteni csak az adott napon lehet, racionális vagy érzelmi konfliktusokban, tudatosan, odafigyelve. Ha elegendő önbizalmat szeretnék elérni, akkor ezek a megmérettetések mindig újak, ismeretlenek. Félek tőlük, de mégis teszem azt, amiben hiszek, teljesen mindegy, hogy öröm vagy fájdalom vár rám. És mindezt ma a mostani pillanatban. Így lehet önbizalmat szerezni.


A türelem azt jelenti, hogy elfogadom és tiszteletben tartom, a sikerélményhez, a sikeres munkához, munkaszerzéshez, talpra álláshoz megfelelő érési idő szükséges. Megfelelő energia, megfelelő munka. Vér és verejték. A türelmetlen ennek ellenére sietteti a folyamat megélését, ennek következtében görcsös lesz, a görcsölés csökkenti a spontaneitást, csökkenő spontaneitással a hatékonyság csökken, így a kudarcélmények szaporodnak, az önbizalom csökken, és ettől csak még türelmetlenebb lesz.

Ha én vagyok önmagam istene, akkor az istentelenség akkor következik be, ha önmagam törvényeit, ha saját törvényeimet szegem meg.

Járt úton járni? Kis megmérettetés, kevés energia befektetés, kis sikerélmény, kis önbizalom, kis kisugárzás. Szürke, rutinszerű élet. A járatlan út? Kőkemény meló. Rengeteg energia. És persze a hatalmas sikerélmény esélye.

A felelősség nem vállalása a következetlenséggel párosul. Az ilyenek például soha nem tudják beosztani az idejüket. Az utolsó pillanatra hagynak mindent, például egy 15.-ei határidőt kitolnak 16-ára, és az utolsó este ülnek neki. Aztán a halmozódó kudarc elkezdi ledarálni az önbizalmukat.

A belső lelki problémák megoldása nélkül senki nem fogja magát otthon érezni, legyen bárhol a világban. Csak rohanni fog egyik helyről a másikra.

Szerinte egy fajta hazaárulás az is, ha valaki letagadja a nyelvét, letagadja, hogy kitől született, legyen az alkoholista, zsidó, cigány vagy akármi. Ha letagadja, hogy azok milyen nyelvet beszéltek, vagy kik voltak valójában, csak azért, hogy beilleszkedhessen egy közösségbe.

A mai fiatal generáció, egy iránytű nélküli társaság.

Sok – sok labirintusom mindegyikében ott van a bikafej szörnyem, ami legázol, ha nem vagyok résen. Nap mint nap.


Számomra csak a mai nap létezik, mert mindig a mai nap dönti el, hogy milyen lesz a jövőd.
Nem elérhető  
Read 2014. Október 19. Vasárnap, 22:28:21 #1
virgolder

Re:Csernus Imre - A kiút.

Én még csak nemrég vettem meg,sajnos elolvasni még nem volt időm de ami késik az nem múlik!
Addig is vár rám egy ilyen hogy: David J. Schwartz - Újrakezdés
Nem elérhető  
Read 2015. Augusztus 13. Csütörtök, 19:09:25 #2
Brian01

Re:Csernus Imre - A kiút.

Korrekt könyvnek hangzik, csak nem tudom mennyire hiteles Csernus azok után hogy megírta a Nő meg Férfi könyveket és utána volt hogy a nője kidobta..
Nem elérhető  
Read 2015. Augusztus 13. Csütörtök, 19:11:50 #3
Brian01

Re:Csernus Imre - A kiút.

Persze ettől még lehet ez jó könyv, az összefoglaló alapján sokat foglalkozik az önbizalom témakörével ami egy mindig is fejlesztendő terület lesz, szóval lehet mégis korrekt könyv
Nem elérhető  
Read 2017. Október 29. Vasárnap, 09:46:33 #4
Tomme94

Re:Csernus Imre - A kiút.

Már a könyv felénél tartok. Szerintem is elég korrekt könyv, nagyon sok olyan témát boncolgat amiről mi olvasók is tudatában vagyunk, de valahogy mégsem teszünk ellene.

Például a sok információ bevitele (Híradó, Facebook, twitter, index) depressziót okoz. Egyrészt mert ha valahol azt olvasod vagy hallod, hogy bomba robbant a buszmegállóban, akkor nem sokat tudunk tenni ellene.
Másrészt valahányszor végig görgetjük a Facebook hírfolyamot és meglátjuk ezt az ismerőst aki boldog, a másik meg Olaszországban, a harmadik meg Egerben koktélozik. Akkor hajlamosak vagyunk irigykedni, féltékenykedni és hosszútávon nem tesz jót a lelkiállapotnak.


Inkább a szomorú igazság, mint a vidám hazugság!
Nem elérhető  
Oldalak: [1]   Fel
Ugrás:  Copyright: Puafesztivál 2009-2020 / - / Csajozás, személyiségfejlesztés, életstílus már 13ik éve

Preexpertek vagy felfele Fórumrész: csak tagok láthatják
Nem találhatóak hozzászólások.Facebook Like! Smiley

* Üdv Újra itt!
 
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

* Szavazz!
 • Mennyi pénzt keresel havonta? (Ft, nettó)
 • Pont eltartanak, nincs saját jövedelmem
 • 1 (2%)
 • -
 • Pont 99 ezer Ft (minimálbér) alatt
 • 1 (2%)
 • -
 • Pont 99-130 ezer Ft
 • 2 (4%)
 • -
 • Pont 131-200 ezer Ft
 • 7 (17%)
 • -
 • Pont 201-300 ezer Ft
 • 11 (26%)
 • -
 • Pont 301-500 ezer Ft
 • 11 (26%)
 • -
 • Pont 501 ezer -1 millió Ft
 • 7 (17%)
 • -
 • Pont 1 millió Ft felett
 • 1 (2%)
 • -
 • Pont a megtakarításaimból élek
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont külföldön dolgozom, külön válaszolok
 • 0 (0%)
 • -
 • Összes szavazó: 41
 • Témakör megtekintése

* Új Tagjaink Üdvözlése
Nem találhatóak hozzászólások.

* Legfrissebb OFF Stuff
Milyen kedved van Ma? - Esti kocsmafeeling - Bazi Nagy OFF-Topic írta Sabre
[2020. Május 14. Csütörtök, 23:13:06]


Mit hallgatsz most éppen? - Napi Zene írta Sabre
[2020. Április 28. Kedd, 12:24:49]Calendar
május 2020
vas hét kedd sze csüt pén szo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 [29] 30
31


* Havi top hsz.ó
Sabre Sabre
8 üzenet
Jimmi Jimmi
4 üzenet
SWEETBOY
4 üzenet
rboy81
1 üzenet
gabesz939
1 üzenet
Fenrir Fenrir
1 üzenet
Tapirusz Tapirusz
1 üzenet
angelcica
1 üzenet
Szabee Szabee
1 üzenet

* Nézd meg mire szavazol!
 • hány gyereked fog születni? szerinted?
 • Pont Egy sem
 • 14 (19%)
 • -
 • Pont Egy
 • 7 (9%)
 • -
 • Pont Kettő
 • 28 (39%)
 • -
 • Pont Három
 • 15 (21%)
 • -
 • Pont Négy vagy több
 • 7 (9%)
 • -
 • Összes szavazó: 71
 • Témakör megtekintése

* FórumTagsági szintek
Elite - Legjobb, legtapasztaltabb fórumtagjaink
Pua Expert - 90%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad
Pua PreExpert - 70-80%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad, majdnem Expert.
Elegant - 200 hsz. felett, legtöbb jogot élvezi
Special - 100 hsz. felett
Power - 25 hsz felett
Részletesen katt!

Theme Update by Runic Warrior Originally created by m3talc0re
Az oldal 0.264 másodperc alatt készült el 51 lekéréssel. (Pretty URLs adds 0.114s, 26q)

Google visited last this page Ma - 22:48:02