Önállósodás - szüleiddel laksz még?
Az Intelligens Csajozási Pua Fórum
 
Bővített keresés
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
2021. Január 16. Szombat, 09:24:44
Hírek: Kontakt telefon: +36/20-516-4576
Regisztrálási probléma, megosztani való: akkor kérlek írj az info@puafestival.com címre. Ha új topikot, témát nyitnál a fórumon: Kérdésed van, vagy segítséget kérsz, akkor ezt a topikot (katt!) mindenképp olvasd végig!

FULL Tréningre jönnél: Legközelebbi szabad "Intenzív Barátnőszerzési és Ismerkedési Tréningre": Jelentkezz most! Katt!
Jimmivel itt tudod biztosan felvenni a kapcsolatot:jimmi@puafestival.com.
collapse
Üdvözlünk a PUA fórumon, Intelligens Csajozási Fórum!
Miért érdemes regisztrálni az Intelligens Csajozás Fórumra? 035
Avagy Amit Látogatóként, Vendégként nem láthatsz!

- ISMERKEDŐS, MOTIVÁCIÓS VIDEÓK!
- HALADÓBB FELSZEDÉSI PROBLÉMÁK KITÁRGYALÁSA
- ONLINE (IWIW, FACEBOOK, MSN) CSAJOZÁS, ISMERKEDÉS
- AZONNAL LETÖLTHETŐ ISMERKEDÉSI, ÖNFEJLESZTŐ KÖNYVEK, ANYAGOK, DVD-k!
- HITEK, TÉVHITEK AZ ISMERKEDÉSBEN, CSAJOZÁSBAN
- DOMINÁNS ALFA FÉRFI
- CSAJOZÓSTÁRS és WINGPARTNERKERESŐ FÓRUMRÉSZ
...
És Még legalább 10 IZGALMAS Fórumrész!
Szeretnéd, hogy meggyőzzünk? Katt!Csajozás Kezdőknek és Haladóknak!Oldalak: [1]   Le
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában Téma Eszközök  
Read 2014. November 19. Szerda, 20:12:19 #0
Jimmi

Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Írtam korábban, hogy nem vagy férfi 22 éves kor felett, ha a szüleiddel laksz még.

Ok. Ez nem törvényszerű. De az esetek többségében sajnos ez a helyzet. Lehet okolni a szüleid, a társadalmat, a pornót, az internetet felhozni mentségnek. Azt, hogy más világot élünk. Ez makroszinten így van. Viszont mikroszinten? Azért vagy itt ezen a fórumon, hogy fejleszd magad. Ugye? Akkor légy karakán, férfi, és válj külön a szüleidtől.

Véleményeket várok! Kíváncsi vagyok.

Pár dolog statisztikával alátámasztva, ha már meg kell támasztani érvekkel, egy friss index cikk:

Továbbra is a szülői házban él a 19-29 éves városi fiatalok több mint 60 százaléka. Az önállósodás egyik kézenfekvő útjának tűnő albérletet, önálló bérleményt ötödük választotta. Többségében kettesével vesznek ki egy lakást, amelyért átlagosan 29 ezer forint bérleti díjat fizetnek fejenként. Rezsivel együtt 53 ezer forintra van szükség havonta az önállósodás első lépéshez.

A K&H pályakezdők jóléti indexének felmérései szerint nem nőtt a fiatalok önállósodási kedve a jelentősen lecsökkent, már 5 százalék alatti THM mellett elérhető lakáshitelek ellenére sem. A 19-29 éves városi fiatalok 62 százaléka még a szüleivel él. A családdal együtt élő fiatalok ötödének fontos csak, hogy önálló háztartásba költözzenek, negyedük nem tervez még önálló háztartást. A költözés legvalószínűbb forgatókönyve az albérlet, jelenleg a fiatalok 18 százaléka él valamilyen önálló bérleményben.

Az önállósodás – a szülőktől való elköltözés – a fiatal nőkre jobban jellemző, az albérletben élők kétharmada ugyanis nő. Természetesen az egyetem befejezése is jelentős változást hoz az önálló lakásba költözésben, 25 év alatt a fiataloknak csak 13 százaléka lakik albérletben, 26 év felett ez az arány a duplájára nő. Ugyanez az arány igaz Budapest és a vidéki városok esetén is, a fővárosban élő fiatalok 27 százaléka említi az albérletet, míg vidéken ez csak 13 százalék.

A bérelt lakást jellemzően – a válaszadók több mint fele – ketten veszik ki, a bérleményben egyedül mindössze 8 százalékuk él. „Az önálló élet kezdésének fontos lépcsője a szülőktől való elköltözés. A jelenleg albérletben lakó fiatalok közül a lakásvásárlást tervezők több mint fele mondta azt, hogy ezt főleg hitelből tervezi.Az ő vélekedésük reálisabb piacismeretet feltételez, mint azoké, akik sosem laktak albérletben. Utóbbiak körében a lakásvásárlást tervezőknek mindössze negyede gondolja úgy, hogy hitelre szüksége lesz saját lakás vásárlásához” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató helyettese.

Amikor albérletről beszélünk, a fiatalok közel 90 százalékánál ez azt jelenti, hogy egy lakást bérelnek, és a lakás tulajdonosa nem lakik velük együtt. Az átlagos bérleti díj 29.000 forint egy főre számolva, rezsivel együtt ez az összeg 53.000 forint. Ha már elköltöztek a szülőktől, akkor a fiatalok többsége – 72 százalék – teljes mértékben maga fizeti a lakásbérlés minden költségét.

Forrás: index.hu/gazdasag/2014/11/19/havi_53_000_es_megszabadulhatsz_a_szuleidtol/


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 20:26:22 #1
Matthew

Re:Önállósodás

Teljesen egyetértek. 23 vagyok, és még fél, vagy 1 évig itthon kell laknom. Lehet személyiségfüggő a dolog, de szerintem kurv@ sz@r. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy "legalább kiszolgálnak itthon." Engem pont az önállótlanság miatt zavar.

Amikor ezekre a külföldi melókra megyek nyáron, akkor általában ad szállást a cég (de volt, hogy azt is magamnak kellett keresni), de ennyi, minden mást önállóan kell megoldanom. Ezek az időszakok életem csúcspontjai, nekem brutális lendületet ad, hogy teljesen magamra vagyok utalva. Sok ember valamiért fél ettől, engem viszont ez lázba hoz.

A logisztikai helyzeten rettentő sokat ront, hogy kerülgetni kell a szülőket, főleg, ha nem 8 szobás, 200 négyzetméteres villában lakik valaki.

Az biztos ha jövőre Pestre költözöm olyan helyet nézek ki, ami könnyen megközelíthető a szórakozóhelyekről és a belvárosból.
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 20:36:09 #2
Jimmi

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Igen. És az elég sokat mondó, hogy a fiatal nők sokkal önállóbak. Felnőttebbek? Erősebbek, mint a férfiak? A férfiak elsatnyultak?

A nők 2/3-a lakik külön. A férfiak 1/3-a. kb. Érdekes.


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 21:43:06 #3
Kezdő

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

21 voltam mikor először elköltöztem.Közös albérletbe. Technikum után rögtön dolgozni kezdtem, elég rosszul állt családom anyagilag. Fel se merült hogy egyetemre menjek, esélytelennek láttam.
Aztán 1 év múlva visszaköltöztem, 3-4 hónapig voltam munkanélküli, de ismét éreztem hogy nem frankó, főleg hogy belekóstoltam a szabad életbe. Ezután költöztem Pestre ahol egyedül éltem. És tényleg akkor ahogy én magamnak kellett mindent elintézni, nem szóltak bele, úgy oldottam meg ahogy én akartam, adta a sikerélményeket és önbizalmat. Egy gebasz volt, technikusként 130-140 et kerestem, amiből 80 elment az albérletre rezsire.A maradékból nem nagyon lehetett komoly terveket szőni. másfél évig éltem így. Szép időszak volt!  Smiley
Most megint haverokkal lakom, így csak 30 egy hónapra, jut is marad is. De látom azt hogy jönni fog megint majd egy pillanat mikor soknak érzem a közös életet és lépnem kell.
Egy biztos, hatalmas előrelépés egy fiatal életében hogy megtanuljon önállóan élni. Szerintem nagyon fontos. Aztán hogy ki milyen indokból teszi vagy sem, embere válogatja.
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 22:06:34 #4
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Szerintem felesleges és felelőtlen dolog ilyesmire sarkallni az embereket, hogy hitelből meg erőn felül próbáljanak lakást venni meg albérletet fizetni. Megkockáztatom, hogy értelmesebb dolog, ha van rá lehetőség, még egy pár évig munka mellett is otthon lakni és a lehető legtöbb pénzt félre tenni, lakáskasszába befizetni. Ha már itt tartunk, inkább a lakáskasszákat meg a különféle, bárki számára bizonyos feltételekkel elérhető állami támogatásokat kellene reklámozni, nem azt, hogy erőn felül felesleges költségekbe verjék magukat a fiatalok, "önálló és felelős élet" meg "légy férfi" címszavakkal, ebben az amúgy is szívszorító gazdasági helyzetben. Amúgy meg otthon is törekedhet az ember az önálló életre, hogy mondjuk magának mos, takarít, akár kertet művel, segít a háztartásban, ilyesmi. Egyébként én külön lakok tőlük, de az ő lakásukban, mielőtt valaki megkérdezi, tehát viszonylag önállósodtam már. Smiley Kb. 14 éves korom után egyre jobban utáltam velük lakni, ennek mondjuk sok oka volt.
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 22:22:10 #5
linuxguru

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Én pont 22 vagyok és idén terveztem ezt az albérletes dolgot.
Végűl is nem lett belőle semmi mert ugye valamennyi tőke azért kell legyen az embernek az induláshoz.
Szóval az ok amiért még mindig a szülői házban lakom az az, hogy nem gyűjtöttem elegendő pénzt össze rá, szüleim nem tudtak támogatni és ez van.
Kezdésként úgy hiszem kellene vagy 100.000 forint, de még több is főleg így, hogy tiszta idegenbe megyek oda egy idegen országból. Egy kicsit ijesztő.
Ja és van még 1, ok ez pedig a sütés-főzéstől való félelem. Elég érdekes szituációban találnám magam mikor már azt eszek amit készítek, mert ameddig anyuci elvégzi helyettem ezt a melót addig nincs probléma, csak mikor nincs kire számítani ott kezdődik a fejtörés. Így ni:  017
De akárhogy is csak kipróbálom jövőre ezt az önállósodásosdit.

Egyébként más is ennyire fél az éhen dögléstől vagy csak én vagyok ennyire nyám-nyám picsa, hogy a hasunk az első és aztán jön a többi dolog?
Gondolom másnak is fejtörést okoz ez a téma, mi a helyes mindset erre?
 Cheesy


///"She won't sleep with you, until she knows you, she won't know you, until she experiences you, she won't experience you, until she reacts to you, and she won't react to you, until you set the rhythm of the interaction."
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 22:34:45 #6
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Hát pl. kezdetnek egy pár egyszerű dolgot sütés-főzés kapcsán nagyon gyorsan el tudsz lesni és meg tudsz kérdezni mondjuk anyukádtól. Használd ki az időt amíg otthon vagy, ilyen téren! Aztán szépen lehet haladni meg fejlődni meg segíteni is neki. Mikor egyedül laksz, és valami már jobban megy és nincs sok időd akkor csinálhatsz egyszerre kaját 2-3-4 napra is. Kell néhány jó edény nyilván, ott kezdődik az egész, eléggé meg tudja könnyíteni a dolgunkat. Meg 1-2 jó szakácskönyv se árt, bár arra ott van a net is manapság. Meg persze lehet olcsón egész jó kaját is rendelni sok helyről, ha végképp nincs időd és kedved magadnak csinálni, ez persze lakhelytől is függ, hogy mik a lehetőségek e téren. Így hirtelen ennyi jut eszembe ezzel kapcsolatban.

Igen. És az elég sokat mondó, hogy a fiatal nők sokkal önállóbak. Felnőttebbek? Erősebbek, mint a férfiak? A férfiak elsatnyultak?

A nők 2/3-a lakik külön. A férfiak 1/3-a. kb. Érdekes.
Na most ez lehet, hogy elmélkedés, de véleményem szerint az egyik oka ennek az lehet, hogy ha egy nő elkezd ismerkedni, és "elfogyaszt" mondjuk évente akár csak 2-3 pasit, akkor már mindnyájan tudjuk, hogy minek nézhetik meg mit kaphat a szüleitől. Vagyis nem tudom, de szerintem kicsit félnek ettől, saját kéglibe meg nyilván jóval kevésbé gáz akár egy estére is pasit felvinni. A másik legalább ilyen jelentős ok pedig az, hogy a lányok egyszerűen alapból háziasabbak, és valóban önállóbbak, sokan kislány koruktól mindenben segítenek az anyjuknak a háztartásban. A fiúknál ez kevésbé jellemző, ezért jobban is félnek sokkal az önállósodástól. Nem felnőttség meg elsatnyulás kérdése ez, hanem hogy még valamilyen szinten, bár egyre kevésbé, de őrizzük azt a hagyományos vagy klasszikus értékrendet, hogy a nő vezeti a háztartást, hiszen a szüleink, nagyszüleink sokkal inkább ebben nőttek fel és többségükben húszas éveik elején vagy még korábban házasodtak is és ezért apáinknak nem is volt soha szüksége önálló háztartásban laknia. Mi meg szerintem többnyire ezt láttuk, ebben nőttünk fel, hogy fater az automata mosógépet se tudja használni, nemhogy vasalni vagy egy gombot felvarrni. Főzésről meg végképp ne is beszéljünk. Cheesy
Nem elérhető  
Read 2014. November 19. Szerda, 23:53:12 #7
Carlo_

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Megkockáztatom, hogy értelmesebb dolog, ha van rá lehetőség, még egy pár évig munka mellett is otthon lakni és a lehető legtöbb pénzt félre tenni, lakáskasszába befizetni.

Ez valóban hasznos dolog, előrelátásra és tervszerűségre vall.
Van egy másik megközelítés is: még ha többletköltséggel is jár, de bevállalom a külön költözést. Így elesek attól az összegtől, amit otthon lakva megtakarítanék (mondjuk havi 80.000 HuF)  Ez egy évben 960.000 jó magyar forint.
 
Ezt ugyan "elbukom", de cserébe kiéleződnek olyan skilljeim, mint:

-önállóság (háztartási feladatok, időbeosztás stb...)
-problémamegoldó képesség (kisebb javítások a háztartásban, hétköznapi problémák megoldása...)
-előrelátás (ha nem mosol, nem lesz mit felvenned, ha nem főzöl nem lesz kaja stb...)
-felelősségtudat (időben befizetni a számlákat, közös ügyekben részt venni stb...)
-szoc. kör (haverokat bármikor meghívhatod magadhoz, akár egy hétvégére is, csajokat stb...)
-meg még egy csomó minden, ami most nem jut eszembe.

Vajon ezek a skillek, értékek mennyit jelentenek, forintosítva? Mindezek birtokában esetleg esélyesebb vagyok egy jobban fizető meló elnyerésére, aminek következtében máris visszajön az az összeg, amiről lemondtam a külön költözés kedvéért. Talán még rövidebb idő alatt... Így pénzemnél is vagyok, fejlesztettem is magam, és önállóan is lakom.
Ez persze a pozitív forgatókönyv, előfordulhat számos probléma feladat, amit meg kell oldani. Úgyhogy ez is kockázattal jár.
De kérdezem én, az nem jár kockázattal, ha otthon maradok?

Szülőkkel való kapcsolat: nem is annyira meglepő módon, sokkal jobban elkezdi az ember fia értékelni és becsülni a szülők addigi erőfeszítését, odaadását, erkölcsi és anyagi támogatását, amikor már elkerül otthonról. Biztos vagyok benne, hogy ezzel jópáran szembesültetek is már. (Már akiket emberséges, tisztességes szülőkhöz pottyantott a gólya.)

Természetesen vannak élethelyzetek, amikor az otthonmaradás a reális és legjózanabb választás. Pl ha a szülők segítségre szorulnak, vagy kistesó van, akire sokat kell vigyázni stb... millió meg egy ok lehet erre is.

Ne azért költözz el, mert csak így lehetsz "igazi férfi", vagy mert szülőkkel lakni égő meg ciki. Ez baromság. Saját és családod helyzetét mérlegelve, ha úgy látod, hogy senkinek nem válik kárára, sőt neked, vagy akár másnak is haszna lesz belőle, akkor érdemes lépni szerintem.


Előbb ember légy, aztán férfi!
Nem elérhető  
Read 2014. November 20. Csütörtök, 10:32:50 #8
Newguy33

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Érdekes a témafelvetés, de Pitylerrel egyetértve szerintem sem ennyire fekete-fehér a dolog.

Én otthon lakom, és jelenleg határozott idejű szerződéssel dolgozom. Ha azt a pénzt, amit most félre tudok rakni, elkölteném albérletre/rezsire, akkor a szerződésem lejártakor pont nullán állnék. Így viszont lesz egy (nem is annyira kicsi) kezdőtőkém, amire tudok utána alapozni.

A főzéssel/takarítással/mosással nincs gondom, évekig laktam albérletben/koliban az egyetem alatt (nyilván akkor még teljes egészében szülői támogatással), most én fizetem majdnem az összes kajámat és hétköznaponként magamra főzök (tömeget növelek  Grin-Vigyorog). Három-négyféle egyszerűbb étel elkészítését gyerekjáték megtanulni (pl. csilis bab, spagetti, rizs-csirkemell, paprikás krumpli stb.), és utána lehet váltogatni őket, vagy a meglévő főzőtudományra alapozva továbbfejlődni. Grin-Vigyorog
Nem elérhető  
Read 2014. November 20. Csütörtök, 13:41:17 #9
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Carlora reagálnék, az én észrevételeim és eddigi tapasztalataim alapján azt kell mondjam, hogy a munkahelyi vagy éppen iskolai teljesítményre sok szempontból inkább hátrányosan hat az önálló élet, főleg eleinte, amíg nem rázódik bele az ember. Tehát ha egyedül laksz, elég bátran kijelenteném, hogy nem leszel ettől és az így szerzett képességektől esélyesebb egy jobb melóra. Persze nyilván nem mondom azt, hogy emiatt nincs értelme így mérlegre tenni a két oldalt, sőt nagyon is van, hiszen mégiscsak egy hosszabb életre készülünk, és nem 1-2 évre tervezünk, és előbb-utóbb azért mindenki önállósodni akar szerintem. Igazából embere is válogatja, neveléstől meg ezer más dologtól függ, ki hogy bírja. Ismerek olyat is, aki annak idején konkrétan kikészült attól, hogy el kellett költöznie, még úgy is hogy épp kezdtük az egyetemet és minden hétvégén hazajárt. Ez nyilván ritka és persze kicsit nevetségesnek tűnik nekem is, hiszen én se voltam túl önálló soha, főleg előtte, de teljesen jól viseltem ezt a váltást, bár ez ugyebár még csak félig-meddig önállósodás, hiszen ha valaki továbbtanulás céljából költözik el, akkor nyilván még szülői vagy valamilyen támogatásra szorul. Én nem igazán voltam erre felkészülve, rettegtem tőle, mint úgy általában mindenfajta új vagy ismeretlen dologtól, még vonaton is alig utaztam előtte életemben, meg rengeteg egyéb újdonsággal kellett viszonylag önállóan megbirkózni ebben az időszakban, szóval nem volt egyszerű. És akkor a tanulás részéről már nem is beszélve. Smiley
Nem elérhető  
Read 2014. November 20. Csütörtök, 17:41:59 #10
Mr.Közvetlen

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

19 éves korom óta élek külön a szülőktől. Annyival megfejelve még,hogy egy idegen országba költöztem. Vagyis évi kétszer egy hetet töltök otthon.
Mikor a szüleimmel laktam akkor is Önálló voltam mivel apám 11 éves korromba meghalt,így anyukámnak nem sok ideje jutott rám/ránk...ezért nekem korán fel kellett nőnöm. A szülőkkel lakni is jó és külön élni is ,mind a két verziónak meg van a saját előnye,mint azt már fentebb írtátok.
Ha bírja a pénz tárcád és szereted az Önállóságot akkor mindenképpen külőn érdemes élned,arról nem is beszélve ,hogy csajokat is felhívhatsz magadhoz,bármikor amikor kedved van hozzá.
Lényegében az élet nevelt és lettem kisfiúból érett férfi...a sok átélt és megélt új helyzet/probléma amikre megoldást kellett találnom csak tágította a látókörömet.Olyannyira ,hogy ma már több országban gondolkodom vagy jövök megyek országokon keresztül. Kell az Önállóság mindenkinek, még ha kismértékben is,de előre visz.
Nem elérhető  
Read 2014. November 20. Csütörtök, 19:45:47 #11
virgolder

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Azt sem szabad elfelejteni hogy az albi nem a tiéd,soha nem is lesz az,azt a pénzt amit a lakhatásodra költesz a saját tulajdonú,igazi otthonodtól veszed el!
Jimminek: a lányok nagyobb különköltözési hajlandósága számomra egyszerűbbnek tűnik,a saját környezetemben szinte mindenki odament a pasijához. Volt lakás? Akkor a leányzó "beszerelmesedett" és hajlandó volt váltani! Csak ezzel meg az az aprócska gond hogy a régi needy énem ilyenkor sikoltozik,nem is én kellek neki? Nem "önmagamért" költözik hozzám hanem mert van lakásom? ilyen nőbe hogyan szeressek bele? Azonkívül te nagyon helyesen fel szoktad hozni azt ki hogy építi élete pilléreit,kérdem én az előbb valaki felhozta hogy miután mindent lefizet lakást rezsit stb. marad 50.000 huf-ja amiből még a kaját is meg kell venni,hogyan építsen valaki mondjuk szockört amikor még sörre sem futja? Elmegy valahova aztán kinézik onnan! Nem akartam negatív lenni de kíváncsi vagyok a véleményedre amikor tényleg csóró valaki az mégis mire és hogyan építse az életét??
Carlos és Mr. Közvetlen: tökéletesen egyetértek veletek abban hogy önállónak kell lenni (és ha különálló háztartásról beszélünk akkor főleg az otthoni munkákban főzés-mosás-takarítás-szerelés stb.) viszont ez sokszor harccal,konfliktusokkal valósítható csak meg. Írnátok saját példákat hogy amikor különköltöztetek mivel kellett megküzdenetek?
Nem elérhető  
Read 2014. November 20. Csütörtök, 20:08:38 #12
Jimmi

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Először is nyugi-nyugi. 30 éves koromig, én is apámmal éltem együtt. Volt egy rövid időszak amikor külön költöztem, de inkább apámmal.

2006-ban költöztem Pestre, végleg külön. Akkor kezdtem el csajozásban igazán fejleszteni magam, és lettem AFC-ből PUA/natural elég hamar.

Tehát azzal, hogy apámmal laktam maradtam AFC. Ő főzött, mosott rám. Fizette a rezsit helyettem. Elkényelmesedtem.

Utána pedig már csak időt kellett rászánnom a csajozásra, fejlődésemre: és minden okés lett.


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2014. November 20. Csütörtök, 20:57:14 #13
Kezdő

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Valamiben mindenkinek igaza van, jó is önállónak lenni, de az anyagi része nehéz. Itt csúnyán visszaköszön a magyar gazdasági helyzet, hogy egy becsületesen dolgozó átlagember hitelek nélkül nem tud házat venni vagy építkezni.Épp ma találkoztam egy csávóval, 19 évesen vett fel 8 millát lakásra, most 31 éves és még fizeti....
Nem elérhető  
Read 2014. November 21. Péntek, 11:50:11 #14
Muhammad Ali

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Borítékolhattam volna már az elején, hogy lesznek, akik elmondják, mik az előnyei a különköltözésnek, és lesznek azok, akik magyarázkodni fognak, hogy miért nem érdemes otthagyni a szülői otthont.
Csakhogy ez a kérdés, pont hogy önfejlesztési, élet vezetési, önállósági, csajozási és nőfelszedési szempontból, egyértelműen „fekete és fehér”!
Így a magyarázkodóknak és az őket megértőknek üzenem:

1.
Magyarázkodni még mindig nem férfias dolog!
És soha nem is lesz az!

2.
Önállóságról beszélni az egy dolog. Anyagi háttérről beszélni pedig egy másik.
Egy csecsemő is önállóan tartja a fejét hason fekve 2 hónaposan, és egy 14-18 éves kamasz is önálló döntéseket tud hozni a jövőjéről, és már réges-rég önállóan tud(na) vásárolni magára… De ettől még egyik sem fog rendelkezni mindenkitől független egzisztenciával!

De Te ott, aki most írod és magadban megfogalmazod a véleményed a meleg szobában, jóllakottan, kényelmesen; ha megdolgoztál ezért, valóban nevezheted magad önállónak és önellátónak.
De ettől Te még nem leszel FÜGGETLEN!
Mert míg valakinek a vendégszeretetét élvezed, míg valaki számodra biztosítja a napi létedhez szükséges feltételeket, bármennyire is megfizeted a rád eső költségeket, addig Te támaszkodni fogsz valakire és függeni fogsz ettől a valakitől!
És míg ez így van, addig sosem lesz független egzisztenciád bárhogyan is magyarázkodsz!


És mielőtt mentegetőznél, hogy de hát felnőtt ember vagy, és a mai világban így könnyebb megteremteni a feltételeket, azelőtt gondolj bele abba, hogyha az életedet és saját magadat azért fejleszted itt ezen az oldalon, hogy kiegyensúlyozott boldog életed legyen nőstül mindenestül együtt, akkor nem mindegy, hogy téged milyen férfinak fognak nézni, és nem mindegy, hogy a tükörben milyen férfinak fogod saját magad tekinteni!

Egy olyan férfinak, aki akármit megtehetne magáért vagy bárkiért, mégsem teszi,
és mégis egy 18 éves teenager „egzisztenciájával” karistolgatja az életét, mások szárnyai alatt…

vagy

egy olyan férfinak, akiről lerí az, akiben mindenki és minden nő az első pillanattól kezdve meglátja azt, hogy Ő egy olyan magabiztos, egyenes, tartással rendelkező Férfi, aki nem csak, hogy egyes-egyedül a jég hátán is megélne mindenkitől teljesen függetlenül ellátva saját magát, hanem képes lenne akár azt a terhet is a vállán hordozni, mint Atlasz isten a földgolyót, amit a másért, a többi emberért vállalt felelősség jelent!
Egy olyan férfinak, aki képes szükség esetén másoknak is támaszt nyújtani!
Egyrészt mert megteheti (önerőből), másrészt mert meg tud állni a saját lábán!
Amíg ezt, mindentől függetlenül, kifelé, őszintén és egyenesen tudod kommunikálni, mert ezt el is hiszed magadról, és képes is vagy tettekkel mások terhein is enyhíteni, addig mindegy, hogy hol laksz, a szüleid, az emberek és a nők fel fognak tudni nézni rád és hálásak lesznek a tetteidért!

Ha ez nem megy, akkor sem fog történni semmi rossz mindaddig, ameddig meg nem szűnik támaszként funkcionálni az eddigi támaszod!
Habár:

Sz*r érzés lehet annak a fának, aki ránőtt a kerítés tetejére, majd a saját súlya alatt megroppantja és összedönti azt a kerítést, amire eddig támaszkodott!

Felsoroltatok itt már sokmindent, főzés, házi munka, számlák, meg hogy hát apu sem tudja kezelni a mosógépet se...
Nem tudja... nem tudjátok...
inkább
Nem akarja!
Nem akarjátok!!!
Mert könnyebb azt mondani, hogy nem tudom megcsinálni, mint elvégezni a feladatot!

Mert más alapjainak erősségében bízni, más lábán állni a saját alapjaink helyett, másra utalva lenni, mástól függeni bármiben is, óriási felelőtlenség!
És becsmérelni azt, aki a támaszt nyújtja/nyújtotta nekünk, hálátlanság és pofátlanság!
Mert aki támaszt adott, annak csak is megbecsülés, gondoskodás és tisztelet jár!


Míg erről valaki megfeledkezik, és ezt valaki nem érti meg, és minden felelőssége tudatában önálló döntést hoz arról, hogy ő márpedig mégis csak támaszkodni szeretne valaki(k)re, addig az ne várjon önálló, könnyű és kényelmes életet! Se korban és gondolkodásban megegyező, de az érettségénél magasabb értékű Nőket! Addig ne csodálkozzon, hogy azok megmaradnak a nála tökösebbeknek!

Mindezt összefoglalva, azoknak, akiknek nincsen, ideje lenne, tököt növeszteniük maguknak, mert nem lesz mindig ott mögöttük az, akinek van!


Igazi férfi akarsz lenni?
Akkor ne Te támaszkodj, hanem inkább Te nyújts támaszt másoknak!
Mert csak így szerezhetsz magadnak igazi értéket, büszkeséget, tartást és megbecsülést!
És csak így fogsz támaszt kapni Te is viszonzásul, ha majd egyszer valóban szükséged lesz rá!Carlo: +1


Csókoltatom mindenki anyukáját és nagymamáját!


"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen NEM LÉTEZIK."
Nem elérhető  
Read 2014. November 21. Péntek, 15:50:54 #15
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Ne sértődj meg Ali, hogy ezt írom, de ezúttal valahogy úgy érzem, nem nagyon olvastad el, amire reagáltál, csak kiragadtál néhány szót, aztán felöntötted a szokásos, nem kevésszer ismételt bölcsességekkel. Smiley
Nem elérhető  
Read 2014. November 21. Péntek, 18:03:35 #16
Newguy33

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Értékelendő a segítő szándék, de nekem is úgy tűnt, hogy semmilyen gyakorlati tanács nem hangzott el a hozzászólásban, viszont sok (pályakezdő vagy most éppen keveset kereső) embert félrevihet rossz irányba ("költözz albérletbe ahelyett, hogy otthon laknál és a jövőre gondolva pénzt tennél félre, mert attól leszel alfa").

Egyébként te hogy oldottad meg az önálló életvitelt? Biztos tanulságos lenne, ha leírnád, hogy mások is tanulhassanak belőle.
Nem elérhető  
Read 2014. November 21. Péntek, 19:22:51 #17
Carlo_

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Írnátok saját példákat hogy amikor különköltöztetek mivel kellett megküzdenetek?

Persze, nagyon szívesen.

Jómagam 25 évesen költöztem először külön háztartásba, szülőföldemtől viszonylag messzire, egy közepes méretű városba, mert ott kaptam munkát. Nem volt teljesen idegen a hely, van ott pár barátom, ismerősöm. Sikerült is rajtuk keresztül albérletet találni.

És ez itt az első, nagyon lényeges momentum!
Nem egy vadidegen lakásába kellett beköltöznöm. Ez nekem is jó volt, meg a lakástulajnak is, mert könnyebben megbíztunk egymásban. Segítőkész volt, be volt rendezve a lakás, és még hozott is 1-2 bútort, eszközt.

Ezt javaslom is mindenkinek! Még ha teljesen idegen városba mész, akkor is érdemes megmozgatni a szálakat, hátha van ott valakidnek a valakije, aki épp bérlőt/lakótársat keres. Szerencsés esetben még a kauciótól is mentesülni lehet. Egy, a hálózatokról szóló előadásban hallottam egyszer, hogy bárkit el lehet érni maximum 6 emberen keresztül. Amerikai elnököt, pápát, bárkit. Csak kell egy ismerős, akinek van egy ismerőse, aki ismer valakit.... és így 5-6 emberen keresztül elérsz bárkit a világon. (leteszteltem, én az USA elnököt 4, a pápát 3 személyen keresztül érném el, ha nagyon akarnám Cheesy persze egy személyes konzultációért azért elég sokat kellene lobbiznom Cheesy)

Ismeretlen volt a lakás is, a munka is, munkatársak is, kellett jócskán alkalmazkodnom. Az első pár nap nagyon ijesztő volt: gyámoltalannak és sebezhetőnek éreztem magam. Szerencsére ez hamar elmúlt. Munkatársak jó fejek voltak, hamar beilleszkedtem, szockör is kezdett kiépülni. Munkába bele kellett tanulnom, ez kicsit több időt vett igénybe, de nem volt vészes. Egyedül laktam egyébként. Hamar, pár hét után megszoktam ezt az életvitelt, mint taxis a wunder-baumot.  Afro

És igen, megtanultam kezelni a mosógépet, vasaltam, főztem, takarítottam, sőt wc-t is pucoltam. Semmi szégyenkezni való nincs ezen.

Ami az anyagiakat illeti: akkoriban lehetőség volt pályakezdőknek igénybe venni (még talán most is tart ez a program) állami támogatást, ha a lakóhelyemtől 200 km+ távolságra költözök munkavállalás miatt. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy 1 évig nem kellett költenem bérleti díjra, rezsire egy árva petákot sem. Most mondhatjátok, hogy hát így könnyű! ... és tulajdonképpen igazatok is van  043 De azért had térjek ki valamire.
Ezzel elérkeztünk a második lényeges momentumhoz!

Járj utána a lehetőségeknek! Állami támogatásra jogosult vagy-e valamilyen formában? Sok esetben a munkáltatótól is lehet igénybe venni lakhatási támogatást. Ha le akarod verni a sátorfádat, hallottam olyanról, hogy kibéreled, aztán ha később úgy döntesz, hogy megveszed a lakást, akkor beszámolják az addig befizetett bérleti díj 60-70 vagy akármennyi %-át a vételárba. Ennek vannak előnyei és hátrányai, de ez nem pénzügyi poszt, ne menjünk bele. Más: megpróbálhatsz alkudozni a tulajjal, hogy pl kifested a lakást, ugyan, számolja már bele az albi díjba. Hátha... egy próbát megér. Ezek több-kevesebb utánajárással járnak, de ez van, tájékozódni kell, mert senki nem fogja megtenni helyetted. Ja, és csalni, visszaélni, pitizni nem ér. Az mindig visszaüt. Legalábbis ez az én filozófiám.

Összességében elmondhatom, hogy pozitív hatással volt a személyiségemre az önálló életvitel. Éreztem az ereimben a pozitív változást Smiley
Amit itt kiemelnék, hogy ezekben az időkben váltam igazán rendszeretővé. Rendet tartottam magam körül. + pénzt is megtanultam hatékonyabban beosztani.

A lakásra nem költöttem sokat, nem vettem bútort, nem újítottam fel, meg semmi ilyesmi. Csak olyan dolgokat vettem, amit magammal tudok vinni egy újabb költözés esetén, messzire is. Merthogy nem állt szándékomban letelepedni. Harmadik momentum tehát az előrelátás, tervezés.

1 év után úgy alakult, hogy találtam egy új munkát, szülőhelyemhez közel. Hirtelen jött lehetőség, gyorsan kellett dönteni, és evidens volt, hogy hazaköltözöm. Jó a kapcsolatom a szüleimmel, egyben van a család. És valahogy már azért érthető, hogy közel a 30-hoz, mégis inkább önállósodásra vágyódom.
Persze én is elhatároztam, hogy magamra fogok főzni itthon, meg takarítok stb.... de ez nem olyan. Nem beszélve a csajozásról...

Most úgy néz ki, hamarosan ismét munkahelyet váltok, és lesz lehetőségem elköltözni.

Jaa, el is felejtettem, hogy korábban is laktam már külön, de az még a fősulis időszakban volt (meg egy kicsit utána), akkori barátnővel. Úgy minden sokkal könnyebb volt Smiley Ez a 4. lényeges momentum.
Persze ez kockázattal is jár, mert ha beüt a krach, lelép a barátnő, egyedül maradsz, akkor pislogás van.
Ezt is volt szerencsém megtapasztalni   13

Az általam levont legfőbb tanulságok tehát:

1. Mozgósítsd a kapcsolati hálódat, ha albikeresésről, lakásvásárlásról van szó. (meg úgy általában, mindig)
2. Keresd a lehetőségeket, és élj velük! Járj utána, a magad érdekében! Ne várd a sült galambot!
3. Légy előrelátó, legyen hosszú távú terved
4. Egy társsal (legyen az barátnő, vagy 1-2 jó barát) minden sokkal könnyebb.Előbb ember légy, aztán férfi!
Nem elérhető  
Read 2014. November 21. Péntek, 20:52:35 #18
WildStyle

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Az otthon maradást inkább az választja, aki biztonságra törekszik.
Aki külön költözik, az meg nagyobb kockázatot hajlandó vállalni.
A két gondolkodásmód között ég és föld a különbség.
Ennek a fórumnak nem az a legnagyobb haszna, hogy megtanít használni azokat a technikákat, amiket eddig lehet nem is ismertél, hanem nagyon szépen meg lehet ismerni a sikeres ember gondolkodását. Egy sikeres ember teszem azt nem csak a csajozás területén gondolkodik bőségben, hanem az élet minden területén.


My style is WildStyle.

Be a voice, not an echo.

"Tanuld meg a szabályokat, mint egy profi, hogy aztán úgy szeghesd meg őket, mint egy művész."
Pablo Picasso
Nem elérhető  
Read 2014. November 21. Péntek, 22:50:32 #19
Jimmi

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Az otthon maradást inkább az választja, aki biztonságra törekszik.
Aki külön költözik, az meg nagyobb kockázatot hajlandó vállalni.
A két gondolkodásmód között ég és föld a különbség.
Ennek a fórumnak nem az a legnagyobb haszna, hogy megtanít használni azokat a technikákat, amiket eddig lehet nem is ismertél, hanem nagyon szépen meg lehet ismerni a sikeres ember gondolkodását. Egy sikeres ember teszem azt nem csak a csajozás területén gondolkodik bőségben, hanem az élet minden területén.

Köszönöm! Ez tetszett a legjobban eddig.

Meg is világosodtam. Pontosan:
AFC-ként nem vállaltam kockázatot. Sem otthon az apámnál. Sem a nőknél. Amikor kockáztattam, akkor külön költöztem, és elkezdtem nőket leszólítani.

Abban newguynak igaza van, hogy ok: hogyan legyen az ember önálló. Tehát az önállósodás KÜLSŐ JÁTÉK-a hogyan is van. Mert Belső játékban szólt leginkább ALi.

De szépen el lett kezdve Carlo által. Már csak ki kell egészíteni. Addig is írjatok, érdekes téma.


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2014. November 23. Vasárnap, 00:53:48 #20
Muhammad Ali

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Ne sértődj meg Ali, hogy ezt írom, de ezúttal valahogy úgy érzem, nem nagyon olvastad el, amire reagáltál, csak kiragadtál néhány szót, aztán felöntötted a szokásos, nem kevésszer ismételt bölcsességekkel. Smiley
Jaj, Istenem, hogy ne bántsalak meg, hogy adjak neked megfogadható tanácsot, és hogy adjam a tudtodra, hogy a Te felelősséged, hogy még csak itt tartasz, és van önmagadon kívül is ember, akiknek felelősséggel tartozol...


Gyermeki a gondolkodásmódod.
Változtatni rajta nem vagy hajlandó.
Pedig a jelenlegi gondolkodásmódod garantálja számodra az örök sikertelenséget az életed minden területén.
Ez a gondolkodásmód meggátolja a fejlődésed, és elzár tőled minden eléd tárulkozó lehetőséget.
Mivel nem teszel ez ellen semmit, mivel nem vállalsz kockázatot, mivel nem teszed próbára magad, mivel nem vagy hajlandó megváltoztatni a gondolkodásmódod, ezért nem vagy képes semmit irányítani az életedben. Sem a nőket, sem az előre boritékolható kudarcodat, sem a sorsod, sem a boldogságod, sem az életed.
Ezalatt az idő múlik, és csak egyre múlik feletted. Míg nem addig múlik, hogy mindenről lekésel.
Lekésel egy jó lehetőségről, lekésel a sikerről, lekésel életed felemelő pillanatairól, lekésel életed párjáról, lekésel a gyermekeidről, lekésel egy szebb otthonról, lekésel a szüleid tetteinek viszonzásáról, lekésel a háláról, lekésel egy jobb, boldogabb életet élni, lekésed az éledet kiélvezni!
És Te ebbe a gondolkodásmódba bebetonozva várod azt, amit még nem sejtesz, hogy egyszer minden összeomoljon körülötted. Mert amit nem irányít, emel szüntelen, kezel, karban tart, sokszoroz, bővít, épít senki és semmi, az tönkre megy, összedől, elporlad, elsüllyed, elmálik, elenyészik hamar!
Semmi nem tart, és senki sem él örökké!
Ha a szüleidnek kötelessége fedelet biztosítani a fejed fölé, ha a szüleidnek kötelességük érted tenni 32 év után is... akkor neked is kötelességed 32év után végre megtanulnod feszegetni a határaid, kötelességed változtatni ezen, kötelességed megtanulni függetlenül élni, kötelességed megtanulni kockázatot vállalni, és kötelességed a világba visszatáplálni mindennek és mindenkinek azt az értéket, amit az életed során eddig valaha is kaptál!

Ha ezzel nem értesz egyet, szólj, és én a büdös életben nem fogom figyelmesen végigolvasni egyetlen hozzászólásodat sem, nem fogom olvasni a naplódat, és nem fogok többet semmiféle segítséget nyújtani neked!
Akkor tőlem úgy magyarázod meg, hogy 32évesen is normális egy meglett férfinak a szülei nyakában egy lakásban élni, ahogy akarod! A Te életed, a Te döntésed.
És 32évesen ne várd, hogy finomabban beszéljek veled, mert már nem vagy gyerek!
Értékelendő a segítő szándék, de nekem is úgy tűnt, hogy semmilyen gyakorlati tanács nem hangzott el a hozzászólásban, viszont sok (pályakezdő vagy most éppen keveset kereső) embert félrevihet rossz irányba ("költözz albérletbe ahelyett, hogy otthon laknál és a jövőre gondolva pénzt tennél félre, mert attól leszel alfa").

Egyébként te hogy oldottad meg az önálló életvitelt? Biztos tanulságos lenne, ha leírnád, hogy mások is tanulhassanak belőle.
Newguy!
Érthető, hogy Pityler pártját fogod.
Nincs a gyűjtögetéssel semmi gond...
A halogatással, a várakozással, az alkalmas körülmények állandó várásával, keresgélgetésével viszont annál több!
Elköltözni nem egyszerű, és nem kis feladat. Függetlenedni pedig nagy teher. Ebből kifolyólag nem is kellemes dolog.
Egy nehéz dolgot pedig csak úgy lehet meglépni, ha nekifekszik az ember és megcsinálja.
Totojázgatással, időpocséklással, halogatással meg lehet egy darabig úszni a dolgot, de azzal az életünkben hamarabb is bekövetkezhető lehetőségek sorát rekesztjük el magunktól jó hosszú időre!

A kérdésedre válaszolva:
Egyke gyerek vagyok. Nagymamám nevelt fel. 22-23éves koromig éltem a fiatalok felhőtlen életét, mikor is bekövetkezett egy nem várt esemény, nagymamám beteg lett és magatehetetlen. Nekem kellett átvennem az irányítást fölötte és magam fölött is. Közel 7évig ápoltam, mikor már nem lehetett többé egy percre sem magára hagyni, kórházba kellet vinni véglegesen. Aztán jött egy lehetőség barátnőmmel az oldalamon. Albérletbe tudtunk együtt költözni. A kihűlt "családi fészekben" nem akartam lakni a barátnőmmel. Így (és itt jön a gyakorlati tanácsom): fogtam egy nagy táskát, belepakoltam és elköltöztem.
Ennyiből áll a gyakorlati rész,
amellett, hogy teszed a dolgod, dolgozol, spórolsz ha kell, és megteszel mindent, hogy jó élj!
Persze a legelején a kényelemről és a totális biztonságról le kell egy darabig mondani!
Kényelmet kell keresni a kényelmetlenségben!
Aztán minden alakulni fog, ahogy kell!

A "családi fészket" kiadtam.
Új családom van. Új otthonom van.
22éves korom óta önellátó vagyok. Dolgozom, megteremtettem a pénzt a tanulmányaimhoz, az életemhez/életünkhöz, a nagyanyám ápolásához. Mögöttem nem állt senki. Mögöttem csak én magam állok (meg a felsőbbrendű hatalom).

Ezeket a lehetőségeket kaptam, ezeket a lehetőségeket teremtettem.

De ha neked ott vannak a szüleid, biztos vagyok benne, hogy a különköltözésed után is segíteni és támogatni fognak. Anyagilag is. Lelkileg is.
Ha neked ezek a lehetőségeid megvannak, akkor kihasználhatod.
Amit fentebb leírtam, neked nyílván nem nagy lelki segítség...
De egyet ne feledj el:
Minden probléma,
minden kihívás,
minden nehézség,
egy lehetőség arra, hogy Te erősebb legyél általa!

És még valami:
Vigyázz, kivel értesz egyet, és kinek az álláspontját ítéled helyesnek! Mert a fejlődésed szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gondolkodásmódot követsz!


...iszonyat fárasztóak tudtok lenni néha.


"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen NEM LÉTEZIK."
Nem elérhető  
Read 2014. November 23. Vasárnap, 12:42:38 #21
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Ezzel most teljesen egyetértek, ugyanakkor, bár nagyon megtisztelő, de nem kellene ennyire rám irányítanod a reflektorfényt, mert ez a topik nem csak rólam szól. Smiley Ha tényleg nem akarnék semmit tenni magamért, akkor soha nem regeltem volna erre a fórumra se és nagyon sok minden egyebet sem tettem volna meg amit azóta megtettem. Továbbá említettem, hogy nem a szüleimmel lakok jelenleg sem. Korábban a 8 évből, amit a fővárosban töltöttem, 5 évet kollégiumban és 3 évet albérletben laktam, ebből az utolsó 1 évben teljesen öneltartó voltam. Aztán végül úgy alakult, hogy minden körülményt mérlegelve a hazaköltözés mellett döntöttem. Utólag már tudom, hogy nem volt jó döntés, de abban a helyzetben, az akkori körülmények között valószínűleg ma is ugyanúgy döntenék, tehát felesleges hibáztatni magam.

Jó, hogy megosztottad a sztoridat, viszont valamelyest rávilágít, hogy bizony a legtöbb embert a körülmények kényszerítik rá valamire, és akit nem kényszerítenek rá, az sok esetben sajnos nem nagyon lép előre, csak lustul, mint ahogy én is, nem vitatom. A kérdés tényleg az, hogy hogyan tudok erőt venni magamon és kilépni ebből.

Amit viszont itt említeni akarok, ismét csak a józan ész ereje bizonyos elvek felett. Persze ez számodra lehet, hogy magyarázkodás, de nekem a tanulmányaimnak is részét képezte ez és ezért fontos kérdésnek tartom. Tehát például amikor valaki azért ül minden reggel kocsiba, a tömegközlekedés helyett, hogy aztán órákig vánszorogjon a dugóban, de lényeg, hogy megmutassa, hogy ő bizony megteheti, mert ő már elérte ezt a szintet, és ő ettől érzi magát férfinek vagy függetlennek vagy akárminek. Vagy azért veszi fel a svájci frankos hitelt, mert neki nagyobb ház/kocsi/akármi kell mert ettől érzi a haladást, meg ezzel kötelező villogni az ismerősök előtt, még ha neki rohadtul nincs is ezekre szüksége. Én ezt eléggé felszínes és felelőtlen gondolkodásnak tartom, és óriási károkat okoz minden szinten, a fogyasztási hitelek konkrétan gazdasági válsághoz vezettek már nem egyszer a történelem folyamán. Aztán persze az államtól várja, hogy segítsen neki a gonosz bankok ellen. A visszafordíthatatlan környezeti károkról, amiket ez a fajta felesleges és túlzó fogyasztás okoz, már ne is beszéljünk. Nagyon messzire vezet ez a téma, most nem mennék jobban bele, aki akarja, az szerintem érti a lényeget. Egy felelősen és értelmesen gondolkodó ember mindennapjainak szerintem ez is része kell, hogy legyen. Ha ez gyermeki gondolkodásmód, akkor jó, én nagyon örülnék, ha mindenki erre nevelné a gyermekét. Smiley
Nem elérhető  
Read 2014. November 23. Vasárnap, 12:54:34 #22
püspök

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Idézet
Írtam korábban, hogy nem vagy férfi 22 éves kor felett, ha a szüleiddel laksz még.

Ok. Ez nem törvényszerű. De az esetek többségében sajnos ez a helyzet. Lehet okolni a szüleid, a társadalmat, a pornót, az internetet felhozni mentségnek

Egyáltalán nem értek egyet. Közel sem hiszem h teljes rálátásod lenne a diákéletre.

Szülőket felhozni meg internetet az tényleg oké, belefér a kifogás kategóriába, viszont az egyetem az nem kifogás, hanem létező akadálya ennek. Ahogy az is, hogyha valaki dolgozik 20-22 évesen, valszeg nincs olyan megfizetett munkája iskolai végzettség nélkül, hogy abból vígan fizessen lakást, bármilyen formában.

Arról nem is beszélve, hogy elfelejtetted definiálni a férfi fogalmát, Mégis mit jelent számodra a férfi fogalma?

Számomra azt jelenti, hogy meg tud szerezni, tartani, kielégíteni egy nőt.
Attól még lakhat a szülőkkel.
Ennyi. Lényegtelen, hogy milyen egzisztenciával rendelkezik, lehet hajléktalan is, oké, tényleg kissé nehezebb dolga lehet, de rá mit mondasz? Csak nem azt, hogy kisfiú, vagy netalántán nő?  Ha valaki palotába költöztet egy hajléktalant, akkor az másnaptól férfivá válik? Persze, hogy nem, mivel már alapból az... Ha a lába közé nyúl nyilván érez valamit, nemzésre képes, tehát férfi.

Egyébként ne gondold, hogy akkora poén a szülőkkel lakni, mert nyilván nem az.
Nem elérhető  
Read 2014. November 23. Vasárnap, 19:17:48 #23
tibour

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Az önállóságnak és a szülőkkel lakásnak semmi köze egymáshoz. Ismerek olyat, aki a nagyanyjával él, azért hogy segítse őt. Továbbá nem létezik olyan, hogy önállóság a szó fizikai értelmében. Gondolj csak bele, hogy mi lenne, ha a tested nem kapna 10 percig levegőt?

Csak lelki szempontból létezik önállóság, amit én inkább függetlenségnek/szabadságnak, illetve kötődésmentességnek hívok. A kötődésmentesség az, amikor szívesen csinálsz valamit, de ha nem jön össze, akkor sincs semmi baj. Függetlenség alatt meg én azt értem, ha felismered és alkalmazod azt az alapigazságot, hogy a boldogságod kizárólag a belső választásaidtól függ. Nem kell Lamborghini vagy külön lakás ahhoz, hogy boldog legyél. Az igazi önbecsülés is az, amikor tudod, hogy semmilyen külső körülményre nincs szükséged ahhoz, hogy értékes legyél. Mert nem teszed függővé magad a világtól, és nem adsz hatalmat a fizikai világnak önmagad felett.

Egy gazdag ember is lehet független a vagyonától és egy szegény ember is kötődhet minden apró kacatjához. Egy otthon élő ember is lehet érzelmileg és anyagilag független a szüleitől, és egy külön élő ember is lehet tutyimutyi.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. November 24. Hétfő, 10:49:47 #24
Muhammad Ali

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Pityler!
A naplódba is, vagy akármelyik hozzászólásod mögé írhatnám itt a fórumon:
Nagyon intelligens ember vagy. Már többször elmondtam.
De túlgondolkodsz, túlanalizálsz racionálisan mindent. Ahelyett, hogy összefüggéseiben és komplett egészében próbálnád megérteni azt, ami körülvesz. Tudom, hogy ez rettentően nehéz, és tudom, hogy várod az ötletet, hogy hogyan is tudnád ezt helyesen meglépni, de ezt neked kell végigzongoráznod magadban, mert senki nem fog belelátni a fejedbe, és senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy hogyan csináld!
Egyrészt fokozatosan kell haladnod, lépcsőről lépcsőre, mint például egy mosoly miértjének megértése, vagy egy skilled helyes bekalibrálása és beépítése esetén. De emellett vannak olyan programok, és olyan tulajdonságok, amiket nem tudsz lépésről lépesre megoldani. Ezek nem külső tulajdonságok, hanem belső, a lelkedben, szívedben, elmédben fellelhető DÖNTÉSEK, amik az alatta elhelyezkedő apróbb, kisebb viselkedés programokat vezérlik!
Egy ilyen döntés például az, hogy végérvényesen eldöntöd magadban azt, hogy „Te most, ettől a naptól kezdve, sikeres akarsz lenni, vagy se”!

Kívülről (az én meglátásom szerint) úgy tűnik, hogy a fejedben, egy vezérlőteremben sok, pici, apró kapcsolót próbálsz ide-oda kapcsolni az előtted lévő vezérlőpulton, és várod, hogy valami eredmény kijöjjön, mert te azt olvastad, hogy ezt és ezt kell ebben az esetben csinálni. De eközben nem foglalkozol olyan nagyméretű, egy végleges állásba beragasztható, lefixálható vezérlőkapcsolókkal, mint például a sikeré, ami az összes többi alatta lévő kapcsolónak megmondaná, hogy az adott esetben merre is álljanak!
Ha a döntésed megszületett, akkor hogyan kell az ilyen nagyméretű kapcsolókat lefixálnod? Úgy, hogy utánanézel, megvizsgálod, hogy összességében milyen gondolkodásmódokat követnek a sikeres emberek!
Például:
A sikeres ember kockázatot kezel, kockázat elkerülése helyett. A kényelmi érdekeit jóval a fejlődése mögé helyezi. Kockázatot, felelősséget, kötelességet vállal és tud. Megoldásorientált problémaorientált helyett. Értéket épít, és nem karriert. Felelősnek tekinti magát és nem áldozatnak… Tudja, hogy a kudarc az életében nem végleges állapot és nem eredmény, hanem csupán egy indikátor, ami megmutatja, hogy hogyan nem lehet eljutni a sikeres megoldáshoz, ami kizár sok helytelen döntést a jövőben, megmutatva azt a megoldást, amelyet még nem próbált és helyes lehet!
Sikerember, sikeres ember… Nézz utána!

Azt, hogy mennyire nem vagy önálló, azt az is bizonyítja, hogy:
Az előző hozzászólásomban elmondtam, milyen VAGY, elértéktelenítettelek, lehordtalak szinte a sárga földig,
és csak azért, mert elesnél a segítségemtől (dehogy esnél, nem vagyok én ennyire gonosz),
Te teljes mértékben egyet értesz a rólad alkotott rossz véleményemmel.
Ezzel most teljesen egyetértek

Az egyetértés helyett mondhatnád azt is:
„Ki a F*SZ ez az Ali?! Menjen a picsába! Ne mondja már meg nekem, hogy milyen vagyok! Én is tisztában vagyok a hibáimmal. És megmutatom ennek a seggfejnek és az össze többi buzinak, aki eddig kritizálni mert, hogy engem ezerszer keményebb fából faragtak, nem lehet csak úgy leírni, és MINDENKI BEKAPHATJA, mert akkor is megvalósítom, amit akarok!”
Mert abban a hitedben, hogy Te igen is értékes ember vagy és értékesebb leszel, megingathatatlan VAGY!
Nem pedig egyetértő, behódoló, és a hibáival kényelmesen elvegetáló ember...

Idézet
Ha tényleg nem akarnék semmit tenni magamért, akkor soha nem regeltem volna erre a fórumra se és nagyon sok minden egyebet sem tettem volna meg amit azóta megtettem.
Oké. De ezek picike lépések. Olyanok, amik nem kerültek túl nagy erőfeszítésbe, és így nem is jár értük nagyobb dicsőség, nagyobb önbecsülés. Kicsi talán igen, de nem olyan nagy, mint egy „nagy kapcsoló” átkapcsolása, beragasztása, és az ezért kiállás felelőssége és kötelességtudata okoz! És nem is olyan nagyok, mint amit egy igazán nehéz probléma felvállalása és megoldása okoz! Mert az ilyen dolgok megtétele büszkeséggel tölti el az embert, amit majd őszintén magabiztosan, értékként lehet lekommunikálni, adott esetben pedig ebből kifolyólag másoknak segítséget, értéket lehet visszaadni!
Mert ettől leszel értékesebb!


Idézet
Jó, hogy megosztottad a sztoridat, viszont valamelyest rávilágít, hogy bizony a legtöbb embert a körülmények kényszerítik rá valamire, és akit nem kényszerítenek rá, az sok esetben sajnos nem nagyon lép előre, csak lustul, mint ahogy én is, nem vitatom. A kérdés tényleg az, hogy hogyan tudok erőt venni magamon és kilépni ebből.
Nem minden esetben.
Van akit hajt a belső vágy, virtus és nagy hőfokon ég.
Másoknak valamivel be kell gyújtaniuk ezt!
Például egy sikertelen embert mozgathat valaminek a hiánya. De ha megváltoztatná a gondolkodását mozgathatná az is, hogy szeretetet, érétket, energiát és bőséget sugározzon ki a világba, mert tudhatná, hogy az érték az megmarad, és a világból előbb-utóbb bármikor vissza fogja azt kapni!
A szeretethiány is mozgat. A szexhiány is mozgat, a szégyenérzez is mozgathat, a sikervágy is mozgathat, az önmotiváció is mozgathat, mások motivációja is mozgathat, a boldogság is mozgathat, valami, amit élvezettel csinálsz, az is mozgathat... sőt az egész, egyben, egyszerre is mozgathat! Ha egyik sem, akkor a mozgatóerő megtalálásának kell mozgatnia Téged!


Idézet
Amit viszont itt említeni akarok, ismét csak a józan ész ereje bizonyos elvek felett. Persze ez számodra lehet, hogy magyarázkodás, de nekem a tanulmányaimnak is részét képezte ez és ezért fontos kérdésnek tartom. Tehát például amikor valaki azért ül minden reggel kocsiba, a tömegközlekedés helyett, hogy aztán órákig vánszorogjon a dugóban, de lényeg, hogy megmutassa, hogy ő bizony megteheti, mert ő már elérte ezt a szintet, és ő ettől érzi magát férfinek vagy függetlennek vagy akárminek. Vagy azért veszi fel a svájci frankos hitelt, mert neki nagyobb ház/kocsi/akármi kell mert ettől érzi a haladást, meg ezzel kötelező villogni az ismerősök előtt, még ha neki rohadtul nincs is ezekre szüksége. Én ezt eléggé felszínes és felelőtlen gondolkodásnak tartom, és óriási károkat okoz minden szinten, a fogyasztási hitelek konkrétan gazdasági válsághoz vezettek már nem egyszer a történelem folyamán. Aztán persze az államtól várja, hogy segítsen neki a gonosz bankok ellen. A visszafordíthatatlan környezeti károkról, amiket ez a fajta felesleges és túlzó fogyasztás okoz, már ne is beszéljünk. Nagyon messzire vezet ez a téma, most nem mennék jobban bele, aki akarja, az szerintem érti a lényeget. Egy felelősen és értelmesen gondolkodó ember mindennapjainak szerintem ez is része kell, hogy legyen. Ha ez gyermeki gondolkodásmód, akkor jó, én nagyon örülnék, ha mindenki erre nevelné a gyermekét.
Számomra ez nem magyarázkodás.
Ez puszta sztereotípia és általánosítás!
Mi van, ha az az ember az autóban nem azért közlekedik autóval, hogy nagyzoljon, hanem azért, mert Ő már elég értéket pumpált bele a világba ahhoz, hogy az abból visszakapott értékeit a kényelmére, gyorsaságára, határai, logisztikája kibővítésére fordítsa? Hogy még több helyről, még hatékonyabban tudja az értéket kifelé pumpálni szabadon!
Másrészt
Kit érdekel?!! Mit zavar az téged, hogy más mit csinál? Saját magaddal foglalkozz! A saját világod jóvátételével foglalkozz!
Harmadrészt
Most Te gondolkodsz túl „feketében és fehérben”! Túl egysíkú, túl egyetlen egy szempontból tett észrevétel! És ebből kifolyólag, már más nézőpontból nem is helyes!


Például itt van Tibour hozzászólása:
Az önállóságnak és a szülőkkel lakásnak semmi köze egymáshoz. Ismerek olyat, aki a nagyanyjával él, azért hogy segítse őt. Továbbá nem létezik olyan, hogy önállóság a szó fizikai értelmében. Gondolj csak bele, hogy mi lenne, ha a tested nem kapna 10 percig levegőt?

Csak lelki szempontból létezik önállóság, amit én inkább függetlenségnek/szabadságnak, illetve kötődésmentességnek hívok. A kötődésmentesség az, amikor szívesen csinálsz valamit, de ha nem jön össze, akkor sincs semmi baj. Függetlenség alatt meg én azt értem, ha felismered és alkalmazod azt az alapigazságot, hogy a boldogságod kizárólag a belső választásaidtól függ. Nem kell Lamborghini vagy külön lakás ahhoz, hogy boldog legyél. Az igazi önbecsülés is az, amikor tudod, hogy semmilyen külső körülményre nincs szükséged ahhoz, hogy értékes legyél. Mert nem teszed függővé magad a világtól, és nem adsz hatalmat a fizikai világnak önmagad felett.

Egy gazdag ember is lehet független a vagyonától és egy szegény ember is kötődhet minden apró kacatjához. Egy otthon élő ember is lehet érzelmileg és anyagilag független a szüleitől, és egy külön élő ember is lehet tutyimutyi.
Eddig a topik legpártatlanabb és legáltalánosabb nézőpontból tett írása.
Ami számomra azt közli, hogy a Világban akkor leszel az értékkörforgás része, ha Te is értéket forgatsz, adsz vissza, közölsz a Világgal! (És mindegy, hogy milyen külsőségekben vagy hol élsz.)
És ha Te teremted az ilyen és magasabb rendű értékeket, akkor tudsz függetlenedni a Világtól. (Hangsúlyozom, szerintem. Más mást is beleláthat, nézőpont kérdése. Abból pedig végtelen irányú van. Csak kérdés, hogy létezik e olyan nézőpont, olyan igazság, ami mind a végtelen nézőpontot körbeöleli és átlátja.)

És pont ezért tetszik Wildstyle hozzászólása is, mert abba is rengeteg féle „helyes” (a helyes eléggé szubjektivitást kifejező szó, inkább értékes) nézőpontot lehet belelátni (nem az összesből, nem mind a végtelenből, de nagyon sokból).

........."A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen NEM LÉTEZIK."
Nem elérhető  
Read 2014. November 24. Hétfő, 20:49:54 #25
tibour

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Csak kérdés, hogy létezik e olyan nézőpont, olyan igazság, ami mind a végtelen nézőpontot körbeöleli és átlátja
Létezik Egy igazság, csak azt mi nem vagyunk képesek felfogni. Az egyéni tudatszint azt mutatja, hogy kinek a tudatát mennyire dominálják az illúziók. Leírok egy mindennapi életben alkalmazható megfigyelést.

Mindenki a saját szintjén értelmezi a világot és a dolgok jelentését is ő maga adja. Ugyanaz a dolog -mondjuk az elköltözés otthonról- valakinek ezt egy másiknak pedig mást jelent. Ebből következik az a megfigyelés is, hogy mindenkinek mindig igaza van a saját szintjén, de a másikén már nincs. Meg az, hogy mennyire értelmetlen dolog egy másik ember nézőpontját helyteleníteni, és ráerőltetni a saját értelmezésünket a világról. Ehelyett célszerűbb, ha együttérzéssel fordulunk embertársainkhoz és megértjük az indítékaikat, belső világukat, és ha úgy látjuk, hogy kész arra, hogy meghaladja az aktuális nézőpontját, akkor segíteni abban, hogy nagyobb kontextusban lássa a saját életét.

Én Pityleren nem látom, hogy kész lenne kilépni a saját valóságából, de lehet, hogy te Ali, ezt másképp látod. Meg úgy látom, hogy Pitylernek az emberi kapcsolatokhoz való hozzáállása tényleg a fásultság (50) szintjén van és az önigazolás melegébe burkolózik, de lakhatás témában viszont teljesen ésszerű (400) a beállítottsága. Persze tévedhetek, és örülök is neki, hogy nem kell igazamnak lennie. Smiley Micsoda könnyedség.

Amit én hozzátennék, hogy a legfontosabb döntés (szerintem) az életben az, hogy mennyire adjuk át magunkat Isten akaratának. Isten akarata, hogy kibontakozzunk. Aki úgy érzi, hogy a különköltözés fontos lépcsője annak, hogy ő beteljesítse sorsát (vagyis hogy elérje céljait), az adja fel a belső ellenállását és tegye meg, amit meg kell tennie! Wink


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. November 24. Hétfő, 21:20:00 #26
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?


Mi van, ha az az ember az autóban nem azért közlekedik autóval, hogy nagyzoljon, hanem azért, mert Ő már elég értéket pumpált bele a világba ahhoz, hogy az abból visszakapott értékeit a kényelmére, gyorsaságára, határai, logisztikája kibővítésére fordítsa? Hogy még több helyről, még hatékonyabban tudja az értéket kifelé pumpálni szabadon!
Másrészt
Kit érdekel?!! Mit zavar az téged, hogy más mit csinál? Saját magaddal foglalkozz! A saját világod jóvátételével foglalkozz!
Harmadrészt
Most Te gondolkodsz túl „feketében és fehérben”! Túl egysíkú, túl egyetlen egy szempontból tett észrevétel! És ebből kifolyólag, már más nézőpontból nem is helyes!

Nem mondtam, hogy mindenki, tisztelet a kivételnek, de elég sokan. Nyilván zavar, hogy mit csinál, hiszen én is ezen a bolygón élek, és az én unokáim, már ha lesznek, valószínűleg szintén itt fognak majd élni. Ez nem csak az ő magánügye, bármennyire is szeretnénk azt hinni. Felvázoltam, hogy miért. Szűkös erőforrásaink önző, és képmutatásból történő pazarlását egyszerűen elítélem. Nincs ezen mit magyarázni.

Egyébként azért írtam, hogy egyetértek a rólam alkotott lehordó véleményeddel, mert egyetértek vele, ezen sincs mit ragozni. Smiley Jó dolgokat írsz, de nekem ennél konkrétabb tanácsok kellenének, hogy pl. holnap ha felkelek, vagy 1 hét múlva, 1-2-3 hónap múlva, szerinted mit kellene csinálnom? Smiley Agyalni meg analizálni én is tudok, a gyakorlati dolgokban vagyok gyenge. Egyébként velem kapcsolatban jobb lenne, ha a naplómba írnánk, ott könnyebb lenne utólag megtalálni, meg nem offolnánk itt ennyit. Nagyon örülök minden hozzászólásnak.

Még ahhoz hozzászólva, amit tibour írt, itt is kíváncsi lennék, hogy hogyan tudnék emberi kapcsolatokban magasabb szintre emelkedni, mert szerintem elég ésszerű itt is a hozzáállásom, illetve hogy pontosan miért gondolod, vagy miből következtetsz arra, hogy ennyire alacsony szinten állok ezzel?
Nem elérhető  
Read 2014. November 24. Hétfő, 21:56:36 #27
Carlo_

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Nagyon tartalmas hozzászólások születnek, építő jellegű a topik.

tibour kimondta a kulcsszót: indíték.

Mint az élet szinte minden területén, a különköltözés kérdéskörében is az indíték, a mögöttes szándék az, ami számít. Nyugodt szívvel javaslom nektek és magamnak is a következőt:

Végezz önvizsgálatot: mi a szándékod a különköltözéssel/otthon maradással?
pl:
Különköltözés:
-úgy érzed, ez nagy löketet adna a fejlődésedhez: felelősséget tanulnál, olyan emberré válnál, aki másoknak is sokkal hatékonyabban képes segíteni, értéket adni, közvetíteni?

-menekülsz otthonról, mert rendezetlen a viszonyod szüleiddel, vagy testvéreddel, és inkább elköltözöl, ahelyett, hogy rendeznéd a nézeteltéréseket?

Ugye milyen hatalmas a különbség? Ez az önvizsgálat nagyfokú fegyelmet és őszinteséget követel meg önmagadtól, önmagaddal szemben. Vigyázz, az intelligens emberek egyik tulajdonsága, hogy nagyon okosan csapják be saját magukat is! Értem ezalatt, hogy -a fenti példáknál maradva- lehet, hogy valójában menekülés céljából akarsz elköltözni otthonról, de becsapod magad, és megmagyarázod: Az önállósság és férfiasság zászlaját lebegtetve cuccolsz át valahová, és ezt te magad is elhiszed.

Most magamra is elkezdtem gyanakodni.  040  Afro


Előbb ember légy, aztán férfi!
Nem elérhető  
Read 2014. November 25. Kedd, 12:35:22 #28
Muhammad Ali

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Csak kérdés, hogy létezik e olyan nézőpont, olyan igazság, ami mind a végtelen nézőpontot körbeöleli és átlátja
Létezik Egy igazság, csak azt mi nem vagyunk képesek felfogni. Az egyéni tudatszint azt mutatja, hogy kinek a tudatát mennyire dominálják az illúziók. Leírok egy mindennapi életben alkalmazható megfigyelést.

Mindenki a saját szintjén értelmezi a világot és a dolgok jelentését is ő maga adja. Ugyanaz a dolog -mondjuk az elköltözés otthonról- valakinek ezt egy másiknak pedig mást jelent. Ebből következik az a megfigyelés is, hogy mindenkinek mindig igaza van a saját szintjén, de a másikén már nincs. Meg az, hogy mennyire értelmetlen dolog egy másik ember nézőpontját helyteleníteni, és ráerőltetni a saját értelmezésünket a világról. Ehelyett célszerűbb, ha együttérzéssel fordulunk embertársainkhoz és megértjük az indítékaikat, belső világukat, és ha úgy látjuk, hogy kész arra, hogy meghaladja az aktuális nézőpontját, akkor segíteni abban, hogy nagyobb kontextusban lássa a saját életét.

Én Pityleren nem látom, hogy kész lenne kilépni a saját valóságából, de lehet, hogy te Ali, ezt másképp látod. Meg úgy látom, hogy Pitylernek az emberi kapcsolatokhoz való hozzáállása tényleg a fásultság (50) szintjén van és az önigazolás melegébe burkolózik, de lakhatás témában viszont teljesen ésszerű (400) a beállítottsága. Persze tévedhetek, és örülök is neki, hogy nem kell igazamnak lennie. Smiley Micsoda könnyedség.

Amit én hozzátennék, hogy a legfontosabb döntés (szerintem) az életben az, hogy mennyire adjuk át magunkat Isten akaratának. Isten akarata, hogy kibontakozzunk. Aki úgy érzi, hogy a különköltözés fontos lépcsője annak, hogy ő beteljesítse sorsát (hogy elérje céljait), az nyugodtan tegye meg.
Jó ez a hozzászólás nagyon. Sok olyan szó van benne, ami segíthet. Ennek hatására még árnyaltabbá tudom tenni a különköltözés képét:

Minden elénk táruló lehetőségnek (jelenesetben lehetőség a függetlenné válás) és problémának (probléma a kényelem és biztonság időszakos elvesztése) meg van az előnye és a hátránya.
Ha a hátrányok miértjébe ássuk bele magunkat, ha több energiát fektetünk a hátrányokon való gondolkodásba, akkor az hatással lesz a cselekedeteinkre. A hátrányokon való rágódás frusztrálttá tesz, pesszimistává, félelemmel tölthet el, és meggátolhat minket lépéseket tenni a célunk felé. Ha a cél jelen esetben a kiteljesedés és kibontakozás, tehát a vágyaink beteljesítése (szabadság, barátnő, barátnőből majd feleség, új család, teljesebb és egészebb élet…), akkor a hátrányokon való gondolkodás, pont a kiteljesedésünket és kibontakozásunkat lehetetleníti el. Lehet, hogy csak egy időszakra, lehet, hogy hosszú évekre.

Ellenben

Ha hajlamosabbak vagyunk mindennek az előnyit vizsgálni, ha elhessegetjük a negatív gondolatainkat, és nem foglalkozunk csak a hátrányokkal, ha figyelünk arra, hogy a gondolataink optimisták legyenek, akkor könnyebben felfigyelhetünk az utunkba kerülő lehetőségekre, sőt megláthatjuk egy problémában és hátrányban is a lehetőséget és az előnyt!

A kérdés most annyi: Költözni? Vagy nem költözni.
A hátrányait most hagyjuk, ne bombázzátok negatív gondolatokkal az elméteket!
Költözéssel mit érhetünk el?
Nagyobb fokú szabadságot. Nem kell máson átjárkálni, nem kell más igényeit szem előtt tartani, nem kell osztozni senkivel, nem kell másokhoz igazodni, az időnket teljesen szabadon mi oszthatjuk be, elkerülhetünk nézeteltéréseket…
…úgy élhetünk, ahogy akarunk.
Ebből a legutóbbiból kiindulva, nagyobb felelősség hárul ránk. Meg kell oldani, hogy megéljünk, meg kell oldani az ezzel járó problémákat, amik semmivel nem különbek, mint az eddigiek, csak mások és újak, és mivel újak, a megoldásuk új sikerélményt, és eddig nem tapasztalt felemelő érzést okozhatnak. És minél több újabbnál újabb problémát oldunk meg, a régiekben egyre magabiztosabbak lehetünk, az újak elé pedig egyre bátrabban állhatunk ki! Ebből kifolyólag tágulni fog a komfortzónánk, új ismeretségekre tehetünk szert, rengeteg új észrevehető lehetőséget ragadhatunk meg megint, egyre nagyobb és szerteágazóbb tudást halmozunk fel, amivel még tovább tudjuk bővíteni a hatáskörünket az élet minden területén!...

Ezenfelül: Azt, hogy Te mindenben jobb és jobb vagy, azt hogy magabiztosabb vagy, azt hogy irányítani tudod az életedet, azt hogy mindenre és mindenkire hatással tudsz lenni a magabiztosságod és a vezetőképességed révén, azt egy nő hamar észre fogja rajtad venni. Hamarabb, mintha csak otthon gubbasztanál, és hamarabb és TÖBB észre fogja venni.
Ha ezeken mind keresztülmész, a hatótávolságod, a logisztikád, a hozzáértésed, az életed pilléreit… az értékeid körét BŐVÍTHETED.
Így, hatványozottabban több nőt tudsz megismerni, hatványozottabban több nő fog érdeklődni irántad („mégis ki ez a tökös, talpraesett, magabiztos pasi?!”), hatványozottabban több nőből válogathatsz, és ebből a hatványozottabban nagyobb halmazból választhatod ki azt a nőt, akivel a legnagyobb esélyed van a még nagyobb boldogságra!

És ezt, az életed egyetlen egy kérdése és döntése hozta magával, amiben nem tárgyaltam 1000 ezt követő LEHETŐSÉG eredményét, amit ez az egyetlen kérdésed és döntésed hoz majd magával!

Ha a kérdés hátrányait nézed, nagyobb eséllyel mondhatsz nem-et, erre a LEHETŐSÉG X LEHETŐSÉG X LEHETŐSÉG X… hatványozott halmazra!
Ami nem baj. De ha más döntések előtt is negatívan viselkedsz, akkor még többször sokszor sokszor sok esélyt vonsz meg az életed boldogabbá tételétől!

Ha valamire nem-et mondsz, akkor azt is fogadd el, hogy az azt követő lehetőségekről is lemondasz!Idézet
Meg az, hogy mennyire értelmetlen dolog egy másik ember nézőpontját helyteleníteni, és ráerőltetni a saját értelmezésünket a világról. Ehelyett célszerűbb, ha együttérzéssel fordulunk embertársainkhoz és megértjük az indítékaikat, belső világukat, és ha úgy látjuk, hogy kész arra, hogy meghaladja az aktuális nézőpontját, akkor segíteni abban, hogy nagyobb kontextusban lássa a saját életét.
Smiley
Ha csak együttérzést táplálnék Pityler felé, nem tudtam volna kizökkenteni a csak vágy szintjén megmaradó céljai „kényelméből”. Akkor most nem lenne nyitott, nem lenne befogadó képes még több Őt cselekvésre késztető tanácsra.

Idézet
Én Pityleren nem látom, hogy kész lenne kilépni a saját valóságából, de lehet, hogy te Ali, ezt másképp látod. Meg úgy látom, hogy Pitylernek az emberi kapcsolatokhoz való hozzáállása tényleg a fásultság (50) szintjén van és az önigazolás melegébe burkolózik, de lakhatás témában viszont teljesen ésszerű (400) a beállítottsága.
Régebbi hozzászólásain én sem láttam. De a vágyai dolgoznak benne, és a vágyait segítek dolgoztatni most is. Csak nagyobb lelkesedést, nagyobb szenvedélyvágyat kell belé önteni.
Ha az általad használt skálát nézem és Pityler legutóbbi hozzászólásait olvasom, nekem úgy tűnik, inkább a sóvárgás (125) szintjét karistolja.
Szeretetre vágyik, nőre vágyik, fél a csalódástól, és bármilyen javát szolgáló tanácsot megfogad(na), ami nem esik a komfortzónáján kívülre (ugyanakkor igaz az is, hogy a csalódástól való félelmében gyökeret ereszt a lába, így érthető az 50).
Ahhoz pedig, hogy a komfortzónáját átlépje, a vágyit kell dolgoztatni, lelkesedést kell belé önteni, és a határait kell feszegetni. Szerintem.

Idézet
Persze tévedhetek, és örülök is neki, hogy nem kell igazamnak lennie. Smiley Micsoda könnyedség.
Mivel a hozzászólásod nem tanács jellegű, felelősséget sem kell vállalnod érte… Így könnyű könnyednek lenni! Tongue
Viszont Pityler elég nagy-nehézsúlyú gondolkodó. Hogy kizökkenjen a lustaságából, egy olyan nehézsúlyú bajnokra van szüksége, mint Ali!  Tongue
Persze tévedhetek én is. Csak a tapasztalatból követhető utat járom, ami már Kerezsinél félig-meddig és egy-két embernél bevált.

Idézet
Amit én hozzátennék, hogy a legfontosabb döntés (szerintem) az életben az, hogy mennyire adjuk át magunkat Isten akaratának. Isten akarata, hogy kibontakozzunk. Aki úgy érzi, hogy a különköltözés fontos lépcsője annak, hogy ő beteljesítse sorsát (hogy elérje céljait), az nyugodtan tegye meg.
Ez a gondolat meg annyira tetszik, hogy: +1 Smiley
Pityler!
Ne várd már el, hogy órára pontosan beosszák a napod!
Töltsd ki olyannal, ami a hasznodat szolgálja!
A naplódban folytatom…


"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen NEM LÉTEZIK."
Nem elérhető  
Read 2014. November 25. Kedd, 14:28:18 #29
tibour

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Régebbi hozzászólásain én sem láttam. De a vágyai dolgoznak benne, és a vágyait segítek dolgoztatni most is. Csak nagyobb lelkesedést, nagyobb szenvedélyvágyat kell belé önteni.
Ha az általad használt skálát nézem és Pityler legutóbbi hozzászólásait olvasom, nekem úgy tűnik, inkább a sóvárgás (125) szintjét karistolja.
Szeretetre vágyik, nőre vágyik, fél a csalódástól, és bármilyen javát szolgáló tanácsot megfogad(na), ami nem esik a komfortzónáján kívülre (ugyanakkor igaz az is, hogy a csalódástól való félelmében gyökeret ereszt a lába, így érthető az 50).
Ahhoz pedig, hogy a komfortzónáját átlépje, a vágyit kell dolgoztatni, lelkesedést kell belé önteni, és a határait kell feszegetni. Szerintem.
Igazad is van ebben meg nem is szerintem. Az tök jó, ha Pityler hozzáállása a sóvárgás szintjén van csajozásba, sokkal erősebb, mint a fásultság. Viszont a szint súlyos korlátja, hogy a vágy, mint érzés, akadályozza a céljaink elérését, mert tudat alatt azt jelenti ki minden sóvárgó, hogy "valami hiányzik". Ebből kifolyólag a vágy szintjéről nem, vagy nagyon nehezen és sok szenvedés árán lehet úgy kilépni, ha a vágyainkat hizlaljuk. Akkor már jobb, ha bátorságot és hajlandóságot öntesz belé (bár szerintem te is ezt csinálod, csak máshogy fogalmaztál), mivel a 200 feletti hozzáállásoknak nincs önmagukból fakadó belső visszatartó erejük. A 200 alatti szintek olyanok, mint a fizikában az "erő ellenerőt vált ki" típusú dolgok, mert minden 200 alatti érzés gondolat valamilyen hiányt fejez ki. Bezzeg a 200 felettieknek nincs semmilyen hátulütőjük. (ha vágysz valamire, eltolod magadtól azt)

Idézet
Ha a hátrányok miértjébe ássuk bele magunkat, ha több energiát fektetünk a hátrányokon való gondolkodásba, akkor az hatással lesz a cselekedeteinkre. A hátrányokon való rágódás frusztrálttá tesz, pesszimistává, félelemmel tölthet el, és meggátolhat minket lépéseket tenni a célunk felé. Ha a cél jelen esetben a kiteljesedés és kibontakozás, tehát a vágyaink beteljesítése (szabadság, barátnő, barátnőből majd feleség, új család, teljesebb és egészebb élet…), akkor a hátrányokon való gondolkodás, pont a kiteljesedésünket és kibontakozásunkat lehetetleníti el. Lehet, hogy csak egy időszakra, lehet, hogy hosszú évekre.
Igen, pontosan erről szól a vágyakozás(125) szintje. A vágy és a cél is két különböző dolog, mivel nem kell vágynod valamire ha kitűzöd azt célnak. Nem kell vágynod arra, hogy bemenj dolgozni reggel. Én például mindig zen-szellemben dolgoztam: "Vagy szeresd, amit csinálsz, vagy add fel az ellenállásodat vele kapcsolatban." Ebből kifolyólag sosem volt büdös a munka számomra. (a sóvárgás csak hátráltatja a cél elérését)
A kiteljesedésnek és a vágynak sincs semmi köze egymáshoz alapvetően, mert a kiteljesedés, mint belső hajtóerő a lélekből jön, a vágyakozás pedig az elméből. Bennem mindig megvolt az a késztetés, hogy jobbá tegyem a dolgokat, hogy fejlődjek, növekedjek, viszont nem vágytam rá sosem. Egyszerűen csak belülről jön, könnyedén, ellenállás nélkül. Én így teljesedem ki azon a szinten, ahol vagyok. Némi belső munkával mindenki megtalálhatja ezt a alapvető, elidegeníthetetlen Erőt. Ez a szeretet konkrétan. (érdekességképpen megjegyzem, hogy a "Szeretet az univerzum alaptörvénye", és ez az állítás 750-re kalibrál).

Nagyon fontos azt tudatosítanunk, hogy minden szenvedés, nehézség az ellenállásunkból fakad, nem pedig a kitűzött célból.

Idézet
Mivel a hozzászólásod nem tanács jellegű, felelősséget sem kell vállalnod érte… Így könnyű könnyednek lenni! Tongue
Viszont Pityler elég nagy-nehézsúlyú gondolkodó. Hogy kizökkenjen a lustaságából, egy olyan nehézsúlyú bajnokra van szüksége, mint Ali!  Tongue
Jól látod ezt, nehézsúlyú barátom, én nem vállalok felelősséget a saját hozzáállásomon kívül semmiért ebben az univerzumban, ezért vagyok én szabad. Smiley Ja és persze azért sem, mert én tudom, hogy fölösleges olyanért kezeskedni, amit nem én irányítok. A saját hozzáállásom kívül semmit nem irányítok. Az, hogy gondoskodó vagyok és inspiráló, természetes, de nem vonz a mások irányításával járó sok felesleges macera. Nézd meg a vezető beosztású embereket, mennyit aggodalmaskodnak! És még ezek képzelik magukat alfáknak!? Cheesy
(Az igazi nagyok, mint Jézus, Gandhi, Teréz anya, nem irányítottak senkit)

Épp ma találtam egy idevágó idézetet egy 610-re kalibráló úriembertől:

Tudatnunk kell elménkkel, hogy ezen a világon senki sem függ tőlünk, egyetlen koldus sem függ irgalmasságunktól, egyetlen lélek sem függ kedvességünktől, egyetlen élő dolog sem függ segítségünktől. Mindegyiküket a természet segíti és segíteni is fogja, még akkor is, ha millióan közülünk nem lennének itt. A természet folyása nem fog olyanokért megállni, mint én vagy önök. Amint már elmondtam, az csak egy áldott kiváltság nekem és önöknek, hogy mások megsegítése által nevelhetjük önmagunkat. Ez nagy lecke, amit meg kell tanulnunk az életben, és ha már tökéletesen megtanultuk, soha többé nem leszünk boldogtalanok, bárhol baj nélkül elvegyülhetünk a társadalomban. Lehet feleségünk vagy férjünk, lehet egy sereg szolgánk, kormányozhatunk királyságokat, ha azon elv alapján cselekszünk, hogy a világ nem értünk van, és nem feltétlenül van szüksége ránk, akkor mindezek nem okozhatnak bajt.
Szvámi Vivékánanda: A cselekvés és a szeretet jógájaIdézet
Idézet
Amit én hozzátennék, hogy a legfontosabb döntés (szerintem) az életben az, hogy mennyire adjuk át magunkat Isten akaratának. Isten akarata, hogy kibontakozzunk. Aki úgy érzi, hogy a különköltözés fontos lépcsője annak, hogy ő beteljesítse sorsát (hogy elérje céljait), az nyugodtan tegye meg.
Ez a gondolat meg annyira tetszik, hogy: +1 Smiley
Ezt a gondolatot ki kellett ma egészítenem a hozzászólásomban.


Az igazság egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Miért bonyolítod? Az igazság szerető és szeretetre méltó. Tartalmaz mindent, elfogad mindent, megtisztít mindent. A hazugság viszont bonyolult, és bajok forrása... Nisargadatta Maharaj
a tudatosság tudománya és a tudatszintek
Nem elérhető  
Read 2014. November 26. Szerda, 19:09:15 #30
Jimmi

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Carlora reagálnék, az én észrevételeim és eddigi tapasztalataim alapján azt kell mondjam, hogy a munkahelyi vagy éppen iskolai teljesítményre sok szempontból inkább hátrányosan hat az önálló élet, főleg eleinte, amíg nem rázódik bele az ember.

Az a gond:
1. Nem fog megváltoztatni sem ez, sem más hozzászólás téged.
2. Hiába írom ide, hogy a felmérések, és statisztikák pedig mást igazolnak.
Igen léteznek olyan srácok, akik nem túl függetlenek, azok ha önálló létre mennek, akkor tönkremennek: ergó a munkahelyi és iskolai teljesítményre károsan hat.
A többségnél viszont nem ez a helyzet. Smiley
Főleg azokra nem, akiknek ez a fajta belső játék rendben volt. Erről írt Ali. Az önálló lét pedig megteremti az esetek többségénél a független gondolkodást. Erről írt carlo.
3. Vagyis magadból indulsz ki: veszélyes művelet. Én is magamból indultam ki, hogy miért is nem ment a csajozás, miért nem vonzódtak a csajok. És mindenfélére fogtam. Smiley
Idézet

Tehát ha egyedül laksz, elég bátran kijelenteném, hogy nem leszel ettől és az így szerzett képességektől esélyesebb egy jobb melóra.

Mennyi mindent jelentettem én is ki bátran. Smiley

Fogalmad nincs semmiről. Vakond világban élsz!

Azt látod, amit látni akarsz, és meg sem vizsgálod alaposan, hogy mi merre... Smiley
Ez arra vezethető vissza: az embernek igaza kell legyen. Akkor is ha nincs.
 
Idézet
Persze nyilván nem mondom azt, hogy emiatt nincs értelme így mérlegre tenni a két oldalt, sőt nagyon is van, hiszen mégiscsak egy hosszabb életre készülünk, és nem 1-2 évre tervezünk, és előbb-utóbb azért mindenki önállósodni akar szerintem.

Smiley Valamit kapisgálsz, de kíváncsi vagyok merre.

Idézet
Igazából embere is válogatja, neveléstől meg ezer más dologtól függ, ki hogy bírja. Ismerek olyat is, aki annak idején konkrétan kikészült attól, hogy el kellett költöznie, még úgy is hogy épp kezdtük az egyetemet és minden hétvégén hazajárt. Ez nyilván ritka és persze kicsit nevetségesnek tűnik nekem is, hiszen én se voltam túl önálló soha, főleg előtte, de teljesen jól viseltem ezt a váltást, bár ez ugyebár még csak félig-meddig önállósodás, hiszen ha valaki továbbtanulás céljából költözik el, akkor nyilván még szülői vagy valamilyen támogatásra szorul.

Nem szorulnak rá. Hanem ilyen a társadalom. Ez az elfogadható minta az embereknek, itt Mo-n.

Persze vannak gyengébbek, vannak erősebbek. Vannak akik már 16 évesen saját lábra állnak, és nem szorulnak semmi szülői segítségre.


Idézet
Én nem igazán voltam erre felkészülve, rettegtem tőle, mint úgy általában mindenfajta új vagy ismeretlen dologtól, még vonaton is alig utaztam előtte életemben, meg rengeteg egyéb újdonsággal kellett viszonylag önállóan megbirkózni ebben az időszakban, szóval nem volt egyszerű. És akkor a tanulás részéről már nem is beszélve. Smiley

Én is hasonlót éreztem. Bár ennyire nem. Elszakadni az otthon kényelmességétől nem ment. De azért kerestem már (sok) pénzt. De ez mind akkor AFC énemnek volt köszönhető.

A kérdés az, hogy most hova tartasz?


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2014. November 26. Szerda, 23:11:54 #31
Mihailo

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Egy kortárs humorista fogalmazta meg legjobban:

"Gyerekek, ha tehetitek, költözzetek külön a szülőktől. Akkor nem kell majd olyan kínos kérdésekre választ találnotok, mint pl. 'Fiam, hallottam, hogy percekig zúgsz a borotvával a fürdőszobában. Hogyhogy mégis megmaradt a szakállad?'"


Bármit is akarsz, csináld azt. De tudd, hogy mit akarsz!

http://www.youtube.com/watch?v=ACnBlql6GKU
Nem elérhető  
Read 2014. November 27. Csütörtök, 13:47:51 #32
virgolder

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Most legszívesebben mindenkinek +1 karmát adnék mert ilyen alaposan pro és kontra kifejtve ezt a témát még sehol nem láttam............
Jimmi,a fórum fejlesztésére adnék egy ötletet: létre lehetne hozni egy olyan szekciót is hogy a legütősebb topicok?
Tehát ahol külön lennének gyűjtve az ilyen,ehhez hasonló eszmecserék,amolyan Kincsesláda-szerűen megtalálhatók lennének a tényleg legértékesebb,értékteremtő kérdések-válaszok mint ez itt!?
Nem elérhető  
Read 2015. December 02. Szerda, 12:32:18 #33
Fefo

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Érdekes kérdés ez. Afrikai vagy egyéb törzsekben pont az a jellemző, hogy együtt marad a család minden tagja, még a rokonok is. Nem költöznek el. Akkor ők nem önállóak? Nyilván náluk a szegénység az oka. Minél több gyerek születik, annál nagyobb az esélye, hogy tudnak gondoskodni a szülőkről és más családtagokról.  

Nem elérhető  
Read 2015. December 02. Szerda, 13:30:37 #34
J.D.

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Nagyon keresem, de nem találom a párhuzamot egy afrikai törzs, és egy "modern" család között.
Egy törzs azért törzs mert egyénenként nem önállóak, nemde?
Nem elérhető  
Read 2015. December 02. Szerda, 15:06:51 #35
Robi366

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Nálam a haditerv a következő:

Mostani jól fizető ám de fizikailag és mentálisan energialeszívó melóhelyemet ami az isten háta mögött található lecserélni egy Budapesti melóhelyre, ami leszarom ha nem fizet olyan jól de legalább jó irányban van, és nem csinál ki hosszú távon.
Ha ez megvan kellene egy lakótárs akivel felköltözök Budapestre. Aztán ágyő szülői ház, szabaduljak ki ebből a bolondok házából.

A terv szerint Tavasz az ideális időpont erre az akcióra. amikor véget ér a fűtésszezon, és kicsit jobb az időjárás.

Tervbe van véve egyéb bevételforrás megteremtése ami nem mondanám hogy munkahely jellegű, és hosszútávon sokkal több lóvé van benne, Ha beindulna a biznisz néhány hónap alatt keresném meg az egyébként éves fizetésemet. Csak a milliókat nem adják ingyen, járatlan utak, számításba nem vehető, és előre nem látott rizikófaktorok tömkelege. igazából sok ilyen próbálkozásom fulladt kudarcba, de ez most ígéretesnek tűnik. de mindig van valami jó lehetőség hogy az ember bankot robbantson csak tudni kellene élni vele.

.


---==> A rosszlányoktól vagyok ilyen rosszfiú ! <==---


Nem elérhető  
Read 2015. December 03. Csütörtök, 08:43:38 #36
Cole

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Idézet
Ha ez megvan kellene egy lakótárs akivel felköltözök Budapestre.

Ha ez egy burkolt reklám, akkor én jelentkezek rá. Nálam is ez a helyzet. A közlejövőben (tavasz környékén) fel költözök. Viszont hasonló mentalitású lakótársa(kat)t keresek. Ha valakinek aktuális, írjon pm-et!
Nem elérhető  
Read 2015. December 03. Csütörtök, 18:05:13 #37
Robi366

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Skype címem: Egy_Filozofus
Facebook nevem is ugyanez

ami a haditervhez szükséges. semmi más csak a lóvé a lóvé meg a lóvé
különben már évekkel ezelőtt felköltöztem volna


---==> A rosszlányoktól vagyok ilyen rosszfiú ! <==---


Nem elérhető  
Read 2015. December 29. Kedd, 00:26:16 #38
Begguy

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Sziasztok!

Éppen azon agyaltam mostanság, hogy 25 év felett lehetséges bármilyen sikert is elérni nőknél úgy, hogy a szüleinél lakik még az illető?
Nem elérhető  
Read 2015. December 29. Kedd, 09:48:44 #39
Rusty

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Miért ne lehetne?Bármit el tudsz érni amit akarsz.
Csak akarni kell! Smiley
Nem elérhető  
Read 2015. December 29. Kedd, 22:07:11 #40
Jimmi

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Sziasztok!

Éppen azon agyaltam mostanság, hogy 25 év felett lehetséges bármilyen sikert is elérni nőknél úgy, hogy a szüleinél lakik még az illető?

Rengetegen csajoznak úgy.

Én is apámmal laktam, amikor felvittem már nőt, barátnőt. 25 évesen, 28 évesen.

Arra viszont nem vagyok büszke, hogy 28 évesen is vele laktam.


"Nők megismerése és ünneplése - ez a kulcs!"

"be social!"

FérfiKommunikációs Cégem és Oldalam, katt!


Privát képzés és coach, érj el maximális sikert, minél gyorsabban! Most!


Küldhetsz sms-t is, ha valami sürgős: +36/20-516-4576
Nem elérhető  
Read 2017. Június 08. Csütörtök, 15:43:09 #41
WildStyle

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Más topikban kezdődött:
Már volt szó erről korábban, szerintem felelőtlenség valakit arra késztetni, hogy költözzön el szüleitől, ezzel sok esetben óriási felesleges költségekbe verve magát.
Majd jön az a késztetés magától egy idő után.
Nem tudom, ki mennyire figyelte már meg tudatosan, de egy gyerekszoba elrendezése nagyon más, mint egy felnőtt hálószobáé. Egy felnőtt hálószobába szükséges összvissz egy ágy, egy vagy két éjjeliszekrény, meg komód/gardróbszekrény attól függően hogy mennyi ruhát szeretne ott tárolni az illető.
Gyerekszobába meg be van zsúfolva íróasztaltól kezdve könyvespolcon át minden, aminek egy hálószobában semmi keresnivalója.
Egy felnőtt hálószobának egyetlen funkciója van: a pihenés. Ezzel szemben a gyerekszobában lehet aludni, házit írni, estébé..., arra is megvan a lehetőség, hogy az ember egy komplett gyerekkort eltöltsön ott meg az iskolában.
Ha szándék vagy lehetőség híján át se rendezed, akkor hamarabb kezded benne kényelmetlenül érezni magad.


My style is WildStyle.

Be a voice, not an echo.

"Tanuld meg a szabályokat, mint egy profi, hogy aztán úgy szeghesd meg őket, mint egy művész."
Pablo Picasso
Nem elérhető  
Read 2017. Június 08. Csütörtök, 17:07:39 #42
Pityler

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Igen, részben erre is próbáltam utalni, hogy nem az a fontos, hol lakik valaki, hanem hogy felelősséget vállaljon az ember. Otthon lakva is lehet sokkal felelősebb valaki, attól, hogy épp az anyagi helyzete nem teszi lehetővé, vagy az élete nem teszi feltétlenül szükségessé, hogy különköltözzön. Pl. vehet magának új bútort, átrendezheti a szobáját, kiselejtezheti a gyerekkori cuccait, illetve beszállhat a család minden létező tevékenységébe teljes értékű férfiként, nem mint egy hotel lakója élvezi hogy kiszolgálják. Főzhet, moshat, takaríthat magára, ez az alap, meg minél többet próbáljon tanulni a szülőktől, amit csak lehetséges, ha eddig nem tette volna, ily módon készülve a későbbi önálló életre.

Persze sokszor a szülők nagyon ki akarják szolgálni a gyermeküket, nem tudnak erről leszokni, főleg az anyukák, a gyermekük meg nem tud leszokni a kényelemről.
Nem elérhető  
Read 2018. December 24. Hétfő, 13:14:46 #43
Question!

Re:Önállósodás - szüleiddel laksz még?

Nagyon igaza van azoknak, akik a különköltözést támogatják. Otthon lakva mindig csak egy gyerek lesz az ember, bármennyire is önálló egyébként. Bizonyos kor felett már egészségtelen anyuval/apuval/nagyival lakni. Még nőt felvinni is necces, főleg egy másfél szobás panelba.  Tongue

Persze (legalábbis az ismeretségi körömből kiindulva) ebben a témában is annak a legnagyobb a szája, aki örökölt/vettek neki lakást. De valahogy akkor érdemes megoldani akkor is az önállósodást, ha ezek nem állnak fenn.
Nem elérhető  
Oldalak: [1]   Fel
Ugrás:  Copyright: Puafesztivál 2009-2020 / - / Csajozás, személyiségfejlesztés, életstílus már 13ik éve

Preexpertek vagy felfele Fórumrész: csak tagok láthatják
Nem találhatóak hozzászólások.Facebook Like! Smiley

* Üdv Újra itt!
 
 
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktivációs e-mail?

* Szavazz!
 • Mennyi pénzt keresel havonta? (Ft, nettó)
 • Pont eltartanak, nincs saját jövedelmem
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont 99 ezer Ft (minimálbér) alatt
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont 99-130 ezer Ft
 • 2 (3%)
 • -
 • Pont 131-200 ezer Ft
 • 8 (15%)
 • -
 • Pont 201-300 ezer Ft
 • 13 (25%)
 • -
 • Pont 301-500 ezer Ft
 • 17 (32%)
 • -
 • Pont 501 ezer -1 millió Ft
 • 8 (15%)
 • -
 • Pont 1 millió Ft felett
 • 1 (1%)
 • -
 • Pont a megtakarításaimból élek
 • 0 (0%)
 • -
 • Pont külföldön dolgozom, külön válaszolok
 • 1 (1%)
 • -
 • Összes szavazó: 52
 • Témakör megtekintése

* Új Tagjaink Üdvözlése
Nem találhatóak hozzászólások.

* Legfrissebb OFF Stuff
Milyen kedved van Ma? - Esti kocsmafeeling - Bazi Nagy OFF-Topic írta Sabre
[Ma - 02:50:08]


Mit hallgatsz most éppen? - Napi Zene írta gabesz939
[2020. Szeptember 14. Hétfő, 18:31:14]Calendar
január 2021
vas hét kedd sze csüt pén szo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 [16]
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


* Havi top hsz.ó
Sabre Sabre
7 üzenet
florian11
2 üzenet
metal
1 üzenet
tibour tibour
1 üzenet

* Nézd meg mire szavazol!
 • Melyiket szereted jobban/melyiket használod és miért?
 • Pont Direkt
 • 48 (30%)
 • -
 • Pont Indirekt
 • 29 (18%)
 • -
 • Pont Vegyesen
 • 77 (49%)
 • -
 • Pont Egyéb
 • 3 (1%)
 • -
 • Összes szavazó: 154
 • Témakör megtekintése

* FórumTagsági szintek
Elite - Legjobb, legtapasztaltabb fórumtagjaink
Pua Expert - 90%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad
Pua PreExpert - 70-80%-osan jó elméleti és/vagy gyakorlati tudással rendelkezik, és tanácsot ad, majdnem Expert.
Elegant - 200 hsz. felett, legtöbb jogot élvezi
Special - 100 hsz. felett
Power - 25 hsz felett
Részletesen katt!

Theme Update by Runic Warrior Originally created by m3talc0re
Az oldal 0.405 másodperc alatt készült el 52 lekéréssel. (Pretty URLs adds 0.158s, 27q)

Google visited last this page Ma - 07:55:51