PUA név Magyarországon a  fogalom lesz! Miért Pua?

Jelenleg még kevés PUA van (Pua rövidítve: Pick Up Artist). Főleg az ügyesebb PUAkból Évről évre egyre több, egyre több (általában szingli) férfi csatlakozik a közösséghez, hogy ki tudják elégíteni a nők azon óhaját: “Hol van ma manapság egy férfi?”. A PUA úton járó ember erre törekszik: “Férfi akarok lenni!”. Kezdőknek, haladóknak TOP10-nek ajánlott irodalom: pua anyagok! Már vannak páran Magyarországon is, akik végére is értek ennek a korszaknak, hiszen ez “csak” a csajozási képességet adja meg, magát az életet élni kell, és az sokkal több, mint csajozás. Persze sokan vannak, akik a csajozós életstílus miatt ismerkednek a közösséggel.

 

FÉLREÉRTÉS?

PUA, azaz Pick Up Artist

PUA

PUA, azaz Pick Up Artist jelentése: Ismerkedő és vonzalomteremtő művész, férfi.

Röviden: Ismerkedő Művész, avagy Nőfelszedő Művész.

Sok magyar PUA irodalom és weboldal a Pick UP Artist szót nőcsábásznak, nővádásznak vagy más hasonló néven fordította le. Ezen még megy is vita a közösségben, hogyan magyarosítsuk. Egy biztos: aki őszintén és magabiztosan hódít, egyetlen nőt az lehet PUA, de nem tekinthető sem nőcsábásznak, sem nővadásznak. Egy ismerkedő művész viszont lehet egy természetes hódító, vagy vérmes nőcsábász egyaránt. Ledegradálni minden PUA-t nőcsábásszá kissé messze nyúlik, és a magyar nyelv sajnos elég pejoratív értelmet társít hozzá. Ahogy az egyik leghíresebb nemzetközi PUA, Mystery is mondja, hogy egy (most már tényleg legyen ez a neve) Ismerkedő művész nem a csábításra, hanem a vonzalomkeltésre helyezi a hangsúlyt. (Mystery egyenesen “Venusian Artist”-nak nevezi a Pick Up Artist-okat.)

Ha soha nem találkoztál egy vérbeli PUA-val, akkor most megteheted. Sokan félreértik (főleg a PUA közösségen kivül), hogy mit is takar pontosan ez a kifejezés. Ha soha nem találkoztál még, és nem ismerkedtél meg közelebbről egy igazán okos, tehetséges PUA-val, akkor könnyen keverheted  szoknyapecérekkel. Az valóban igaz, hogy a PUA világgal érintett férfi a pickup-ra, azaz a nők felszedésére irányítja a figyelmét. Imádja a nőket, és imád megismerkedni velük, de ezt elsősorban azért teszi, hogy fejlessze szociális képességét és hogy vonzóbb tudjon lenni a nők számára. A “PUA-ság” a legtöbb férfinál egy út, nem egy végcél. A legtöbben pár hónapig, esetleg 1-2 évig ismerkednek ezzel a területtel. Sok PUAnak célja egy csajozós életstilus, de még többnek a célja, hogy megszerezzék, felfejlesszék a tudásukat, férfiúi képességüket odáig, hogy meg tudják szerezni azt a nőt, akire vágynak. Ahogy ezt elérték már nem lesznek PUA-k. Hanem ex-PUA-k.

FÉRFI

Az igazi férfi!

Az igazi férfi!

Sokkal inkább olyan férfivá. Egy PUA szereti a nőket, szereti, ha megadja nekik azt amire igazán vágynak. Egy férfit. Egy olyan férfias szemlélettel rendelkezik, amiről a nők túlnyomó többsége csak ábrándozik, hogy meglegyen a párjában. Mert miről is ábrándoznak a nők? Egy olyan normális fickóról, aki őszinte vele, aki bátor, tettre kész, és képes őt imádni. Egy fickó aki egyszerre elkápráztató és teljesen normális egyúttal. Egy PUA (avagy PUA képességekkel rendelkező férfi) az nem nőcsábász. Nem az élteti, hogy minden vonzó nőt meghódítson. Vannak, akiket nagy természettel áldott meg a sors, ez igaz. De azt, amit elérnek, vagyis hogy vonzóbbak lettek a nők számára, mindezt nagyon kemény önfejlesztéseken keresztül érik el. A legtöbbjük reménytelen volt a nőkkel való ismerkedés terén, mielőtt rátalált volna a közösségre. Ámbár vannak néhányan, akik erre a területre, ebbe a közösségbe “tévednek”  azok csakis azért fejlesztik ez irányú tudásukat, hogy a nőket kihasználják. A túlnyomó többség viszont a monogám párkapcsolatot kultiválja. Egy felmérés alapján ennek ellenkezőjére, vagyis poligám kapcsolatra rövidtávon 8% vágyik. A PUA közösség nemzetközileg (és hazánkban is egyre inkább) elítéli az olyan módszereket, ami durva manipuláción és elcsábítási technikákon alapulnak. Manapság egyre inkább az őszinteségen, a szórakozáson, egy jobb élet kialakításán, a nők ünneplésén van a hangsúly, nem technikákon

 

 • Önfejlesztő irodalmat olvas nap mint nap. Sikerkönyvek, pozitív gondolkodásról szóló könyvek sokasága van a könyvespolcán
 • Rendszeresen sportol, edzi testét
 • férfi-fejleszti-magátBeiratkozik egy társastánc tanfolyamra
 • Minél jobb és jobb munkát igyekszik nyújtani a társadalom számára, noha néha nehéz összeegyeztetni ezt az életvitelt a céljaival
 • Fejleszti élete egyéb területeit, képes boldogabbá, egészségesebbé  tenni környezetét
 • Százalékos arányban jóval kevesebben fogyasztanak alkoholt. Drogozni szinte senki. Ha van is ilyen ember, akkor a közösség egyrészt segít, másrészt nem nézi szép szemmel, ha valaki így akar “sikereket” elérni.
 • Általában véve egy egészséges életszemlélettel rendelkezik
 • Extrém módon segítőkészek még a más önfejlesztő területekkel is összehasonlítva is. Mivel tudják, hogy egy teljesen kezdő ugyanazon átment, amin ők is.
 • Vagyis összességében egy javulni vágyó, testben, lélekben nagyobb fejlődést akaró férfi képe jelenik meg előttünk.

 

A KÖZÖSSÉG

 

Összegezve: A közösség túlnyomó része ismerkedési képességét szeretné javítani, és jelenleg szingli. Egy részük, nagyobb részük az igazit keresi, másik részük minél több nővel szexuális kapcsolatot létesíteni. Ez a Fesztivál és a honlap rólad szól. Nem a PUA-król. Arról, hogy te is képes legyél olyan vonzó lenni, olyan ismerkedési képességet megszerezni, ha nem jobbat csakúgy, mint egy PUA, vagy nőcsábász teszi. Mindezt őszintén felvállalt kommunikáción alapuló ismerkedésen keresztül.

 

Magyarország legjobb PUA-i, ex. PUA-i (várhatóan mind) tiszteletét fogják tenni a rendezvényeinken. Meghívunk külföldi elismert PUA-kat is.

Külföldi híres PUA-k:

 

Mystery-pua

Mystery

StyleMysteryDavid-XVin DicarloDavid Deangelo, RSD (Pua cég). Ki a teljes időtartamra, ki pár napra fog jönni. Előadást fognak tartani, felteheted nekik személyesen a kérdésedet, és megfogod látni, te is meg tudod csinálni azt amit ők.
Csak szándék, kitartás, akarat szükséges hozzá. Nappal és este csatlakoznak a csapathoz, és te is ellesheted a „tudományukat”.
A közösség ereje abban van, hogy támogatjuk egymást a céljaink elérésében.
Magyarország legintelligensebb, legbarátságosabb fóruma Magyarországon:

www.puafesztival.hu

Nem olyan rég (2009-ben) Magyarországon egy csajozási fórumon készült név nélküli felmérés, hogy ki mit akar elérni az ismerkedés, és nőügyek kapcsán. Ők a PUA közösségben aktívan érintett személyek, akik közül (ne feledjük) korábban sokan még csak nem is csókolóztak nőkkel, nemhogy szexuális kapcsolatot létesítettek volna. Az alábbi eredmény lett a felmérésből:

 

 • Szűzességem elvesztése 11%
 • Ismerkedési képességem nagyfokú javítása 82%
 • Az igazit megtalálni és párkapcsolatot kialakítani 50%
 • Van stabil párkapcsolatom, csak a félénkségemet javítom, képességemet növelem 6%
 • Minél több nővel szeretkezni 40%
 • Egy már régen kiszemelt nőt megszerezni 5%
Ilyen egy PUA

Ilyen egy PUA!