Szexbarát - Fuckbuddy - Mit szól hozzá a mainstream társadalom?
Az Intelligens Csajozási Pua Fórum
2021. Szeptember 18. Szombat, 20:10:36 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Kontakt telefon: +36/20-516-4576
Regisztrálási probléma, megosztani való: akkor kérlek írj az info@puafestival.com címre. Ha új topikot, témát nyitnál a fórumon: Kérdésed van, vagy segítséget kérsz, akkor ezt a topikot (katt!) mindenképp olvasd végig!

FULL Tréningre jönnél: Legközelebbi szabad "Intenzív Barátnőszerzési és Ismerkedési Tréningre": Jelentkezz most! Katt!
Jimmivel itt tudod biztosan felvenni a kapcsolatot:jimmi@puafestival.com.
 
   Főoldal   Tréningek Anyagok Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
collapse
Üdvözlünk a PUA fórumon, Intelligens Csajozási Fórum!
Miért érdemes regisztrálni az Intelligens Csajozás Fórumra? 035
Avagy Amit Látogatóként, Vendégként nem láthatsz!

- ISMERKEDŐS, MOTIVÁCIÓS VIDEÓK!
- HALADÓBB FELSZEDÉSI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA
- ONLINE (IWIW, FACEBOOK, MSN) CSAJOZÁS, ISMERKEDÉS
- AZONNAL LETÖLTHETŐ ISMERKEDÉSI, ÖNFEJLESZTŐ KÖNYVEK, ANYAGOK, DVD-k!
- HITEK, TÉVHITEK AZ ISMERKEDÉSBEN, CSAJOZÁSBAN
- DOMINÁNS ALFA FÉRFI
- CSAJOZÓSTÁRS és WINGPARTNERKERESŐ FÓRUMRÉSZ
...
És Még legalább 10 IZGALMAS Fórumrész!
Szeretnéd, hogy meggyőzzünk? Katt!Csajozás Kezdőknek és Haladóknak!Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szexbarát - Fuckbuddy - Mit szól hozzá a mainstream társadalom?  (Megtekintve 17862 alkalommal) Bookmark and Share
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
8: Array to string conversion
Fájl: /home/ferfikom/public_html/puafestival.com/forum/Sources/Subs.php
Sor: 2407
Jimmi
Coacher
Férfi Tréner
Hero
******

Segített (Karma): +1243/-97
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 13 876


Jimmi H.


WWW
« Dátum: 2010. Szeptember 03. Péntek, 04:26:23 »

Legyen fuckbuddy, vagy ne legyen?Szexbarátság: egyre népszerűbb a kötődés nélküli kapcsolat

Az egyéjszakás kalandok mellett a fiatalok egyre gyakrabban kötnek úgynevezett "szexbarátságokat", amelyek elköteleződés nélküli laza kapcsolatot tesznek lehetővé. A szexbarátság több mint barátság, de kevesebb, mint szeretői kapcsolat, és olyan intim elemek is jelen vannak, mint a csókolózás.

A szexbarátság látszólag kényelmes félmegoldás mindkét félnek: a férfiaknak "könnyen jött szex", a nőknek pedig "esetleges jövőbeni elköteleződés". A férfiak részéről teljesen egyértelmű, miért választják ezt a kapcsolati formát: rendszeres szexhez jutnak, miközben nem kell sok energiát befektetniük a kapcsolatba. A nőknek általában más motivációi vannak: van, aki a figyelmet keresi, mások pedig csak szexuális szükségleteiket szeretnék kielégíteni.

Érzelmi indítékok

Tóth Emese szexológus szerint nem létezik olyan kapcsolat, amiben nincs érzelem. Már egy pillantást sem lehet venni a másikra anélkül, hogy abban ne lenne bizonyos fokú érzelmi töltés, egy hosszabb távú kapcsolatban meg még inkább, akkor is, ha csak laza kötöttségű szexbarátságról van szó. - "A szexkapcsolatokban is van bizonyos fokú érzelem, de nem terveznek sem rövid, sem hosszú távon. Nem folynak bele egymás életébe, teljességgel problémamentes az együttlét, kényelmes, és pihentető, nem jelennek meg egymás napi gondjai. Azért nem lehet teljesen érzelem-mentes egy ilyen kapcsolódási forma, mert a testünk, lelkünk és a szellemünk nem válnak el élesen egymástól. Viszont a szexbarátságban mindenképpen előnynek érezhetik azt a fiatalok, hogy nem terhelődnek le lelkileg, nem kell egymás problémáival foglalkozni."

Persze a szexbarátság nyitott abból a szempontból is, hogy mi sül ki belőle. Ha megjelennek a komolyabb érzelmek, és csak egyik részről, akkor valószínűleg szétválnak az útjaik, ha mindkét részről, akkor akár még házasság is lehet belőle. De eredetileg nem ennek indul, nem ez a célja, amivel már a kapcsolat kezdetekor mindkét fél tisztában van. "Ha egy ilyen kapcsolatok előbb-utóbb megterhelődnek magánügyi dolgokkal, először örömmel, később bánattal, akkor már nem lesz felhőtlen, átalakul a kapcsolat. Ilyenkor vagy szétválnak, vagy együtt maradnak, ez attól függ, szeretnének-e egy komolyabb szintre lépni mind a ketten" - mondta el lapunknak a szakértő.

Félnek a fiatalok a hagyományos randizástól?

Egyes vélemények szerint a fiatalokat elbizonytalanítja a hagyományos randizás, mert megijeszti őket az ezzel járó nyomás. Tóth Emese szexológus szerint azonban a szexbarátság nem azért népszerű manapság, mert a fiatalok félnének a hagyományos randitól. "Nem félnek a fiatalok a hagyományos randitól, csak megváltozott a világ. A régi randi szigorú forgatókönyv szerint zajlott, nincs már gardedám, szabad az élet, a keretek kitágultak, megértőbb lett az ember, a szexuális kalandozás már nem számít szégyenteljes viselkedésnek. Viszont az emberek féltik a magánéletüket, ami nem elítélhető, hiszen miért ne féltenék."

Szabályok nélkül nem megy

A szexbarátságban vannak bizonyos szabályok, melyekkel mindkét fél tisztában van. Az egyik ilyen, hogy nem tartoznak egymásnak sem elszámolással, sem hűséggel, sem szabadidővel, sem figyelemmel. Abban az órában, míg együtt vannak, természetesen megpróbálják magukat a lehető legjobban érezni, és kielégíteni egymás vágyait, de ezek csak a pillanatnak szólnak.

Nincs helye a taktikázásnak. A kapcsolat lényege az őszinteség, a lazaság, a felszabadult, gond nélküli együttlét. Ha bármelyik fél érzelmileg mélyebben belevonódik a kapcsolatba, akkor felütheti a fejét a féltékenység, az elvárások, és elképzelhető, hogy megjelenik a taktikázás. Ám ez ebben a kapcsolati formában nem járható út, ha valamelyik többet szeretne, mint hosszútávú szexkapcsolatot, azt is őszintén meg kell beszélni.

Előnyök: érzelmi szabadság, stresszmentesség

A szexbarátságnak számos "előnye" van, már ha valakinek fontos az ilyesfajta érzelmi szabadság. A felelősségvállalás mellőzése mellett - ami főleg a férfiaknak lehet csábító - nem kell kötődni senkihez, megadatik a lehetőség, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül léphessenek kapcsolatba másokkal, nem kell róla beszámolni senkinek. Nem kell elszámolni a szabadidővel, és el lehet kerülni azt a fajta stresszt, ami arról szól, hogy vajon tetszem-e a másiknak, akivel randizom, vagy sem. Nem kell a kapcsolatért dolgozni, épp csak annyi dolga van mindenkinek, hogy kiélvezze az előnyöket.

Ezekre a kapcsolatokra jellemző, hogy a szexbarátok ugyanúgy eljárnak moziba, koncertekre, vagy közös társasággal szórakozni, mintha csak barátok lennének, csak még ezek felett szexelnek is. Egyszerre több szexbarát is megengedhető, éppen ezért nincs szó romantikus érzelmekről, ez a kapcsolati forma több mint barátság, de kevesebb mint egy szeretői kapcsolat, a szerelemtől pedig nagyon messze áll.

A szexbarátságnak meg van az az előnye is az egyéjszakás kapcsolatokkal szemben, hogy a feleknek nem egy idegennel kell szexelniük, természetes módon adhatják magukat, ráadásul nincs akkora kockázata annak, hogy elkapnak valamiféle betegséget a másiktól, mintha egy vadidegennel bújnának ágyba.

Nem fenékig tejfel

Bár sok előnye lehet, hogy nem egy vadidegennel kell szexuális kapcsolatba bonyolódni, azonban soha nem lehet tudni, hogy milyen következményekkel jár az, ha a barátok átlépnek egy határt. A szex megjelenésével megváltozhat minden, felbukkanhatnak olyan elvárások, amelyek egy hagyományos barátságban szóba sem jöhetnek, és lehet, hogy a végén a felek elveszítenek egy jóbarátot. Ezért érdemes mindenkinek megfontolni, hogy mit nyerhet/veszíthet egy ilyen kapcsolattal, illetve nagyfokú önismerettel kell rendelkezni: távol tudja-e tartani magát érzelmileg akkor is a másiktól, ha fizikailag közel engedte magához.

Az egyéjszakás kalandokba bonyolódó lányokat általában elítéli a társadalom, míg a szexbarátság esetén ez nincs így. Azonban a lányok nem feltétlenül büszkék erre a kapcsolatra. A nők kötődésre vágynak, a szexbarátság ezzel szemben azt is jelezheti, hogy nem alkalmasak barátnőnek. Gyakran érzik úgy, hogy kihasználják őket, még akkor is, ha az elején ők maguk szerettek volna egy a laza kapcsolatot. Érdekes módon a nők mellett a férfiak is gyakran csalódnak vagy érzik zavarban, illetve kihasználva magukat.

Nem új dologról van szó

A szexológusok szerint mindig is léteztek olyan barátságok, ahol a felek például vigasztalásból feküdtek le egymással. Szexbarátságban általában a húszas éveikben járó szinglik élnek, az idősebbekre ez már nem jellemző. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az emberek annyira megváltoztak, hogy már nem akarnak hosszabb távra, akár egy életre elköteleződni. Mivel a házasság időpontja egyre későbbre tolódik, a szexbarátságok segítenek kitölteni azt az időszakot, amíg az illető érzelmileg és anyagilag eljut odáig, hogy képes elkötelezni magát.


Forrás:
http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/szex/20100901-kapcsolat-kotodes-nelkul-egyre-nepszerubb-a-szexbaratsag.html
Naplózva

"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
jomagam2
Pua PreExpert User
Special User
****

Segített (Karma): +28/-3
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 164« Válasz #1 Dátum: 2010. Szeptember 03. Péntek, 22:16:51 »

A mainstreem társadalom benyelheti tövig. Cheesy
Naplózva

,,Jól pofán veri a nőt, a vidéki maaaan." Cheesy
Question
Special User
***

Segített (Karma): +19/-1
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 151« Válasz #2 Dátum: 2010. Szeptember 03. Péntek, 22:21:05 »

Jól mondod, papa!  welcome
Naplózva
Jimmi
Coacher
Férfi Tréner
Hero
******

Segített (Karma): +1243/-97
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 13 876


Jimmi H.


WWW
« Válasz #3 Dátum: 2010. Szeptember 03. Péntek, 23:29:23 »

Rövidebben? Cool

Srácok, ez így édeskevés...
Naplózva

"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
magnifico
Power User
***

Segített (Karma): +8/-2
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 73


« Válasz #4 Dátum: 2010. Szeptember 04. Szombat, 14:22:34 »

A mainstreem társadalom benyelheti tövig. Cheesy
Csatlakozom! Cheesy
Amúgy meg a fiatalabb része a társadalomnak, és aki az idősebbek közül nem begyepesedett agyú álszent idióta az támogatja.
Naplózva
Jimmi
Coacher
Férfi Tréner
Hero
******

Segített (Karma): +1243/-97
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 13 876


Jimmi H.


WWW
« Válasz #5 Dátum: 2010. Szeptember 04. Szombat, 18:07:40 »

Szeretném ha felhoznátok érvet, ellenérvet...
Naplózva

"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Robi366
Hero
*****

Segített (Karma): +157/-233
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 1 201WWW
« Válasz #6 Dátum: 2010. Szeptember 05. Vasárnap, 15:23:03 »

a nagyon komoly párkapcsolatot leginkább az AFCS-k igénylik, hogy legyen egy fix csaj akit magukhoz láncolhatnak akár néha kicsit erőszakos eszközökkel ( pl házasság  Grin-Vigyorog ) vagy olyan emberek mennek bele még komoly párkapcsolatba akik kicsit kezdenek ellustulni és nem akarnak még a mindennapi hajtás mellett még a női marhaságok miatt kínlódni hogy most "szeret-nem szeret" hanem legyen egy fix csaj akit elővehetnek az ágyalól ( felfújható vagy igazi az már részlet kérdés  Grin-Vigyorog ) vagy egyesek még fejben a rabszolga tartó társadalomban élnek ( -hé asszony ! a söröm nem fog a hűtőből a kezemig magától elsétálni ! ) és ezek még csak azok a helyzetek voltak ahol hellyel közzel a férfi viseli a nadrágot és nem pedig a csaj. Női szemszögből sok csajba belenevelték a szőke királyfi meséjét és nem igazán ébrednek fel a mátrixból. bár vannak csajok akik korán kiélik magukat néhány év alatt aztán átmennek fixre mert azért valami céljuk is legyen az életben ( gyerekgyártás ) és mai világban nem nehéz találniuk valakit aki szives örömest felneveli a kicsi zabigyereküket akinek néha nem is biztosan tudni hogy ki az apukája  Grin-Vigyorog , vagy miután már a 3. férjet is kéjesen elfogyasztották már nem tudják hogy mit akarnak

szóval ez komplikált téma és a csűrés csavarás az mindig megy, főleg hogy egyre kevésbé vannak szabályok.
Naplózva

---==> A rosszlányoktól vagyok ilyen rosszfiú ! <==---


Jimmi
Coacher
Férfi Tréner
Hero
******

Segített (Karma): +1243/-97
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 13 876


Jimmi H.


WWW
« Válasz #7 Dátum: 2010. Szeptember 05. Vasárnap, 20:34:41 »

a nagyon komoly párkapcsolatot leginkább az AFCS-k igénylik, hogy legyen egy fix csaj akit magukhoz láncolhatnak akár néha kicsit erőszakos eszközökkel ( pl házasság  Grin-Vigyorog ) vagy olyan emberek mennek bele még komoly párkapcsolatba akik kicsit kezdenek ellustulni és nem akarnak még a mindennapi hajtás mellett még a női marhaságok miatt kínlódni hogy most "szeret-nem szeret" hanem legyen egy fix csaj akit elővehetnek az ágyalól

Nem értek egyet, az hogy kezd elszexbarátoskodni
a társadalom, az nem azt jelenti, hogy az igazi
férfiak ne akarnának fix kapcsolatot, házasságot.

Sőt épp ellenkezőleg, a Férfi igényli a stabil
hátteret maga körül.
Naplózva

"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Question
Special User
***

Segített (Karma): +19/-1
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 151« Válasz #8 Dátum: 2010. Szeptember 06. Hétfő, 11:42:05 »

Én se értek egyet Robival, egy idő után normális esetben szerintem egy monogám kapcsolat, majd házasság a cél. Mivel elég fiatal vagyok, nekem még nem ez áll a középpontban, de pár év múlva nagy valószínűséggel ezt fogom keresni, főleg, hogy gyereket is akarok majd (jó, azért ez elég messze van még... Grin-Vigyorog).

Viszont a cikk úgy állítja be a szexkapcsolatokat, mintha a nő rosszul jönne ki belőle - a szerzőnek az a kerete, hogy a nő adja a szexet a férfinak, ami eléggé elhibázott elképzelés.

Hogy igényli-e egy igazi férfi a stabil hátteret maga körül? Ebben nem vagyok olyan biztos. Lehet, hogy igényli, de nincs rá szüksége.
Naplózva
Jimmi
Coacher
Férfi Tréner
Hero
******

Segített (Karma): +1243/-97
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 13 876


Jimmi H.


WWW
« Válasz #9 Dátum: 2010. Szeptember 06. Hétfő, 19:39:10 »

Question: nézz meg bármelyik nagy férfit, aki
sokra vitte... tudsz olyat, aki mögött nem volt
egy nő, egy hitves?

Ha igen, egyből mondok 100 másikat, aki mögött ott volt!

Másik: az hogy van szexbarátod, az kizárja azt, hogy
monogám légy?
Naplózva

"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
JhonnyB
Elite User
Elegant User
******

Segített (Karma): +202/-1
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 464« Válasz #10 Dátum: 2010. Szeptember 07. Kedd, 19:47:24 »

Emberét válogatja ki miben hisz és kinek mire van szüksége.

Van aki megnősül, utódokat nemz, de ugyan úgy ledönti
bármelyik útjába kerülő csajt, ha lehetőség adódik rá, mert ő ezt
az élet filozófiát követi és ezt konkrétan világosan be is vallja a
barátainak.

Akinek pedig több érzelemre van szüksége, mert neki ez kell
a teljes élethez és boldogságához az nyilván egy
egy stabil kapcsolatot keres.

Persze mindkét változatnak 1000 000 féle alváltozata létezik,
de Én egyiket sem  ítélném el. Mindenkinek szuverén joga eldönteni
mit kezd az életével.

Ahány ember annyiféle világnézet. 

Aki érzelmes típus az nyilván nem fog szexbarátokat tartani, mert
abban a kapcsolatban semmi helye a romantikának és egyéb
érzelmi töltetű dolgoknak, különben ott lesz vége az egész
szexbarátságnak. 

Viszont annak az embernek minden elismerésem, legyen az
nő vagy férfi: aki totálisan képben van azzal, hogy neki milyen
kapcsoltra van szüksége és bármennyire is lesz szerelmes egy
szexbarátba, ha neki érzelmi kapcsolatra van szüksége nem
futkározik felesleges köröket a szexbarát után.

Ismerek olyat is, aki nagyon díjazta a szexbarát kapcsolatokat,
de az idő múlásával - mindenki megöregszik egyszer - csak pislog
nagyokat, mert nincs normális kapcsolata és bizony csak jó lenne
most egy komoly társ idősebb korára. Komoly társat kicsapongó
életmóddal megtartani nem nagyon lehet.

Továbbá a férfiaknak és nőknek nem ugyanaz az IMAGE-ük
lesz szexbarát kapcsolatok esetén. Ha egy nőnek több
palija van az a társadalom szemében egyszerűen csak egy k.rva,
de ha ugyan ezt egy férfi csinálja az egyszerűen csak férfi.
Naplózva
Jimmi
Coacher
Férfi Tréner
Hero
******

Segített (Karma): +1243/-97
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hungary Hungary

Hozzászólások: 13 876


Jimmi H.


WWW
« Válasz #11 Dátum: 2011. Február 19. Szombat, 19:46:30 »

Csak Szexre Kellesz c. film! Most van premieren!
Nézzétek meg!

Tudtátok, hogy a munkacíme: FuckBudy volt?
Csak így szimplán?
Naplózva

"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576